GÓRNIK w Iwoniczu

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Danae
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 sty 2016 10:45
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Re: GÓRNIK w Iwoniczu

Post autor: Danae »

Witaj bozenkagr,
czyżbyś dostała skierowanie na kriokomorę? Ja też mam. Będziemy się kurować. Ciekawe ile dostaniemy zabiegów na miejscu? Moja znajoma jest w Cieplicach z NFZ i dostała 72 zabiegi, a na forum piszą, że wypada ok. 54. Ciekawe jak będzie w Górniku.
Tylko w naszym terminie tak jakby oprócz nas nikt nie jechał. Z pomorskiego mam kontakt z jeszcze jedną babeczką i to w wszystko.
Będę luzy.
bozenkagr
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2014 19:38
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: bozenkagr »

Witaj Danae
Tak, tak, mam skierowanie na kriokomorę. Już od półtora roku (od czasu pierwszego wejścia do kriokomory) myślałam o tym, by dostać skierowanie do miejscowości, gdzie jest kriokomora, więc już się cieszę. Zobaczysz, będzie super.
Nic się nie martw, będzie nas na pewno dużo, tylko mało kto pisze o tym na forum.
pozdrawiam i do zobaczenia :)
bozenkagr
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jeśli chodzi o liczbę zabiegów, to przy wyjazdach z NFZ jest stała - 52, ale różnie z tym bywa.
Czasami przy zmianie zabiegów, lekarz przez "niedopatrzenie", nie skreśli "poprzednich" i wtedy są wcześniejsze i dopisane. Może też kriokomora jest takim dodatkowym zabiegiem i dopisuje się do tych 52. :) :) :)
Awatar użytkownika
kuty
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 wrz 2012 18:03
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: kuty »

bozenkagr pisze:Witaj Danae
Tak, tak, mam skierowanie na kriokomorę. Już od półtora roku (od czasu pierwszego wejścia do kriokomory) myślałam o tym, by dostać skierowanie do miejscowości, gdzie jest kriokomora, więc już się cieszę. Zobaczysz, będzie super.
Nic się nie martw, będzie nas na pewno dużo, tylko mało kto pisze o tym na forum.
pozdrawiam i do zobaczenia :)
Jestem właśnie w Iwoniczu i na karcie mam 72 zabiegi!
54 to te kuracyjne i plus 18 - to picie wòd leczniczych w tutejszej pijalni !!!
bozenkagr
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Picie wód w pijalni, piękne zabiegi - nigdy nie miałam zapisanych przez lekarza. Trzeba też podpisywać?
Danae
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 sty 2016 10:45
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Danae »

No właśnie dziwne, bo dostała wszystkie zabiegi od razu i podobno, każdy z kuracjuszy dostał tyle.Ona dostała ćwiczenia w wodzie, jakieś CO2, borowinę, masaż. Może coś się zmieniło? Ja do tej pory jeździłam tylko prywatnie. Pierwszy raz jadę ze skierowaniem NFZ. Niestety znajoma bardzo żałuje, ale z kriokomory ze względu na ciśnienie nie może korzystać. Wyszło to dwa lata temu, w czasie poprzedniego jej pobytu. Była rozgoryczona, bo krioterapia zatrzymuje też czas na skórze!!! HA, ha ha :D
Jeśli chodzi o mnie to marzę też o relaksie w grocie, a znajomi się śmieją, że jadę z nad morza !!!
Jeśli w Iwoniczu zalecą wodę, to tez dobrze. Nie raz jak byłam z rodziną na wczasach w miejscowościach uzdrowiskowych korzystałam z pijalni dobrowolnie, a teraz będzie to zalecenie, a przy okazji spacer. Na co dzień wszyscy tłumaczymy się, że nie mamy w ciągu dnia na to czasu!!
bozenkagr
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Picie wód w pijalni, piękne zabiegi - nigdy nie miałam zapisanych przez lekarza. Trzeba też podpisywać?
Awatar użytkownika
kuty
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 wrz 2012 18:03
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: kuty »

bozenkagr pisze:Picie wód w pijalni, piękne zabiegi - nigdy nie miałam zapisanych przez lekarza. Trzeba też podpisywać?
Nie, nie trzeba podpisywać.
Ale lekarz zapisuje i wtedy nic się nie płaci!
pierwszy raz pokazuje się kartę - potem tylko z butelką się chodzi.

Nie jest źle !!!!
bozenkagr
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Efekty po kriokomorze super. Młodzi, piękni i zdrowi. :)
bozenkagr
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

witam
Jestem już na miejscu. Ośrodek piękny, pokoje czyste, duże. Z zabiegów jestem bardzo zadowolona, same wodne. Planowanie w porządku. Pani bardzo miła, wszelkie zmiany są możliwe.No i kriokomora, dzisiaj miałam pierwsze wejście. Zaczynamy od 1 minuty.
Jedyny minus to wyżywienie. Ci co piszą, że jest dużo i dobre na pewno są prywatnie. Z NFZ bardzo bardzo skromne porcje.
Za to pogoda coraz ładniejsza. Dzisiaj od rana słoneczko, więc tylko czekam na koniec zabiegów i na spacer.
pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ