Sanatorium uzdrowiskowe "Teresa" Rymanow Zdroj 19.04.2016

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
krystyna 59
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 12 mar 2016 11:15
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 2

Sanatorium uzdrowiskowe "Teresa" Rymanow Zdroj 19.04.2016

Post autor: krystyna 59 »

Ponawiam moj post ,bo na wczesniejszy nikt sie nie odezwal ,czyzby w tym czasie nikt nie wyjezdzal :) Wyjezdzam 19.04.2016 do Rymanowa "Teresa" czy jest ktos kto w tym samym czasie bedzie ??
Ostatnio zmieniony 29 mar 2016 23:38 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: uścislono tytuł
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Re: Sanatorium uzdrowiskowe "Teresa" Rymanow Zdroj

Post autor: Dzia_dek »

Krystyno nie obawiaj się. Sama na pewno w "Teresie" nie będziesz, ale to jest,
jak zapewne Ci wiadomo, bardzo małe i kameralne sanatorium więc na Forum trudno
znaleźć "wspólnika" do wyjazdu i pobytu. Sam Rymanów Zdrój o tej porze (19 kwietnia)
już będzie pięknie zielony i ciepły co zagwarantuje miły wypoczynek i rehabilitację.
krystyna 59
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Dziekuje Zbyszku za slowa otuchy :) wlasciwie to ja pierwszy raz w Rymanowie ,a o samym pensjonacie "Teresa " cos blizej wiesz ?
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

Krystyno poniżej masz mój post, który pisałem dla osoby jadącej do "Teresy"
w ubiegłym roku. Myślę, że od tamtej pory nic, albo niewiele, się zmieniło.
Sanatorium "Teresa" położone jest w samym centrum Parku Zdrojowego.
To mały obiekt kameralny, jednorazowo może przyjąć około 60 kuracjuszy.
Pokoje w większości dwuosobowe (kilka "trójek" )z pełnym węzłem sanitarnym.
Każdy pokój jest wyposażony w radio, TV Sat, Internet bezprzewodowy. Na wyposażeniu pokoju talerzyki, szklaneczki, sztućce.
Jeśli gdzieś brakuje bez problemu można "wypożyczyć z jadalni" Na poddaszu znajdują się dwa "apartamenty" jednoosobowe,
ale bez pełnego węzła ( w pokoju toaleta i umywalka). Prysznic wspólny na korytarzu.
Czajnik i deska do prasowania na korytarzu, żelazko na dyżurce pielęgniarek.
Dla osób, które przyjeżdżają samochodem dostępny jest ogrodzony parking, zamykany w godzinach nocnych.
To tak ogólnie, a szczegóły:
Baza zabiegowa w SU "Eskulap" (5 min. spacerkiem przez park). Dla osób, które mają problem z poruszaniem się organizowany jest transport na zabiegi mokre, a zabiegi "elektro" i masaże organizowane są na miejscu.
Stołówka jest na miejscu, posiłki dostarcza firma kateringowa, opinie jak to zwykle różne, ale da się wytrzymać.
Jeśli chodzi o opłaty dodatkowe to: 100 PLN za parking (za turnus), opłata za TV 80 PLN od pokoju (za turnus),
internet płatny na godziny lub dla "uzależnionych" 50 PLN (za turnus).
Jeśli chodzi o wieczorne powroty to tzw. "studencki kwadrans" jest dopuszczalny. Czasem można wrócić nieco później.
Jest możliwość skorzystania z "przepustki" z możliwością nocowania poza obiektem. ;) :lol:
Jeśli chodzi o atrakcje czy ciekawe miejsca do zwiedzania to już każdy z nas ma indywidualne podejście.
Rymanów Zdrój to mała wieś uzdrowiskowa z pięknym parkiem, poza tym ciekawa architektura drewniana i kilka szlaków spacerowych. Z ciekawych miejsc, które warto odwiedzić to na pewno pobliskie miasto Rymanów, Iwonicz Zdrój (można dojść szlakiem). Jeśli jesteś osobą zmotoryzowaną to warto odwiedzić Krosno, Sanok, Zagórz, Polańczyk, można zrobić nawet "wypad" w Bieszczady. Wiele zależy od pogody i indywidualnych upodobań. Opisy tych miejsc znajdziesz tu na forum, wpisując w prawym górnym rogu (w polu szukaj) nazwę miejscowości, oraz bez trudu więcej, szczegółowych informacji w Internecie.
Trochę się rozpisałem, ale mam nadzieję, że te informacje będą pomocne dla Ciebie.
Pozostaje życzyć Tobie, Krystyno udanej kuracji, dobrej pogody (ducha też), a tak w ogóle udanego wypoczynku.
To nie jest kurort, ale myślę, że będziesz zadowolona z pobytu w tej małej, ale urokliwej mieścinie.
:)
krystyna 59
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Bardzo Ci Dziekuje Zbyszku za wyczerpujaca odpowiedz ,teraz tylko wazne by trafic na fajne wspollokatorki :) bo to jakby nie bylo przebywasz z nimi 21 dni i dobrze by bylo by uplynely one w milej atmosferze ,dlatego miedzy innymi moj post ze moze tutaj kogos poznam(Fajna pania ) i pozniej bedziemy i tam razem ...tak 2 lata temu w Naleczowie bylam i tutaj wlasnie na forum poznalam Hanie i jeszcze jedna pania dobralysmy i byl to naprawde wspanialy turnus (bylysmy jak papuzki nierozlaczki) :) zreszta do dzis utrzymujemy kontakty ...Jeszcze raz Dziekuje i milego popoludnia zycze :*
ODPOWIEDZ