Sanatorium z ZUS

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 7

Re: Sanatorium z ZUS

Post autor: Bozena321 »

grzegorzgg67 pisze:Witam, jeśli przyznają prewencję, to co polecacie drodzy forumowicze: Polańczyk, Muszynę,Wysową... W Rymanowie byłem. Jestem z lubelskiego. Dziękuję.
Ja polecam Muszynę :-) :-) :-)
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 10 razy

Post autor: p-siak »

Bożena321 a masz może osobiste porównanie Muszyna-Polańczyk? Dzięki.
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Bozena321 »

grzegorzgg67 pisze:Bożena321 a masz może osobiste porównanie Muszyna-Polańczyk? Dzięki.
Nie byłam w Polańczyku w sanatorium, ale Bieszczady są cudowne. Byłam w Muszynie i gdybym miała do wyboru miejscowości, które wymieniłeś to wybrałabym Muszynę. Spokojna miejscowość i piękna okolica :)
Beskidy, a w/g mnie Beskid sądecki jest piękny :)
Shahid17
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 kwie 2014 15:08
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Shahid17 »

Witam.Jezeli mogę coś podpowiedzieć to i Polanczyk i Muszyna to wspaniałe miejsca.W Muszenie byłam w sanatorium Muszyna bardzo dobre warunki mieszkaniowe,zabiegi na miejscu na wysokim poziomie,jedzenie smaczne samo miasteczko urokliwe ,i jest gdzie pospacerować,piekne ogrody zmysłów,basen Zapopradzie ,w okresie letnim zabawy taneczne na świeżym powietrzu ,jak chłodniej w restauracji,są też zabawy w sanatorium w Muszynie i sąsiednim Korona.Poza tym blisko do Krynicy,a tam nigdy nie ma nudy.W Polańczyku byłam w sanatorium Solinka też bardzo dobre warunki mieszkaniowe,jedzenie i zabiegi na miejscu ,mały basenik do ćwiczeń ale można nawet troche popływać.Bieszczad jak zwykle przecudny,w maju zielone wzgórza zapierają dech,jesienią wszystkie barwy świata na drzewach.w Bieszczady przyjeżdża się raz, potem się tam tylko wraca,i to prawda .Polańczyk bardzo fajne miasteczko,długie alejki spacerowe ,słynny Zakapior z niezapomnianymi koncertami,knajpki z karaoke, od maja tańce w Zakapiorku i we wszystkich sanatoriach ,my często chodziliśmy do Dedala i Plonu,ludzie z Plonu też bardzo chwalili pobyt.Myśle ,że moja pisanina na coś sie przyda ,ja osobiście wybrałabym Polańczyk bo Bieszczady kocham od lat,ale wszystko to rzecz gustu i upodobań ,choć Muszyna ma też swój klimat.Pozdrawiam :D
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

A widzieliście, że ZUS podał listę ośrodków, z którymi podpisał umowy na 2016 rok? Kiedyś była tylko mapka lokalizacji. Wiele osób pytało o ośrodki. Teraz już wszystko jasne. http://www.zus.pl/files/Wykaz_Ośrodków_2016.pdf
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Ciekawa lista. Na przykład nie widać na niej Buska (?)
:|
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

Dzięki emik za ta listę. Jest bardziej przejrzysta jak mapka.
Ta lista jest dobrym uzupełnieniem tematu założonego przez Admina:
http://forum.nasze-sanatorium.pl/viewto ... 13&t=13216
Tam jest mapka. Po zestawieniu z listą jest bardzo przejrzyście.
Teodor pisze:(...) Na przykład nie widać na niej Buska (?)
W Busku Zdroju żaden obiekt sanatoryjny nie prowadzi rehabilitacji
w ramach prewencji rentowej ZUS - u. Nie ma też (chyba) obiektu KRUS-u.
Obiegowa opinia podaje, że Busko jest dla ZUS-u zbyt drogie.
Awatar użytkownika
Sewelka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 sty 2015 13:45
Oddział NFZ: Dolnośląski
Podziękował: 1 raz

Post autor: Sewelka »

serendipity pisze:Dzięki, Bożena:) Zastanowię się. Być może jednak nie należy mi się sanatorium w ramach prewencji i nie grozi mi renta, więc postanowiłam się z tego ucieszyć:)
Dobrze, że masz takie (zdrowe!!) podejście do sprawy. Ale mam wrażenie, że w naszym wrocławskim ZUS-ie otrzymanie sanatorium graniczy z cudem - chyba, że w czasie dłuuuugotrwałego zwolnienia lekarskiego. Może ktoś ma inne doświadczenia ??
Twoja "komisja" nie nastraja optymistycznie - mam coraz mniejsze parcie na uzyskanie wniosku....
Pozdrawiam serdecznie
Szalman
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 14 kwie 2014 20:59
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Szalman »

Muszyny( Muszyna w Muszynie) nie ma w wykazie z narzadu ruchu a na pewno w tym roku ma umowe podpisaną
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Dobry Wieczór.Mam pytanie.Czy w san. z ZUS, ponosimy opłatę klimatyczną.Od razu proszę nie opitalać mnie i nie odsyłać do strony.Szukałam i nie znalazłam nic :roll:
ODPOWIEDZ