zabiorę pasażera do Rymanów -Zdrój 02-26. czerwiec 2016

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
maciek_rybnik
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 04 kwie 2016 10:47

zabiorę pasażera do Rymanów -Zdrój 02-26. czerwiec 2016

Post autor: maciek_rybnik »

Witam, będę jechał do Rymanowa z Rybnika na turnus do Kasztanowego Dworu w terminie 2-26 czerwca 2016. z chęcią zabiorę po drodze w celu minimalizacji kosztów podróży dodatkowego pasażera, pojade wygodnym kombi z możliwością zabrania roweru na bagażniku dachowym. oczywiście mogę podjechać pod miejsce zamieszkania nawet do 20 km od głównej trasy autostradą
Świerklany-gliwice-katowice-kraków-itd....godzina również do ustalenia, pani z recepcji powiedziała, że jest cały dzień na wstawienie się w sanatorium. proszę o kontakt [email].pl lub 603286634.
pozdrawiam Maciek
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Re: zabiorę pasażera do Rymanów -Zdrój 02-26. czerwiec 2016

Post autor: Dzia_dek »

maciek_rybnik pisze:dzięki za podpowiedz, kazda rada się przyda tym bardziej, ze jest to moje pierwsze sanatorium :) trochę mnie szokuje, ze na miejscu trzeba za wszystko placic :( parking 70zl/pobyt, tv 80, internet 50 itd...
Przeniosłem ten cytat tutaj żeby nie mieszać w temacie Grzegorza, który jedzie do sanatorium "Zimowit".
Maćku, spokojnie. Jak poczytasz trochę tematów na tym Forum to przekonasz się, że wiele opłat można obejść bez problemu.
Parking bezpłatny jest obok delikatesów "Centrum" +/- 50 m od "Kasztanowego", albo bezpłatny parking +/- 150m na ul. Wierzbowej
po lewej stronie za mostem na "Taborze". Uliczka jest vis-à-vis sanatorium.
Cena za TV jest od pokoju za turnus. Czyli 80/3 lub 80/2. To nie jest opłata obowiązkowa. Zawsze możesz poprosić
o zakwaterowanie z osobą, która też nie będzie oglądać telewizji i po problemie. No chyba, że jesteś TV - maniakiem.
Jeśli chodzi o opłatę za Internet to jedyne wyjście to swój własny ewentualnie można skorzystać z bezpłatnego WiFi
w restauracji lub kawiarni "Piccolo", około 100 m od kasztanowego.
Jak widzisz zredukowałem Twoje opłaty do zera. :lol: :lol: Innych opłat będąc na turnusie z ZUS-u nie powinieneś mieć.
maciek_rybnik
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 04 kwie 2016 10:47

Post autor: maciek_rybnik »

chodzilo mi tylko, ze to takie trochę komunistyczne sciagac opłaty za wszystko i jak idzie. parking ok, skoro będzie samochod pod kamerami to zaplace tymbardziej, ze będę na nim trzymal zabezpieczony rower bo w Kasztanowym Dworze, bardzo takiej mozlowosci nie ma, internet mam mobilny wiec tez nie potrzebuje ale tv to za 100 zl jest pelen pakiet ntv z wszystkimi kanalami sportowymi, canalami+ i HBO, wiec 80 zl za 24 dni pakietu 6kanałowego uważam za złodziejstwo! ale dzięki, ze przeniosles mój post tez w inne miejsce bo jak będę jechal to podwieźć kogos do ziemowita, kasztanowego i każdego innego sanatorium w rejonie, nie tylko Rymanowie :)
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

Nie przeżywaj za bardzo. Ja dwa lata temu w Ciechocinku płaciłem za prześcieradło na dzień dobry całe 2 zł. od szt.
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

maciek_rybnik pisze:chodzilo mi tylko, ze to takie trochę komunistyczne ściągać opłaty za wszystko i jak idzie.(...)
Maćku to nie miejsce na politykę, ale w powyższym absolutnie nie masz racji.
Te wszystkie opłaty to jest po prostu typowy objaw gospodarki wolnorynkowej.
W "tamtych" czasach prawdopodobnie nie zapłaciłbyś ani grosza za swój pobyt.
Nawet ta kontrowersyjna opłata miejscowa zwana potocznie klimatyczną została
wprowadzona ustawą bodajże z 1991 roku. (Ciebie ta opłata nie dotyczy).
maciek_rybnik pisze:(...)Parking ok, skoro będzie samochód pod kamerami to zapłacę tym bardziej,
że będę na nim trzymał zabezpieczony rower bo w Kasztanowym Dworze, bardzo takiej możliwości nie ma,
Jeszcze jedna rada dotycząca parkingu i kamer. Zanim dokonasz opłaty za parkowanie
zapytaj czy na pewno obraz z kamer jest gdzieś zapisywany nawet na krótki czas.
ODPOWIEDZ