Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Chyba już i na mnie przyszedł czas na złożenie wniosku chociaż nie wiem czy aby na pewno
Byłam teraz na "szpitalnym" wiec
Chyba będę musiała najpierw zadzwonić do NFZ.
Małżowi zostało już tylko 62 tysiączki do wyjazdu.
Witam dla zainteresowanych: Osoba z nr 1520 dostała przydział do sanatorium od 10 maja... wniosek złożony 11.11.2013, czyli 30 miesięcy od złożenia wniosku. Pozdrawiam
PS
ja oczywiście na bocznicy stoję...
Dziś nieopatrznie sprawdzając różne loginy do różnych dziwnych kodowanych stron pozwoliłem sobie i na sprawdzenie ZiP-a
( Komputer stacjonarny był totalnie czyszczony przez informatyka ..Niech i On ma ..ŚWIĘTA:) )
Okazało się ,że w niecałe 3 doby od złożenia wniosku
-JUŻ JESTEM W SYSTEMIE
Wniosek składałem w centrali na Kossutcha .
Interesujący jest nadany mi numer ewidencyjny 12-16-17xxx-0
Otóż dokładnie w zeszłym roku różnica dosłownie 7 dni składałem i otrzymałem numer ewidencyjny który wynosił; 12-15-100xx-0
Różnica jest taka ,że porównując do roku ubiegłego w tym złożono w analogicznym okresie o ponad 7650 WIĘCEJ WNIOSKÓW do sanatoriów czyli z Automatu kolejka zapewne się wydłuży z proponowanych obecnie 30-32 miesięcy do ..36-TOTALNY KOSMOS
beatricz pisze:Oj cicho tu w śląskiej kolejeczce, mój nr jeszcze wysoki na dzień dzisiejszy to 18.447 pewnie sierpień, wrzesień. Pozdrawiam.
Jesteśmy w podobnej sytuacji kolejkowej.U mnie 18700 -ciągnie się okropnie tym razem .Popróbuję o ile się dodzwonię pytać o zwroty w drugiej polowie czerwca.Zgrałoby się to u mnie z urlopem gdyby się udało.Odgórnie mam narzucony urlop w tym roku na lipiec.
Pozdro...
Mnie też interesują zwroty, ale jadę z mężem dwa zwroty i jeszcze Kołobrzeg to jak szóstka w totka, tak stwierdziła pani z naszego NFZ- u.Najlepszy dla nas termin to czerwiec do polowy lipca później jadę do Krynicy, z ZUS tak się złożyło w tym roku.Jeśli się nie uda w tym terminie to może przełom sierpnia września. Pozdrawia.