Lądek Zdrój 23 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
VVENUS
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 mar 2016 19:56
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4

Re: Lądek Zdrój 23 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitac

Post autor: VVENUS »

Hej Teresa, Wiesia jak miło że piszecie pozytywnie o Lądku .Zwłaszcza że naprawdę to piękne miejsce, zwłaszcza tak ośnieżone i bajkowe jak w tym naszym turnusie. Same pozytywy: obsługa,warunki, a co ważne ekstra koleżanki...T., B.,B.,W.,K.,A ...Itd . pozdrowienia dla wszystkich ..do zobaczenia.T. :)
wiesialca
Na forum od: 13 mar 2016 20:06
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: wiesialca »

Witaj T. :)
Cieszę się,że dołączyłaś do nas.Do dzisiaj wspominam nasz niezapomniany pobyt.Masz rację wszystko jest ważne,ale najważniejsze jest towarzystwo.
Też tak uważam, jesteśmy ekstra(ale jestem skromna ;) ).
Serdecznie pozdrawiam.
Wiesia
Lejla
Na forum od: 17 mar 2016 21:21
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Lejla »

Teresko ja jadę do Lądka pierwszy raz. Mam 1 czyli Lotnika chyba. Wiesz może jakie tam sa pokoje ? Napisz też jeśli możesz czy dają reczniki. Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Post autor: jacky6 »

Lejla pisze:
Wiesz może jakie tam sa pokoje ? Napisz też jeśli możesz czy dają reczniki.
adres kontaktowy - http://www.23wszur.pl/kontakt.htm - odpowiedź przychodzi po 24 h ...
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Lejla pisze:Teresko ja jadę do Lądka pierwszy raz. Mam 1 czyli Lotnika chyba. Wiesz może jakie tam sa pokoje ? Napisz też jeśli możesz czy dają reczniki. Pozdrawiam :)
Lejla,pokoje są różne od jedynek w studio,poprzez dwójki,dwójki w studio.Ręczniki dają i wymieniają w trakcie pobytu.
Awatar użytkownika
VVENUS
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

WITAJ LEJLA. Podpowiem Ci żebyś wzięła swój ręcznik pomimo że tam masz dwa na półtora tygodnia. jeśli ma się kilka zabiegów wodnych dziennie i oczywiście basen to często nie zdąży wyschnąć. Proponuję nawet cienkie np. z mikrofibry. jeśli chodzi o pokoje to najważniejsze żebyś trafiła na przyjazne osoby - i to najważniejsze. czego Ci oczywiście życzę. ja miałam takie szczęście :) pozdrawiam wszystkich na forum. Teresa2
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Bozena321 »

Witam wszystkich :-) 20 czerwca wróciłam z sanatorium. Zakwaterowana byłam w II pawilonie. Zaznaczę, że nie jestem wymagająca co do mieszkania i wyżywienia. Gotowe i podane, więc nie można narzekać. W pokojach pawilonu II dwuosobowych nie ma lodówek tylko na korytarzu z których ginęły produkty. Od 22-23 godziny pielęgniarka codziennie wchodzi do pokoju i sprawdza czy wszystko jest ok. Są ręczniki mały i duży. W połowie turnusu są wymieniane. Warto ze sobą zabrać więcej ręczników. Na balkonach nie ma suszarek. Sznurków jest mało. Spinaczy nie ma. Lądek i okolica to cudowne miejsce mimo schodów, schodków i schodeczków. Cierpiałam na brak czasu. Większą część dnia wypełniają zabiegi w czterech budynkach. Po zabiegach zwiedzałam okolicę-oczywiście wszystkie górki zaliczyłam. Warto wybrać się na Górę Borówkową-ach te widoki, na Trojak z platformą widokową i zejściem ze skał. Warto też wybrać się na Górę Dzielec. Oczywiście warto też skorzystać z usług biur podróży. Kuracjuszom z ZUS nie wolno jeździć na wycieczki zagraniczne, no chyba że na własną odpowiedzialność ;) Praga jest piękna, a Skalne Miasto hmm tam trzeba być :) Do Wiednia nie pojechałam, ponieważ wyjazd jest o 4 rano, a drzwi są otwierane przed 6. Warto wykupić sobie kąpiele w basenie z wodą termalną w Zdroju Wojciech-cudowna sceneria, super relaks. 30 minut kąpieli kosztuje 20 zł. ale jeśli kupuje się 5 lub więcej w dni powszednie to taki zabieg liczony jest po 10 zł. warto :) Z pobytu w Lądku jestem bardzo zadowolona. Polecam :D
Awatar użytkownika
VVENUS
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj Bożenko po powrocie z Lądeczka :kwiat: Miałaś troszkę inne warunki w WSzURe niż ja , bo ja byłam z NFZ.
U mnie nigdy nie było kontroli po 22, mogłam jeździć na wycieczki zagraniczne, lodówkę w pokoju, reszta jak u Ciebie....
schodeczki itd. :lol: ale można troszkę schudnać ;) :lol: Fajnie ,że wody w ''Wojciechu'' Ci się spodobały :D
To teraz po klimatyzacji w domku czekaj na owoce kuracji...
Pozdrawiam serdecznie :kwiat: :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Bozena321 »

Dziękuję VVENUS było cudownie, byłam zdrowo zmęczona i zadowolona. Czasami trzeba zrezygnować z kolacji, żeby zobaczyć piękne zakątki tego miejsca, bo było mało czasu. Czyste powietrze ach, aż chciało się żyć, bo życie jest piękne :D Po kąpieli w Wojciechu ok. 20 godziny to chciałam tylko spać :lol: :lol: :lol: Miałam to szczęście, że w Lądku mieszka moja koleżanka z mężem, a to górskie łaziki :D :D :D dlatego czas miałam wypełniony :D
Awatar użytkownika
VVENUS
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Fajnie, że jesteś zadowolona a pisałam że tak będzie.. :lol: teraz trochę musi potrwać czasu ,aż Lądek pozostanie wspomnieniem ;) :D
ODPOWIEDZ