KRYNICA- BESKID

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
fiolet
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2016 21:23
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 1

Re: KRYNICA- BESKID

Post autor: fiolet »

Witam. Nie będę zakładać nowego tematu skoro jest już kilka o Beskidzie w Krynicy Zdroju.
Od ostatniego wpisu minęło już troszkę czasu, jak widać tutaj wielu forumowiczów wybierało się tam w ostatnich i wybiera w przyszłych miesiącach.
Dostałam skierowanie ZUS od 21.06. jednak większość opinii mnie przeraża. Czy można uzyskać jakieś najświeższe wiadomości ?

Przeraża mnie także sprawa bardzo drogiego parkingu a wybieram się samochodem. I tu pytanie czy posiadając "KP" płaci się także tak kosmiczne sumy ? Jak widać na mapach wzdłuż ulicy Pięknej stoi mnóstwo zaparkowanych aut. Czy tam także się płaci ? Czy tylko na tych parkingach "dolnym" i "górnym" ?

Czy te schody do ośrodka są takie "okrutne" jak wyglądają na mapie ? Obawiam się, że o kulach i z astmą będę "uziemiona" w ośrodku, ponieważ ciężko mi będzie je pokonywać. :-(

Bardzo proszę forumowiczów, którzy własnie wrócili czy wybierają się tam na turnusy kwietniowo-majowo-czerwcowe o bieżące informacje i opinie.

Będę bardzo wdzięczna.

Pozdrawiam.
fiolet
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

W końcu udało mi się dodzwonić dzisiaj do Beskidu.

Osoby posiadające Kartę Parkingową płacą za parking połowę ceny - dobre i to - to zawsze 120 (tyle już idzie dać ;-)) zamiast 240zł. lub na dolnym zamiast 192zł. płacą 96zł.

Moja prośba co do opinii nadal aktualna. Pozdrawiam
bapt
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 24 kwie 2016 20:21

Post autor: bapt »

Może ktoś korzystał z jakiś ciekawych wycieczek wyjazdowych w czasie wekendu podczas pobytu w Beskidzie. Proszę o opinie.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Bapt jest taki świeżo założony temat o wycieczkach w Krynicy.Poszukaj go,dość szczegółowo opisana jest oferta.
bapt
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 24 kwie 2016 20:21

Post autor: bapt »

Dzięki już wyczytałam, że polecają Pragę :) pozdrawiam
forumowicz

Post autor: forumowicz »

fiolet pisze:Czy te schody do ośrodka są takie "okrutne" jak wyglądają na mapie ? Obawiam się, że o kulach i z astmą będę "uziemiona" w ośrodku, ponieważ ciężko mi będzie je pokonywać. :-(
Upewnij się szybko o dostępności tego sanatorium dla dla ciebie. Wyślij pisemne zapytanie (mejl też może być), zatelefonuj do pielęgniarki (recepcja może się nie znać na tym). Jeśli będzie źle, natychmiast żądaj od NFZ zmiany miejsca. Uda się :idea:
fiolet
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Teodor pisze:
fiolet pisze:Czy te schody do ośrodka są takie "okrutne" jak wyglądają na mapie ? Obawiam się, że o kulach i z astmą będę "uziemiona" w ośrodku, ponieważ ciężko mi będzie je pokonywać. :-(
Upewnij się szybko o dostępności tego sanatorium dla dla ciebie. Wyślij pisemne zapytanie (mejl też może być), zatelefonuj do pielęgniarki (recepcja może się nie znać na tym). Jeśli będzie źle, natychmiast żądaj od NFZ zmiany miejsca. Uda się :idea:
Wszystko to już zrobiłam ponad miesiąc temu - niestety nic nie dało. W Zusie zaproponowano mi ewentualnie zamianę na Stróże to z dwojga złego wolę już ten Beskid (nie dlatego, że nie chcieli ale nie szło nic innego). Oswoiłam się już i przygotowałam psychicznie - znalazłam inne wyjścia z opresji - jadę autem więc najwyżej zamiast schudnąć sobie przytyję wożąc 4-literki - ponoć wyjście od strony parkingu jest bez schodów ;-)
A co tam - damy radę - co nas nie zabije to nas wzmocni :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

fiolet pisze:...ponoć wyjście od strony parkingu jest bez schodów ;-)
A jednak nie taki strach straszny, na jakiego wygląda :)
marylka1
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 kwie 2014 21:30

Post autor: marylka1 »

Proszę, napiszcie mi jak jest teraz w beskidzie - zwłaszcza ze skierowaniem z ZUS-u
fiolet
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

marylka1 pisze:Proszę, napiszcie mi jak jest teraz w beskidzie - zwłaszcza ze skierowaniem z ZUS-u
Pisze 5 wątków niżej : http://www.forum.nasze-sanatorium.pl/vi ... 57#p540557
ODPOWIEDZ