Sanatorium Uzdrowiskowe w Augustowie

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

Re: Sanatorium Uzdrowiskowe w Augustowie

Post autor: forumowicz »

Bywaja tez 4 osobowe :) dwie osoby w pierwszym , dwie w drugim .

Masakra dla osób w tym pierwszym :cry:

Ale .... Polak potrafi :lol: :lol: Miałam znajome w pewnym sanatorium , które Wojtku inaczej sobie poradziły :lol: zrobiły takie przemeblowanie , że pierwszy pokój to był salonik , a drugi sypialnia dla wszystkich czterech :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
dzwoneczek09
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 lip 2015 15:00
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: dzwoneczek09 »

woytek pisze:Byłem na turnusie w sanatorium Budowlani.Bazę zabiegową mają taką sobie-ale to się zmieni w tym roku rusza budowa nowego pawilonu-potrwa dwa lata,ma być wypas-panie rehabilitantki przesympatyczne.Pokojówki przemiłe uczynne ,ręczniki można wymieniać w razie potrzeby a nie przydziałowo dwa razy na turnus podobnie z pościelą .Wyżywienie :dużo smacznie ,kilka diet,przez 24 dni nie powtórzyło się drugie danie.Czas wolny mocno urozmaicony dla każdej grupy wiekowej coś się znajdzie.Bufet :roll: no mogło by być lepiej, ale jest to co trzeba do rozluźnienia podczas się przed tańcami .Standard pokoi w części sanatoryjnej nie odbiegający od innych placówek tego typu.Położenie ośrodka blisko j. Necko-bardzo blisko i z 500m do j. Białego.Najbliższy sklep 5 min. spacer. 15 min do pralni 10zł/kg. Odległość od miasta 20 min spokojnego spaceru wzdłuż jeziora.Polecam to sanatorium.
Czy sanatorium Budowlani i sanatorium uzdrowiskowe, to jest to samo sanatorium?
A tak w ogóle, to ile jest sanatoriów w Augustowie?
Ona tak po prostu
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2016 14:17
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Ona tak po prostu »

Jak się trafi na fajnych ludzi to da się dogadać, ja tam preferuje pokoje dwuosobowe, można oczywiście jechać dzień wcześniej wybrać sobie pokój (koszt 50zł) ale osobiście polecam zadz 3 dni wcześniej na recepcję i poprosić o pokoik - ja mam blisko czajnika, żelazka z balkonu widzę salę dance:) więc jak nie chce mi się iśc tańczyć wychodzę na balkonik i słucham muzyczki i obserwuję sobie ludzików:) z wszystkim da się tu dogadać naprawdę ludzie są świetni i pomocni.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

dzwoneczek09 pisze: .....
A tak w ogóle, to ile jest sanatoriów w Augustowie?
Tak naprawdę to w Augustowie jest jedno sanatorium , są to Budowlani (obojętnie jak to nazywają), Pałac na Wodzie - jest to ośrodek wypoczynkowy , który ma podpisaną umowę z ZUS-em na świadczenie rehabilitacji w ramach prewencji rentowej oraz Procardia - kompleks szpitalny gdzie jest tzw poszpitalne leczenie sanatoryjne (kardiologia). Mam nadzieję , że nie pomyliłam się .

:kwiat:
Awatar użytkownika
woytek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2012 17:41
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: woytek »

kwaterują także w Hotelu Warszawa,ale tylko kardiologicznych.Teraz prowadzona jest budowa nowego skrzydła ,za rok będzie wypas,cały sprzęt rehabilitacyjny nówki sztuki.
Awatar użytkownika
dzwoneczek09
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Do: Ona tak po prostu;
Witaj koleżanko,
Mam pytanko co do strony sanatorium i wyboru pokoi.
Znalazłam koleżankę z mojej pracy, która była w tym sanatorium i ona to właśnie powiedziała, ze lepsze są pokoje od strony parkingu. lepsze słońce, brak wilgoci ciągnącej od jeziora.
No i teraz już całkiem zgłupiałam.
A tak w ogóle, to Pani z recepcji, do której zamailowałam powiedziała, ze nie ma rezerwacji pokoju.
Ale zadzwonię na 3 dni przed wyjazdem, jak radziłaś.
Pozdrawiam :kwiat:
nena
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 wrz 2013 07:56
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: nena »

dzwoneczek09 pisze:Do: Ona tak po prostu;
Witaj koleżanko,
Mam pytanko co do strony sanatorium i wyboru pokoi.
Znalazłam koleżankę z mojej pracy, która była w tym sanatorium i ona to właśnie powiedziała, ze lepsze są pokoje od strony parkingu. lepsze słońce, brak wilgoci ciągnącej od jeziora.
No i teraz już całkiem zgłupiałam.
A tak w ogóle, to Pani z recepcji, do której zamailowałam powiedziała, ze nie ma rezerwacji pokoju.
Ale zadzwonię na 3 dni przed wyjazdem, jak radziłaś.
Pozdrawiam :kwiat:
Ja też jestem ciekawa jak jest z tymi pokojami i w ogóle poproszę o szczegółową relację jak tam jest :?: :roll:
nena
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Ponieważ jest mało opinii o tym Sanatorium (wg mnie :roll: ) a do tego znajdują się w różnych wątkach, najważniejsze i najbardziej aktualne podsumowałam w 1 poście. Ja już mam ogólny obraz tego sanatorium i mniej więcej wiem czego się spodziewać. Może komuś jeszcze te informacje się przydadzą i liczę na świeże wiadomości od osób, które teraz przebywają w Augustowie 8-)

Postprzez tom42 » 16 lip 2014 22:16
Jest to Sanatorium Uzdrowiskowe "Augustów" ul. Zdrojowa 3/5/7 inaczej budowlani.

Postprzez dziunia60 » 08 sty 2015 00:41
Witam byłam w Sanatorium Augustów dawni Budowlani we wrześniu 2014r.Jeśli chodzi o tańce to sa na miejscu w kawiarni, praktycznie co wieczór jeśli tylko są chętni do zabawy.Są organizowane wycieczki do Wilna i Trok no i we wrześniu różnego rodzaju rejsy i atrakcje na jeziorze i Rospudzie.w zimie może jakieś inne atrakcje będą.Pani od rozrywki jest bardzo zaangażowana to na pewno coś wymyśli.Jeśli chodzi o zabiegi to są nie złe tylko mankament w tym ,że są w innych budynkach i na wszystkie trzeba wychodzić na zewnątrz no i nie ma basenu.Choć budowa jest w planie i ma być łącznik na zabiegi.Ja osobiście jestem bardzo zadowolona z pobytu,czego życzę innym kuracjuszom.

Postprzez kuracjuszka59 » 15 cze 2015 21:54
Witam :) Okolica super,ośrodek nad samym jeziorem Necko,wyzywienie było ok,pokoje rowniez.Na zabiegi trzeba chodzic do innego budynku,ale bliziutko.Ja byłam zadowolona,a Ty ocenisz sama. (...)

Postprzez kuracjuszka59 » 16 cze 2015 22:52
Witaj :) Pokoje są 3osobowe z balkonami.(...)

Post przez airin56 » 09 mar 2016 18:54
Witaj , ja byłam w Augustowie, Sanatorium Augustów. Wróciam zadowolona. Byłam w czerwcu, tylko komercyjnie. Jedzenie super domowe, okolica piekna nad samym jeziorem. KO p. Urszula dwoi sie i troi. Dużo wycieczek , spotkań. Na zabiegi chodzi się do pawilonów oddalonych z 200 metrów przez las. Można wypożyczać rowery. Scieżka rowerowa wzdłuż jeziora.Wieczorki na miejscu. Nie ma basenu. Miłego pobytu.

Postprzez Ona tak po prostu » 20 kwi 2016 08:51

dzwoneczek09 tak jak obiecałam piszę :) jestem już prawie drugi tydz w Sanatorium Uzdrowiskowym i jest super - trzy dni przed przyjazdem zadzwoniłam sobie na recepcje i przemile Pani zarezerwowały mi pokój z widokiem na jeziorko (najlepsze pokoje są z numerami od 201 do 207)są to pokoje dwuosobowe, sporo jest pokoi 3 osobowych i niestety są to pokoje przejściowe. Lekarze i rehabilitanci przemili można się dogadać pod każdym względem. Jeśli ktoś chce się wyciszyć to super miejsce - cisza spokój, czasem aż za bardzo można się trochę wynudzić. Pokoje schludne bardzo ładne i czyste. Jeśli chcesz coś jeszcze wiedzieć pisz na bieżąco odp :). Pozdrawiam

Postprzez woytek » 20 kwi 2016 13:52
Byłem na turnusie w sanatorium Budowlani.Bazę zabiegową mają taką sobie-ale to się zmieni w tym roku rusza budowa nowego pawilonu-potrwa dwa lata,ma być wypas-panie rehabilitantki przesympatyczne.Pokojówki przemiłe uczynne ,ręczniki można wymieniać w razie potrzeby a nie przydziałowo dwa razy na turnus podobnie z pościelą .Wyżywienie :dużo smacznie ,kilka diet,przez 24 dni nie powtórzyło się drugie danie.Czas wolny mocno urozmaicony dla każdej grupy wiekowej coś się znajdzie.Bufet :roll: no mogło by być lepiej, ale jest to co trzeba do rozluźnienia podczas się przed tańcami .Standard pokoi w części sanatoryjnej nie odbiegający od innych placówek tego typu.Położenie ośrodka blisko j. Necko-bardzo blisko i z 500m do j. Białego.Najbliższy sklep 5 min. spacer. 15 min do pralni 10zł/kg. Odległość od miasta 20 min spokojnego spaceru wzdłuż jeziora.Polecam to sanatorium

Postprzez woytek » 20 kwi 2016 13:54
nie jest tak źle pokoje w randze 3 osobowych, w jednej części dwa tapczaniki w drugiej jeden,pokoje oddzielone suwanym drzwiami,także nie ma biedy ktoś kto chce iść spać to śpi za drzwiami, a reszta na TV meczyk ,lub cisza imprezke rozkręca

Postprzez kuracjuszkaasia » 20 kwi 2016 14:21
Bywaja tez 4 osobowe :) dwie osoby w pierwszym , dwie w drugim .
Masakra dla osób w tym pierwszym :cry:
Ale .... Polak potrafi :lol: :lol: Miałam znajome w pewnym sanatorium , które Wojtku inaczej sobie poradziły :lol: zrobiły takie przemeblowanie , że pierwszy pokój to był salonik , a drugi sypialnia dla wszystkich czterech :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
dzwoneczek09
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dziękuję Nena, dziękuję Wszystkim, którzy tu napisali.
Teraz już wiem, że jadę do fajnego sanatorium.
Termin też mam całkiem niezły- od 20 lipca 2016, więc wszystko się układa.
Na pogodę nie mam wpływu, więc się o nią nie martwię.
A teraz slogan: najważniejsza jest pogoda ducha, hahahaha.
Mam zatem nadzieję, ze trafią się fajni towarzysze (obu płci) doli i niedoli.
Może ktoś z Was jedzie w tym samym terminie?
:D :D :D
nena
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Nie ma za co :P Szkoda, że nie odzywa się nikt, kto nie dawno wrócił lub teraz przebywa a sanatorium. Wtedy miałybyśmy aktualne informacje ;)

Będzie fajna pogoda i fajne towarzycho, zobaczysz 8-)

Ja jadę przed Tobą, więc zdam relację co i jak ;)
ODPOWIEDZ