Ciechocinek san.Zdrowie

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
zbl63
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 sty 2013 18:38
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękowano: 1 raz

Ciechocinek san.Zdrowie

Post autor: zbl63 »

Proszę o opinie na temat tego sanatorium Będę od 1.04.2013 Może ktoś coś napisze odnośnie warunków zakwaterowania Pozdrawiam :roll:
NinoczkA
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 31 sty 2013 18:56

Re: Ciechocinek san.Zdrowie

Post autor: NinoczkA »

Jestem w sanatorium "Zdrowie" od tygodnia baza zabiegowa super bez zastrzeżeń.Wyżywienie smaczne i dużo.Co do pokoi są 1;2; po remoncie standard europejski, natomiast lewe skrzydło jakbyś nie wszedł pod zdechłym azorem. Nie pisz się na pokoje n3- osobowe pod żadnym pozorem.Są to pokoje przed remontem obskurne, chociaż trzeba dopłacić 220 zł, klimatyczne 74 zł,TRV-40( w- 3). Radzę przyjechać wcześniej dopłacić do 2-ki więcej (354 zł) będziesz miał lepsze samopoczucie. Pytaj jutro napiszę więcej. Przede mną jeszcze 2 -tygodnie.
zbl63
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dzięki serdeczne za informację napisz coś o zabiegach czy to prawda że gimnastyka jest wszystkim pisana .w jaki pokoju mieszkasz 2 czy 3 jak załatwić 2 Jak personel ok Zyczę miłego pobytu i fajnego towarzystwa dobrej zabawy Będę od : 1.04 :lol:
NinoczkA
Kuracjusz
Kuracjusz

Mieszkam w pokoju 3- osobowym (nie chciałam być sama w pokoju).Personel miły, gimnastykę nie wiem czy wszyscy mają zaleconą u mnie w pokoju moje współlokatorki tak.Ja chodzę na 7 rano i mam tak doborowe towarzystwo ze śląska,sypią kawałami gwarą śląską (niektóre zwroty muszą przetłumaczyć na polski ponieważ nie wszystko rozumiem).Aby dostać pokój 2- osobowy radzę przyjechać wcześniej.Dwuosobowe pokoje mają zagwarantowane w pierwszej kolejności małżeństwa. Ja jestem do 1-go praktycznie do ostatniej chwili.Niektórzy chcą jechać w sobotę po zabiegach ale muszą pisać podania i czekają na zgodę prezesa spółki, którą otrzymają w najbliższy poniedziałek.Krąży też pogłoska iż ci którzy wyjadą wcześniej muszą zapłacić (150 zł) za dzień.Nie wiem czy to jest wiarygodne?.Pozdrawianm
zbl63
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dzięki za informację .Mam nadzieję że dostanę pokój 2 ale dojadę dopiero o 14;30 Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku
NinoczkA
Kuracjusz
Kuracjusz

Napisz jakie wrażenia po kilku dniach pobytu w sanatorium czy potwierdzasz moje spostrzeżenia .Chyba, że nie masz czasu :?: wiem czas szybko ucieka ja już tydzień w domu. Ale u mnie dzisiaj zapachniało wiosną i świeciło przez cały dzień słońce. Myślę, że w Ciechocinku też. Miłego pobytu i dużo pozytywnych wspominień.
RomanTG
Na forum od: 23 kwie 2013 11:18

Post autor: RomanTG »

Byłam gościem na turnusie rehabilitacyjnym w sanatorium Zdrowie w Ciechocinku. Baza zabiegowa bardzo dobra, obsługa również, lecz wyżywienie bardzo słabe. Pełnopłatne wyżywienie identyczne jak płatne z funduszu, czyli za własne pieniądze powinnam mieć coś lepszego niż za pieniądze z funduszu. Obsługa twierdzi że o wszystkim decyduje prezes. Wydaje mi się że oszukuje się gości którzy płacą za pobyt z własnej kieszeni.

pozdrawiam wszystkich
Krystyna W.
ODPOWIEDZ