Stróze od 12 kwietnia

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Re: Stróze od 12 kwietnia

Post autor: ewasz »

ewiko pisze:Nic z tego nie rozumie....miejsce cudowne... z dala od zgiełku.Towarzystwo.... to zupełnie nie zależy od wieku.Dwa razy byłam w pokoju z paniami starszymi o 20 lat starszymi ode mnie . Do dziś mamy wspaniały kontakt.TOWARZYSTWO SAMI SOBIE WYBIERAMY, Jeśli już decydujemy się na taki wyjazd, to decydujemy się na dobre i na złe..... miejmy nadzieję że więcej będzie DOBREGO... :serce:
Ewiko, nie jestem typem co to mu nic nie pasuje i na ogół dobrze dogaduję się ze wszystkimi.
Niestety inaczej to wygląda jak jest się chorym, któremu zakazano opuszczania pokoju a starsza pani nadaje cały czas nie licząc się z tym, że chcę pospać, "pogrzebać" w internecie czy porozmawiać spokojnie przez telefon. Wszystko komentuje. W TV cały czas tylko Duda, Szydło i inne temu podobne głowy się produkują. To ponad moje granice wytrzymałości :!: :evil: :twisted: Heh, szkoda słów :evil: :twisted:
Mam nadzieję, że jutro doktor podniesie szlaban :)
Teraz pani poszła do kościoła i mam chwilę dla siebie :D
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Temat Stróży "przerabiałam" i szybko oddałam zamieniając na co innego.Były rozmowy pośrednie i bezpośrednie z osobami ktore tam były.Po tym co słyszałam zrezygnowałam szybciej niż dostałam to skierowanie.
Jadę na rehabilitację a nie do "zakładu karnego"-a przy okazji chcę pochodzić po okolicy dalszej i bliższej.Tymczasem z tą okolicą to skromnie
Mieszkam w mieście gdzie gwar i uliczny hałas mam na co dzień ,więc mieszkać w sanatorium przy głównej drodze to nie dla mnie.Chcę się wyciszyć a nie całą dobę słuchać szumu przejeżdżających pojazdów.
Zresztą sam widok budynku (w necie) przyprawiał mnie o depresję -typowy więzienny budynek.Grube ,ciemne mury -maleńkie okna itd.
Może komuś innemu to nie przeszkadza ale ja podziękowałam za Stróże.
To jest moje zdanie i moja decyzja w sprawie wyjazdu.Wiem że pisały tu osoby którym tam nic nie przeszkadzało . :kwiat: :kwiat: pozdro....
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Ewaszku ale masz pecha ale postaraj się wytrzymać :serce: Stokrotko miło Cię widzieć.Co tam słychać :)
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Betina71 »

Ewasz trzymaj się dzielnie i zdrowiej szybciutko :D mimo z lekka niesprzyjających warunków. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Mark :kwiat: gdzie jesteś?
Jak twoje samopoczucie przed wyjazdem :o
MARK50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 sie 2014 11:59
Staż sanatoryjny: 15

Stróże od 12.04

Post autor: MARK50 »

Witam wszystkich widze ze na razie nikt nie miał szczescia takiego jak ja by dostac skierowanie do Strózy, mysle ze jeszcze ktos ze szczesliwcow sie znajdzie ja jade z ok Rybnika samochodem wiec moge zabrac po drodze , pozdrawiam wszystkich ktorym sie nie udało wygrac los na loterii
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Re: Stróże od 12.04

Mark :kwiat: ja dzisiaj strasznie marnie jaram :shock: :?
Jaki los :o na jakiej loterii :o
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Oj MARK 50 w takiej same sytuacji byłam rok temu -dokładnie rok.Broniłam się rękami i nogami :lol: żeby tam nie jechać.Udało się.Zmienili mi miejsce i termin.
Przerażała mnie odległość (mieszkam niedaleko Rybnika) oraz całe Stróże łącznie z budynkiem.Gdybym tam pojechała wróciłabym jeszcze bardziej chora po kuracji, niż przed kuracją.
Była tam w lipcu ub. roku moja koleżanka i wróciła :cry: :cry: z postanowieniem że ..nigdy więcej! :lol: wszędzie tylko nie tam.
Pozdrawiam i .... masz auto to jesteś w lepszej sytuacji niż ja.Będziesz mógł wyjechać nieco dalej niż Stróże w dni wolne od zabiegów.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Stokrotko :kwiat: Mark :kwiat: da sobie radę.....jestem o tym przekonana ;) :D
MARK50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 sie 2014 11:59
Staż sanatoryjny: 15

Post autor: MARK50 »

Kwiecien sie zbliza i widze ze jednak bede zmuszony sam pojechac do slicznych Stróży , zycze powodzenia wszystkim co jadą wypoczywac i leczyc sie z dolegliwosci jakie by nie były , pozdrowienia
ODPOWIEDZ