Sanatorium Korona w Muszynie
-
Danuska2804
- Kuracjusz

- Na forum od: 06 mar 2016 16:49
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 3
Sanatorium Korona w Muszynie
-
Tadek7775
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 12 mar 2014 07:39
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 8
Re: Sanatorium Korona w Muszynie
W lutym br. byłem w Muszynie w sanatorium Korona. Ponieważ kiedy bezskutecznie pytałem na forum o to sanatorium zażartowałem że będę przecierać szlaki i po powrocie opiszę swoje spostrzeżenia na temat Korony co niniejszym czynię. Sanatorium jest pięknie położne na tzw. Zapopradziu. Pokoje dość duże, czyste, sprzątane porządnie co drugi dzień. Wyposażenie bez bajerów ale w dobrym stanie. Wszystkie pokoje posiadają wyjście na balkony. W pokojach i w całym budynku było ciepło. Czajniki na korytarzu (po 2 na każdym piętrze). Internet WiFi płatny (21 zł) ale zasięg bardzo dobry gdyż AccessPointy dość gęsto rozmieszczone na korytarzach. Parking przy sanatorium płatny. Wyżywienie bardzo dobre, mogę tylko dodać, że podczas mego pobytu obiady były niepowtarzalne. Baza zabiegowa usytuowana na parterze a nie jak niektórzy piszą w piwnicy. Na tym samym poziomie znajduje się też recepcja a ponieważ budynek jest wkomponowany w zbocze góry to siłą rzeczy w niektórych pokojach zabiegowych okna są wyżej. Kuracjuszy przyjmuje trzech lekarzy. Zabiegi które dostałem były trafione. Cały personel Korony fachowy i bardzo uprzejmy. Jedynym mankamentem Korony jest brak basenu. Natomiast jest naprawdę gdzie pospacerować gdyż jest bardzo dużo ciągów pieszych. Z pobytu w Koronie jestem bardzo zadowolony i śmiało mogę powiedzieć dodatnio wpłynął na moje zdrowie. Wiem, że każdy ma prawo do swojej oceny ale proszę pamiętać, że sanatorium to nie hotel 5-cio gwiazdkowy ze SPA. Korona jest natomiast bardzo dobrym sanatorium z dobrą bazą zabiegową i wspaniałymi ludźmi.Danuska2804 pisze:Czy ktoś ma aktualne wiadomości na ten temat ???? Na forum są sprzed 2-3 lat.
-
Danuska2804
- Kuracjusz

- Na forum od: 06 mar 2016 16:49
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 3
-
Tadek7775

Witam i odpowiadam,Danuska2804 pisze:Bardzo dziękuję za przekazane informacje. Mam jeszcze pytanie jak jest z odpłatnością za TV ?, przyjeżdżając autobusem od strony Krakowa na jakim przystanku najlepiej wysiąść ??oraz czy jest szansa na jedynkę ?? Pozdrawiam.
Telewizor 52,50 zł. Z PKS-u lub busa najlepiej chyba wysiąść w Muszynie na Rynku i dalej kilometr z małym kawałkiem. Radzę brać taksówkę bo podwiezie pod samo wejście a piechotą to ostatnie 300 m mocno pod górę. W sprawie jedynki radzę zadzwonić do Korony i zarezerwować bo jest chyba taka możliwość. Musisz wiedzieć że turnus w Koronie jest podzielony na dwie połówki i druga przyjeżdża i wyjeżdża o dwa dni później.
Pozdrawiam
-
alina1910
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 08 maja 2014 15:55
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 1
Jadę do sanatorium od 9.06.2016.
-
Tadek7775

W lutym tego roku było to 80 zł.alina1910 pisze:Witam mam pytanie jaki koszt jest parkingu w Koronie.
Jadę do sanatorium od 9.06.2016.
-
xzibi
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 08 mar 2013 14:27
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 9
- Podziękował: 1 raz
Tadek7775 napisał chyba na rynku, więc dodam swoje 3 grosze trzeba wysiąść na rynku bo następny przystanek to Złockie a to już kawałek trzeba było by się wracać.Danuska2804 pisze:Bardzo dziękuję za przekazane informacje. Mam jeszcze pytanie jak jest z odpłatnością za TV ?, przyjeżdżając autobusem od strony Krakowa na jakim przystanku najlepiej wysiąść ??oraz czy jest szansa na jedynkę ?? Pozdrawiam.
Pozdrawiam
Powód: usunięto link
-
hala5102
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 kwie 2014 15:59
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 4
To zapewne wówczas źle szukaliście opisów, bo ja po powrocie niezwłocznie opisałam na forum jakie naprawdę jest to sanatorium, gdyż opinie o nim w internecie były bardzo złe. Przebywałam w "Koronie" od 11.06 - 2.07. 2015r. i byłam baaardzo zadowolona z pobytu. Co do Twoich spostrzeżeń Tadku 7775 - nic dodać, nic ująć. Sanatorium "Korona" w Muszynie jest bardzo dobre, a basen można sobie załatwić w sanatorium "Muszyna", które znajduje się w sąsiedztwie "Korony". PozdrawiamTadek7775 pisze:W lutym br. byłem w Muszynie w sanatorium Korona. Ponieważ kiedy bezskutecznie pytałem na forum o to sanatorium zażartowałem że będę przecierać szlaki i po powrocie opiszę swoje spostrzeżenia na temat Korony co niniejszym czynię. Sanatorium jest pięknie położne na tzw. Zapopradziu. Pokoje dość duże, czyste, sprzątane porządnie co drugi dzień. Wyposażenie bez bajerów ale w dobrym stanie. Wszystkie pokoje posiadają wyjście na balkony. W pokojach i w całym budynku było ciepło. Czajniki na korytarzu (po 2 na każdym piętrze). Internet WiFi płatny (21 zł) ale zasięg bardzo dobry gdyż AccessPointy dość gęsto rozmieszczone na korytarzach. Parking przy sanatorium płatny. Wyżywienie bardzo dobre, mogę tylko dodać, że podczas mego pobytu obiady były niepowtarzalne. Baza zabiegowa usytuowana na parterze a nie jak niektórzy piszą w piwnicy. Na tym samym poziomie znajduje się też recepcja a ponieważ budynek jest wkomponowany w zbocze góry to siłą rzeczy w niektórych pokojach zabiegowych okna są wyżej. Kuracjuszy przyjmuje trzech lekarzy. Zabiegi które dostałem były trafione. Cały personel Korony fachowy i bardzo uprzejmy. Jedynym mankamentem Korony jest brak basenu. Natomiast jest naprawdę gdzie pospacerować gdyż jest bardzo dużo ciągów pieszych. Z pobytu w Koronie jestem bardzo zadowolony i śmiało mogę powiedzieć dodatnio wpłynął na moje zdrowie. Wiem, że każdy ma prawo do swojej oceny ale proszę pamiętać, że sanatorium to nie hotel 5-cio gwiazdkowy ze SPA. Korona jest natomiast bardzo dobrym sanatorium z dobrą bazą zabiegową i wspaniałymi ludźmi.Danuska2804 pisze:Czy ktoś ma aktualne wiadomości na ten temat ???? Na forum są sprzed 2-3 lat.
-
alina1910
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 08 maja 2014 15:55
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 1