eeee.... wiesz chyba , że smok nasz wawelski ... pożera "niegrzeczne" dziewczynkieluunia pisze:Franciszku miałam na myśli Prywatne Komnaty Królewskie![]()
![]()
a właściwie to jama smocza też wolna
a może miasto smoka ?
- franciszek
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 15 mar 2015 20:54
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 1
Re: a może miasto smoka ?
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 37 razy
Franciszkufranciszek pisze: a w zamian Ermitrażu czy Feniks ...polecam Karczma U Jędzy ul. Wodna (chyba zmienili nazwę na Marjo) lub inne osiedlowe knajpki
Jak się bawić w Krakowie to w najlepszych knajpkach
A co ?? Nie nie mogę sobie pozwolić raz na jakiś czas
- franciszek

ok. kumam ale podpowiedz jakie to ..."najlepsze .." bo z mojej znajomości "tuptania" i wspaniałej atmosfery to ..." wersalik (sobota) ... ? " bo ja myślę , że w tej sytuacji (piątkowej) to śląska lub awangarda .. co Ty na toSloneczko pisze:Franciszkufranciszek pisze: a w zamian Ermitrażu czy Feniks ...polecam Karczma U Jędzy ul. Wodna (chyba zmienili nazwę na Marjo) lub inne osiedlowe knajpkiale my nie chcemy osiedlowych knajpek...... przynajmniej ja
![]()
Jak się bawić w Krakowie to w najlepszych knajpkach![]()
A co ?? Nie nie mogę sobie pozwolić raz na jakiś czas
-
mary jo
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 13 mar 2015 22:05
Bo rozumiem,że wiesz co i jak
- franciszek

Mary !mary jo pisze:Franciszku!napisz coś więcej o Awangardzie,please!![]()
Bo rozumiem,że wiesz co i jaka wersalik odpada z oczywistych względów
- stada-52
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 27 lip 2012 16:18
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
W Fenixie codziennie odbywają się fajfy od godz.16
-
forumowicz
Franciszku, jakoś dziwnie piszesz. Dzwoniłam teraz do Awangardy, właściciel powiedział, że muzyka jest mechaniczna, z płyt lub z komputera, do wyboru zainteresowanym, wskazana rezerwacja (bezpłatnie) i uzgodnienie menu , czynne do ostatniego klienta.
Felice również zebrała info o Emitrażu (blisko dworca).
Jeśli chodzi o noclegi , to z treści jest też wiadome, że przyjezdni mają zarezerwowane noclegi w okolicy Rynku i teraz już nie będziemy przekwaterowywać się w inne miejsca , a przecież mogłeś nam podpowiedzieć , że tam i tam nocleg jest za powiedzmy 20 zł , a nie za 100, Max podpowiedział gdzie w miarę tanio i blisko.
Myslę , że nie trzeba nikogo namawiać, a tym bardziej Max-a, przecież określił się ,że będzie z grupą .
Pewnym jest , że w piątek idziemy do Fenixa, sobota jest jeszcze otwarta, jeśli masz jakieś konkretne przeciw jakiejs propozycji to proszę otwarcie napisz. Mary jo odniosła się do tego, tam młodzi, tu inaczej ale nie dla nas , przecież chcemy być w miarę fajnym miejscu, no i blisko naszych kwater . Czy będziemy bawic się do 12, 3 czy 5 to kwestia wytrwałości i atmosfery. Jeśli ktoś będzie zmęczony , to zawsze będzie blisko łóżeczko .
Sobotę tak wygląda , że sami sobie opracujemy plan zwiedzania , konkretnych propozycji nie widziałam