Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Stokrótko po jakim czasie oddałaś skierowanie i tak bez problemu przydzielili Ci nowe miejsce.Planuję jutro iść do swojego ZUS-u i spróbowałać cos zmienic chociaz propozycje które mi przedstawili nie były ciekawe.A Bieszczady i październik to by mi się podobało.
Jak sądzicie czy warto zabrać ostatni wypis z sanatorium z NFZ-u w którym w zaleceniach jest dalsza rehabilitacja jako jeszcze jeden atut do przyznania skierowania z ZUS-u. Dodam, że wczoraj sam dostarczyłem wniosek do oddziału ZUS i czekam co dalej.
Moim zdaniem warto zabrać na komisję taki wypis.
Zawsze jest to jeden dokument więcej jako atut do przyznania skierowania do sanatorium.
Pytanie tylko z jaką datą jest masz wypis. To znaczy kiedy byłeś w sanatorium z NFZ.
Jeśli minął już jakiś okres czasu to spokojnie można taki dokument zabrać,
ale jeśli to było ledwie parę miesięcy to nie ryzykowałbym pokazaniem tego dokumentu.
Zgadza się im więcej papierków tym lepiej tak też powiedziała mi mój lekarz więc zabrałam wszystko co miałam ale na komisji orzecznik obejtzała ostatni wypis ze szpitala na więcej nie miała ochoty.
Jeżeli idzie o wypis z sanatorium to zgadzam się z przedmówcą że jest to ryzykowne ale powodzenia i pozdrawiam
Oprócz przepukliny na lędźwiowym jestem po chorobie Scheuermanna (jałowa martwica kręgosłupa) a na dzisiejszej wizycie u ortopedy kazał przychodzić do siebie co trzy miesiące i będzie mi wypisywał zabiegi bo innego sposobu nie ma na poprawę mojego samopoczucia bo na poprawę zdrowia to nie ma szans a , że jest w moim wieku i znamy się od 4 wizyt powiedział żartobliwie, że wyleczy mnie tylko ziemia to może jednak wypis który mam z listopada ubiegłego roku jednak zabrać na komisję?
xzibi jeżeli Twój stan jest tak poważny to na pewno i tak dostaniesz to sanatorium o ile orzecznik ZUS nie jest zatrudniony na stanowisku szamana uzdrowiciela i którą nogą akurat dziś wstał.A Twój lekarza ma swoiste poczucie humoru.Powodzenia i jak najwięcej dni bez bólu.
Wanda Maz pisze:xzibi jeżeli Twój stan jest tak poważny to na pewno i tak dostaniesz to sanatorium o ile orzecznik ZUS nie jest zatrudniony na stanowisku szamana uzdrowiciela i którą nogą akurat dziś wstał.A Twój lekarza ma swoiste poczucie humoru.Powodzenia i jak najwięcej dni bez bólu.
Nie jest tak poważnie jak to brzmi bo do 67 przyjdzie mi pracować.
Ja bym go nie zabierał (wypis NFZ) Bo może okazać się ,ze ma starać się na wyjazd z NFZ . Mi tak powiedział orzecznik . kiedyś pokazałem ,że mam stopień umiarkowany ( dokument ) to myślałem ,że z siebie wyjdzie.Do uzyskania skierowania na turnus muszą wystarczyć wypisy ze szpitala ,badania ,itd. RMI i TK . Zrobisz jak uważasz ja bym nie ryzykował .