Szczawnica Dzwonkówka z Poznania 18.05-8.06.2016

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
magdalenka771
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 04 kwie 2016 12:29
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Szczawnica Dzwonkówka z Poznania 18.05-8.06.2016

Post autor: magdalenka771 »

Może ktoś jedzie z Poznania do Szczawnicy - Dzwonkówki w terminie od 18 maj- do8 czerwca? Interesują mnie wszelkie informacje na temat tego sanatorium, warunków, jego bazy sanatoryjnej, kulturalnej. Bardzo mile widziane wszelkie informacje, na które czekam z niecierpliwością.Magda :)
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2016 22:03 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: uściślono tytuł
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 2 razy

Re: Szczawnica Dzwonkówka

Post autor: malgorzatas »

Witaj Magdalenko na forum :kwiat: gratuluję Szczawnicy,piękne miejsce na odpoczynek..Zabiegi chyba na miejscu,nie byłam w środku więc się nie wypowiadam ;) nic nie wiem o warunkach,ale sanatorium jest bardzo wysoko..więc proponuję zafundować sobie taxi. ..bo z bagażem ciężko. ..Polecam Spływ Dunajcem,Homole...spacery nad Grajcarkim...jedź na Słowację. ..wyrób sobie w naszym NFZ kartę EKUS..może się przydać, są rowery warto skorzystać. ..dużo dobrych regionalnych potraw...pozdrawiam Gosia
magdalenka771
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Dziękuję za tak ekspresową odpowiedź, mam nadzieję, że pogoda, towarzystwo i atmosfera dopisze. Mam nadzieję, że odezwą się kuracjusze Dzwonkówki i napiszą , jak jest naprawdę. Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Nie ma za co Magdalenko :kwiat: bywam w Szczawnicy ale nie w sanatorium,wiem jak jest w Budowlanych...jest tam basen...wiem i byłam w Papierniku...koło Dzwonkówki i Nauczyciela tylko przechodziłem ;) życzę Tobie żebyś znalazła bratnią duszę,a jak nie to w kolejce do lekarza utworzycie wspaniałą paczkę....
Awatar użytkownika
RenataKce82
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2014 17:08
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: RenataKce82 »

Witam, ja będę w Szczawnicy od 20 maja do 3 czerwca ale w Budowlanych. Polecam każdemu pobyt w Szczawnicy, jest cudownie.Sam ośrodek Budowlani też jest fantastyczny.Chętnie służę pomocą w kwestiach informacyjnych, gdyż będzie to już mój trzeci pobyt w Szczawnicy :)
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

RenataKce82 pisze:Witam, ja będę w Szczawnicy od 20 maja do 3 czerwca ale w Budowlanych. Polecam każdemu pobyt w Szczawnicy, jest cudownie.Sam ośrodek Budowlani też jest fantastyczny.Chętnie służę pomocą w kwestiach informacyjnych, gdyż będzie to już mój trzeci pobyt w Szczawnicy :)
Proponuję opisać "" w dziale oceń sanatorium"" ,byłby to super pomysł.Naprawdę . prawie kazdy pytający o ocenę ,opinię po powrocie z sanatorium milczy , cisza jak kamień w wodę.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

magdalenka771 pisze:(.....) do Szczawnicy - Dzwonkówki w terminie od 18 maj- do8 czerwca? Interesują mnie wszelkie informacje na temat tego sanatorium, warunków, jego bazy sanatoryjnej, kulturalnej.(.....)
Byłam w maju ub roku , więc wiadomości mam z tamtego okresu .
Zabiegi - na średnim poziomie , zależy czego ktos oczekuje , brak basenu , przemili rehabilitanci , i cały personel .
Pokoje - w większości 2-osobowe , można rezerwować telefonicznie . Są dwa ręczniki , czajnik na korytarzu . Dosyć czysto .
Wyżywienie - nie słyszałam aby ktoś narzekał , jak dla mnie urozmaicone , smaczne i w wystarczających ilościach .
Czas wolny -;)... organizowane sa wycieczki , ja osobiście odradzam wieczór w stylu góralskim . Jak dla mnie i wielu innych gosci tego spotkania - nuda :!:
Potańczyć mozna w sąsiednim Hutniku przy muzyce mechanicznej we wtorki , czwartki i soboty . Jest tam też kawiarnia ;)
Są też dyskoteki codziennie przy głównej ulicy , musisz dopytać , jeśli jesteś zainteresowana .
Najbliższy sklep spożywczo - przemysłowy jest tuz za Papiernikiem ... ok 400-500 m ..
Dyscyplina :?: kuracjusze na nią nie narzekali :twisted: oczywiście wszystko w granicach rozsądku :twisted:

Życzę udanego , pod każdym względem pobytu . Ja swój wspominam bardzo miło :)
magdalenka771
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Renato! Skoro Ty też będziesz w Szczawnicy, to może się spotkamy....? Co tym myślisz?
Awatar użytkownika
RenataKce82
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Wiem, ale ja poprostu chcialam zagadać do osoby,która posta wstawiła.....
sztani pisze:
RenataKce82 pisze:Witam, ja będę w Szczawnicy od 20 maja do 3 czerwca ale w Budowlanych. Polecam każdemu pobyt w Szczawnicy, jest cudownie.Sam ośrodek Budowlani też jest fantastyczny.Chętnie służę pomocą w kwestiach informacyjnych, gdyż będzie to już mój trzeci pobyt w Szczawnicy :)
Proponuję opisać "" w dziale oceń sanatorium"" ,byłby to super pomysł.Naprawdę . prawie kazdy pytający o ocenę ,opinię po powrocie z sanatorium milczy , cisza jak kamień w wodę.
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2016 20:06 przez RenataKce82, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
RenataKce82
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Magdalenka 771 chetnie sie spoytkam, moze odezwiesz sie na maila [email].fm pozdrwaiam
ODPOWIEDZ