Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Witam towarzystwo w kolejce , dzisiaj dopiero się melduje numerek sprawdzałam
Spadek dzisiaj zadowalajaący jedziemy szybciej
Zbiżające okres świąteczny będzie przestuj
Pozdrawiam towarzystwo czekamy dalej
johny60 pisze:Witam wszystkich Szanowne Towarzystwo Oczekujących Kuracjuszy. Dzisiaj tak jak obiecałem podaję iż ubyło 3800 numerków od 15 stycznia. A więc przez 68 dni. Czyli dziennie średnio wypada 56 numerków. Na miesiąc przypada ok 1900 ? numereczków. czyli niejako moje wstępne obliczenia co do terminu wyjazdu, poniekąd by się zgadzały czyli grudzień/styczeń , chociaż nie wykluczam szybszego terminu. Czas pokaże wszystko. Czekamy cierpliwie. Pozdrawiam Wszystkich serdecznie
Mi od 15 stycznia do dzisiaj ubyło 5184 numerków ...i jak w takim tempie będą spadały to wrzesień-październik będzie kurorcik
Witam Wesoły Sanatoryjny ,jeszcze parę dni temu celowałem w maj i kurort z siarką,dostałem kopa z pociągu i wylądowałem w tym miejscu co chciałem z trochę późniejszym-letnim terminem,zwalniam miejsce w Sympatycznym Pociągu-Super Przydziałów Życzę itak wspaniałej atmosfery jak do tej pory będę Wam kibicował
andrzej1955 pisze:Witam Wesoły Sanatoryjny ,jeszcze parę dni temu celowałem w maj i kurort z siarką,dostałem kopa z pociągu i wylądowałem w tym miejscu co chciałem z trochę późniejszym-letnim terminem,zwalniam miejsce w Sympatycznym Pociągu-Super Przydziałów Życzę itak wspaniałej atmosfery jak do tej pory będę Wam kibicował
alien pisze:Johny...z ZUS-u czas oczekiwania to ok 1-3 miesiące.Mankament to komisje przydzielające oraz to iż nie wysyłają raczej dalej niż do 200km od miejsca zamieszkania.Można się starać o zwrot kosztów podróży (praktycznie najtańszy bilet PKP). Dobrą stroną jest to iż jedzie się w ramach zwolnienia lekarskiego wiec urlop zaoszczędzony.
Małe sprostowanie. Zwrot kosztów należy się jak psu kość. Nikt ci łaski nie robi. Płatne 2 kl. PkP osobowy na najkrótszej trasie wg. tabeli. Wysłać mogą dalej. To zależy od lekarza na komisji ZUS bądź balneologa w NFZ. Należy się też o 2 dni dłuższe L-4 w dowolnej konfiguracji , najchętniej dają na powrót ale można dzień przed i dzień po. W razie problemów proszę kontaktować się z departamentem rent i emerytur przy ZUS-ie. Numery na internecie.
Jan19557 ..małe sprostowanie...nie napisałem,że Ci się nie należy ,ale że można się starać o zwrot kosztów podróży tak jak wymieniłeś..warunek musisz udokumentować koszt przejazdu (bilet w terminie pobytu),a co odległości piszę z własnego doświadczenia i grona znajomych wyjeżdżających z ZUS-u oddziałów małopolskich...nikt nie mówi ,że nie można dalej ,chociażby ze względu na charakter leczonego schorzenia,jeśli w pobliżu nie ma takowej leczniczej jednostki zusowskiej....jest również opcji iż zamiast wyjazdu otrzymasz leczenie ambulatoryjne w pobliżu zamieszkania.
Pozdro! i Wesołych Świat
alien pisze:Johny...z ZUS-u czas oczekiwania to ok 1-3 miesiące.Mankament to komisje przydzielające oraz to iż nie wysyłają raczej dalej niż do 200km od miejsca zamieszkania.Można się starać o zwrot kosztów podróży (praktycznie najtańszy bilet PKP). Dobrą stroną jest to iż jedzie się w ramach zwolnienia lekarskiego wiec urlop zaoszczędzony.
Małe sprostowanie. Zwrot kosztów należy się jak psu kość. Nikt ci łaski nie robi. Płatne 2 kl. PkP osobowy na najkrótszej trasie wg. tabeli. Wysłać mogą dalej. To zależy od lekarza na komisji ZUS bądź balneologa w NFZ. Należy się też o 2 dni dłuższe L-4 w dowolnej konfiguracji , najchętniej dają na powrót ale można dzień przed i dzień po. W razie problemów proszę kontaktować się z departamentem rent i emerytur przy ZUS-ie. Numery na internecie.
Witaj Janie chodzi mi o to co napisales ,wiec jesli mam sanatorium z ZUSU np do 21 sierpnia wlacznie to moge prosic o zwolnienie jeden dzien dluzej ?
Wyspiarko cały tydzien maja świętujący bo od poniedziałku tylko 74 zeszło. Mam nadzieję, że po swiętach nadrobią.
No to Wesołych Świąt Wszystkim
Bogutka