niezadowolenie z pobytu w sanatorium
-
forumowicz
Re: niezadowolenie z pobytu w sanatorium
-
forumowicz
Nie przymuszony i nie manipulowany wybór, to jest toAgaC pisze:A ja ostatnio byłam w listopadzie ( fakt- z własnego wyboru) i był to jeden z moich najwspanialszych wyjazdów
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
niezadowolenie z warunów kuracji sanatoryjnej
Z tego co mi wiadomo owe "sprywatyzowane" sanatoria funkcjonują w formie S.A. czy spółki akcyjnej, gdzie posiadaczem całej puli akcji jest Skarb Państwa.darek pisze: ..ponad 80% polskich sanatoriów jest w rękach prywatnych .
Ile zostało państwowych ..kilka obiektów w Kołobrzegu, Krynicy czy bardzo nieatrakcyjnych miejscowościach.
Jeśli nawet inne obiekty służby zdrowia jak na przykład szpitale działają na zasadzie spółek prawa handlowego to i tak akcje są własnością owego skarbu... państwa ...
która tak naprawdę nic nie zmieni poza tym, że sobie pogadamy.
W zasadzie po to jest forum.
Skoro jednak "klaraklara" pisze:
Wypada się odnieś do tego szyderczego tekstu. Bo tak to należy odebrać.To nawet bardzo prostea potem ktos narzeka , że chciał maj , ma listopad , albo chciał wrzesień , a jedzie w lutym ...itp.
![]()
Zapytam "klaraklara" czy wie na czym ten sposób polega.
Jeżeli tak to dziwne, że pozwala sobie na tego typu komentarze.
Jeżeli nie wie to tym bardziej nie powinna komentować w taki sposób.
Radzę "klaraklara" jeszcze raz przeczytać mój tekst.
Nigdzie nie napisałem, że ja chcę, a jedynie, że mam sposób.
To duża różnica nie uważasz?
Teodor, piszę gdy mam coś do powiedzenie.Teodor pisze:sinobrody,
Pisz dalej, po to jest forum
Pisać aby pisać to nie bardzo ma sens, ale każdy postępuje jak uważa.
-
forumowicz
Jasne. Pisz śmiało, nie pękajsinobrody pisze:...piszę gdy mam coś do powiedzenie.
Nie czytałam wcześniejszych Twoich komentarzy dlatego nie jestem zorientowana jak to tłumaczyłeś.
W moim oddziale NFZ chętnych jest tak dużo ,że takie obliczenia nie trafione.Pomiędzy pierwszym złożeniem wniosku a drugim, różnica nr kolejkowych wzrosła prawie o 50%-więc gdy złożę po raz trzeci nr mogą się nawet podwoić.Trudno w takim przypadku z dokładnością nawet kilku msc. trafić. na termin wyjazdu w ciepłych miesiącach.
Jednym słowem -masz szczęście
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Aga też ostatnio byłam na przełomie października/listopada i wyjazd był rewelacyjny.Skądinąd był to mój wybór,bo zależało mi nie na czasie,czy prestiżu kurortu tylko na dobrym sanatorium w którym udzielą mi właściwej rehabilitacji.Zresztą to jest moje podstawowe kryterium wyboru,ponieważ nie jeżdżę na wczasy tylko ratować się przed kalectwem.
-
forumowicz
Sinobrody , czytam i jestem w szokusinobrody pisze:Deklarowałem, że już nie będę zabierał głosu w tym temacie, w tej dyskusji,
która tak naprawdę nic nie zmieni poza tym, że sobie pogadamy.
W zasadzie po to jest forum.![]()
Skoro jednak "klaraklara" pisze:
Wypada się odnieś do tego szyderczego tekstu. Bo tak to należy odebrać.To nawet bardzo prostea potem ktos narzeka , że chciał maj , ma listopad , albo chciał wrzesień , a jedzie w lutym ...itp.
![]()
Zapytam "klaraklara" czy wie na czym ten sposób polega.
Jeżeli tak to dziwne, że pozwala sobie na tego typu komentarze.
Jeżeli nie wie to tym bardziej nie powinna komentować w taki sposób.
Radzę "klaraklara" jeszcze raz przeczytać mój tekst.
Nigdzie nie napisałem, że ja chcę, a jedynie, że mam sposób.
To duża różnica nie uważasz?
Zacytowałeś moje słowa , piszac do klary ..... ale skoro to moje słowa , odniosę się do nich .
Napisałam wyraźnie , ze ja też , bez układów , jadę w porze roku jakiej chcę . Wiele osób , tez mogłoby wybrać porę roku , jednak tego nie robią . Stąd mój późniejszy wpis .
Napisałeś min.... "sanatorium otrzymuję zawsze od maja do września.".... więc jak mogłeś pomyśleć , że moje słowa , które piszesz , że brzmia szyderczo , kierowane były do Ciebie