Sanatorium Marta- Połczyn Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Asik
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 wrz 2012 16:05
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Sanatorium Marta- Połczyn Zdrój

Post autor: Asik »

W "Marcie" byłam w lutym. Jechałam prywatnie i nie żałuję wyboru. Sanatorium jest kameralne tzn. Na ok 100 osòb. Posiłki w dwóch turach - w mojej większość osòb była prywatnie więc nie było tłoku. Natomiast w pierwszej turze były osoby tylko ze skierowaniem więc stołówka wypełniona była "po brzegi". Jedzenie dobre i wystarczająco dużo. Baza zabiegowa na wysokim poziomie a rehabilitanci bardzo sympatyczni. Czasami udawało mi się przesunąć godzinę zabiegu i w ten sposób uzyskać więcej wolnego czasu :-) Pokoje czyste - sprzątanie co drugi dzień, śmieci wyrzucane codziennie.
Na tańce proponuję iść Gryfu - świetna atmosfera. Niestety w kawiarni "Marty" brak klimatu i mało osób tam przychodziło.
Jeżeli chodzi o spacery to w Połczynie jest piękny park. Samo miasteczko jest małe (ok. 16 tys. mieszkańców) ale jeżeli ktoś szuka spokoju to jest idealne.
Obok jest sanatorium "Podhale", w którym jest sala kinowa ale repertuał mało urozmaicony.
Miłego pobytu :kwiat:
mady
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 kwie 2013 11:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 4

Re: Sanatorium Marta- Połczyn Zdrój

Post autor: mady »

Wielkie dzięki za informacje, myślę, że będzie fajnie, najważniejsza jest rehabilitacja i dobre towarzystwo. Mam nadzieję, ze w maju będzie już wiosna i spacery po parku będą przyjemnością.Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. :kwiat:
ODPOWIEDZ