Kolejka do sanatorium na 2016 rok

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Alicja1691
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 kwie 2015 20:12
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Re: Kolejka do sanatorium na 2016 rok

Post autor: Alicja1691 »

A ja "już" za ok. dwa miesiące powinnam dostać przydział , czyli wyjazd możliwy teoretycznie nawet w czerwcu - co by mnie bardzo ucieszyło - ale zobaczymy .... Pozdrawiam :kwiat:
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Alu teraz ja trzymam za Ciebie mocno kciuki , czerwiec czy lipiec super sprawa i morze :) :kwiat:
wiozi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2012 17:21
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: wiozi »

Kochani, poinformujcie mnie, czy ktoś miał taka sytuację. Od 11 marca wiszę w przeglądarce, że skierowanie do realizacji (Konstancin od 25 kwietnia). Trzy tygodnie minęły a skierowania nie ma - dziś wyszłam na ulicę na spotkanie z listonoszem. i nic.Może gołąb pocztowy pomylił drogę a ma do pokonania 60 km. Już nie wiem, co o tym sądzić??? Gdzie się zawieruszyły moje dokumenty. Pozdrawiam cieplutko. :kwiat:
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

Wiozi - a może telefon do NFZ z zapytaniem? Kto pyta nie błądzi?
Bogutka
wiozi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Biegusiem obskoczyłam punkt In-Post, że być może u nich leży moja przesyłka ze skierowaniem - jakimś cudem, ale niestety NIE. Czekam dalej .Do naszego Mazowieckiego NFZ nie tak łatwo się dodzwonić. A tak w ogóle to wszystko idzie nie tak, jak powinno. Mój mąż miał dziś operację, nie planowaną, ale pilną, nie wiem, jak się będzie czuł, czy będę mogła go zostawić. Póki nie mam w garści dokumentów, nie mogę zrobić zwrotu. Jestem w kropce z masą niewiadomych. Czeka się 2 lata, a potem wszystko staje na głowie.
Awatar użytkownika
renatka11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 lis 2013 08:51

Post autor: renatka11 »

wiozi pisze:Kochani, poinformujcie mnie, czy ktoś miał taka sytuację. Od 11 marca wiszę w przeglądarce, że skierowanie do realizacji (Konstancin od 25 kwietnia). Trzy tygodnie minęły a skierowania nie ma - dziś wyszłam na ulicę na spotkanie z listonoszem. i nic.Może gołąb pocztowy pomylił drogę a ma do pokonania 60 km. Już nie wiem, co o tym sądzić??? Gdzie się zawieruszyły moje dokumenty. Pozdrawiam cieplutko. :kwiat:
Powinnaś jak najszybciej wyjaśnić w NFZ. Dla mnie jest to niemożliwe, że tak długo nie otrzymałaś skierowania, albo w ogóle nie wysłane, albo inne przyczyny. U mnie za każdym razem po 3 lub 4 dniach od ukazania się w przeglądarce otrzymałam list ze skierowaniem. Aktualne skierowanie ukazało się w przeglądarce 17 marca a 29 marca otrzymałam list, kilka dni dłużej niż poprzednio, ale były Święta Wielkanocne. Może jeszcze do przemyślenia podaję Ci informację, że list polecony przywiozła pani - osoba mi nieznana, więc zdziwiłam się, że nie listonosz, którego znam i usłyszałam informację, że NFZ podpisał umowę z inną firmą nie z pocztą. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Wiozi,skierowania wysyłane są poleconym.Spytaj na poczcie,nie listonosza,może zapomniał awizo zostawić ;) :lol:
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Wiem, że 60 km jechać to nie bardzo ale jeśli chciałabyś trochę przesunąć termin z powodu operacji męża to może lepiej byłoby pojechać do nich z zaświadczeniem że mąż w szpitalu i łatwiej byłoby wtedy (tzn. jeśli jeszcze nie wysłali) zamienić skierowanie.
wiozi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Na poczcie byłam wcześniej, pytałam, dziś pobiegłam do in Postu ( w kiosku), bo dowiedziałam się, że oni doręczają i kioskarka mówiła, że już od dłuższego czasu in-Post im nie dowozi poczty, nie wie dlaczego tak się dzieje, że inne osoby też szukały u niej przesyłki z NFZ ze skierowaniem, więc coś nie tak. Sama nie wiem, jak ten temat rozgryźć, męża mi dziś zoperowali ( jelita) nie wiadomo czy będzie na siłach zostać sam , chociaż przed operacją mówił,żeby nie rezygnować z przydziału, ale wiadomo?? Mam nadzieję, że w najbliższych dniach wszystko się wyjaśni.
Zosia: Skierowanie to już na pewno wystawione, bo to już 3 tygodnie jak wiszę w przeglądarce - do realizacji. A co do przesunięcia terminu to myślę, że nie byłoby - chyba - problemu.
A jaka to będzie kuracja, jak myśli będą cały czas zwrócone w jedną stronę.
:kwiat:
Awatar użytkownika
kociu
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 24 sty 2013 18:51
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: kociu »

Witam wszystkich a jednak Busko w maju :lol: :lol: :lol: :lol:
Dziś wysiadłam wreszcie :lol: :lol: :lol: