kolejka do sanatorium 2013 rok

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Re: kolejka do sanatorium 2013 rok

Post autor: Selene »

Wiosenna pisze:Heloł. 8 kwietnia 670, a dzisiaj 412 NFZ Wlkp,aż strach się bać, bo teraz skłaniałabym się ku cieplejszej pogodzie i wcale nie chcę już tak szybko. Pozdrawiam wszystkich !
Wiosenna :kwiat: wiosennie Ciebie witamy na forum :kwiat:
Z początkiem kwietnia Wielkopolski NFZ przydziela już czerwiec, zatem moja doga lada chwila powinnaś dostać skierowanie :)

Pozdrawiam :)
ibizka wielkopolska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 gru 2012 20:00
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: ibizka wielkopolska »

Wiosenna w jakim miesiącu składałaś wniosek do sanatorium???
Awatar użytkownika
sisi malopolska
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2013 22:09
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: sisi malopolska »

Lidio gratulacje terminu i miejsca jeśli są wymarzone.Może moje marzenia o lecie też się spełnią. :kwiat: :kwiat: :kwiat: ;) Przypomnij prosze z jakiego jesteś NFZ.Tak właściwie to może przy naszych nickach możnaby umieścić jaki kto ma NFZ,od razu mozna szybciej kombinować i kalkulować he,he. :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
sisi malopolska
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Właśnie próbowałam dodać do nicku małopolska ,ale chyba jestem za cienka w te klocki,nie umiem,albo się nie da :? :twisted: :?
Lidka Lodz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 kwie 2013 11:06
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Lidka Lodz »

sisi pisze:Lidio gratulacje terminu i miejsca jeśli są wymarzone.Może moje marzenia o lecie też się spełnią. :kwiat: :kwiat: :kwiat: ;) Przypomnij prosze z jakiego jesteś NFZ.Tak właściwie to może przy naszych nickach możnaby umieścić jaki kto ma NFZ,od razu mozna szybciej kombinować i kalkulować he,he. :lol: :lol: :lol:
Dziękuję Sisi, z tymi nickami to dobry pomysł :) Kłania się łódzki NFZ :)
Awatar użytkownika
sisi malopolska
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

stanislawa pisze:witam wszystkich. :P doczekałam sie wreszcie :D dostałam skierowanie ze zwrotów do Rymanowa sanatorium Zimowit od 18 kwietnia. :lol:
Mam nadzieję że będe zadowolona ,pomimo że opinie o tym sanatorium są pozytywne i negatywne.Jeśli ktoś z Was tam był to prosiłabym w miarę o obiektywną opinię.
pozdrowienia z małopolski
U mnie prawie już wiosna :serce:
Stanisławo,byłam w Zimowicie równo rok temu.Na dwoje babka wróżyła z tym sanatorium bo:jak tu juz ktos napisał budynek i większość pokoi to wczesny Gierek.Dobra rada -trzeba przyjechać jak najwcześniej i prosić o pokój bez krat! dosłownie.Mnie nikt tego nie powiedział i mój widok za oknem to kraty,którymi balkony są zabudowane i sąsiedni budynek,zero drzewa choć mieszkalismy właściwie w lesie.Po kilku dniach dowiedziałam sie ,że są też lepsze pokoje,ale ...przeżyłam.Zabiegi -berdzo fajne,można coś zasugerować,koniecznie polecam nordic w...,prowadzi super babeczka,podzieliła ludzi na grupy szybsze i wolniesze i każdy skorzystał,a jest gdzie chodzić.Jedzenie jak dla mnie też bardzo dobre.Było też kilka wycieczek fakultatywnych na których byłam.Samo miasteczko ciche ,spokojne ma swój klimat,na balety mozna było pójść do Kasztanowego Dworu,byłam kilka razy ,można się przy fajnej muzyce poruszać,ale przed 22.00 trzeba być na górze ,a to to juz z sapaniem bywało.Budynek położony najwyżej ze wszystkich obiektów w Rymanowie Zd.Jak ja byłam to przeleciały nam wszystkie pory roku,łącznie z zima i latem .Mimo fatalnych warunków bytowych było wspaniale,dużo skorzystałam z zabiegów no i wspaniałe tereny do chodzenia i spacerowania ,co kto lubi,piękne lasy ,no i ....już mi się chce jechać.Acha ,telewizja była płatna-nie wiem ile bo nie cierpię TV na wyjazdach ,internet chyba 10.-za tydzień,albo 50.-za turnus.Była też mała biblioteka i ciekawe w niej pozycje.Tak więc myślę,że nudzić to się nie będziesz .Miłego pobytu!!! :) :kwiat: :) :kwiat: :)
Awatar użytkownika
sisi malopolska
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Pytam Lidio o te NFZ-y,bo widzę,że każdy przydziela przy innych numerach,wiem też ,że nawet w moim małopolskim NFZ -cie też jest różnica w zalezności od klasyfikacji .Ja na dziś śledzę :P właściwie 4 numery.Dwa :ciotka i wujek i oni mają z laryngologii na dziś nr ok 700,i ja z mężem z reumatologii ok 1700.Strach się bać jak tu dziś już napisano,bo w maju nie damy rady,a tu nie mogę wykminić na jakie terminy przydziela teraz małopolski Nfz. :roll:
stanislawa
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 18 mar 2013 14:39

Post autor: stanislawa »

Malgonia i Sisi dzieki za info.Sisi opisałas mi tak obszernie i dokładnie że wiem czego się spodziewać. Na pewno skorzystam z Twoich dobrych rad tylko hmm.będę tam ok 11 przed południem i prawdopodobnie te lepsze pokoje będą zajęte.Wczesny Gierek? trudno jakoś zniosę .Dwa lata temu byłam na Chowacji pod namiotem i super było.
Dobrze że jest biblioteka bo miałam zabrać kilka książek aby nadrobić zaległości.
pozdrawiam
maadziula
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 17 lut 2013 14:58

Post autor: maadziula »

Grazia ja jestem ze świętokrzyskiego dostałam skierowanie do Krynicy od 19.05.2013 przy numerze 195 29.kwietnia Pozdrawiam i życzę cierpliwości w oczekiwaniu.
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: biedroneczka »

sisi pisze:Pytam Lidio o te NFZ-y,bo widzę,że każdy przydziela przy innych numerach,wiem też ,że nawet w moim małopolskim NFZ -cie też jest różnica w zalezności od klasyfikacji .Ja na dziś śledzę :P właściwie 4 numery.Dwa :ciotka i wujek i oni mają z laryngologii na dziś nr ok 700,i ja z mężem z reumatologii ok 1700.Strach się bać jak tu dziś już napisano,bo w maju nie damy rady,a tu nie mogę wykminić na jakie terminy przydziela teraz małopolski Nfz. :roll:
Sisi, wystarczy zadzwonić do swojego NFZ-u i zapytać z jakiego miesiąca wydają teraz skierowania i na jaki termin te wyjazdy. Z pewnością pomoże Ci to przybliżyć Twój termin wyjazdu. Ja tak zrobiłam i miła pani mi powiedziała co i jak :)
Zablokowany