zmiana terminu i miejsca

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Re: zmiana terminu i miejsca

Post autor: ewiko »

Tak Sztani, na moim turnusie (NFZ), również byli kuracjusze z ZUS-u. Wówczas trwał remont w Borkowie , więc było dużo ZUS-wców. Zabiegi w Gryfie są bardzo dobre. Byłam tam dwa razy i za każdym razem wracałam zadowolona. Wiadomo, każdy lubi coś innego, inne klimaty , inne otoczenie. Ale mam wielką nadzieję że wrócisz zadowolony, czego z całego serca Ci życzę. :serce: Pozdrawiam :kwiat:
ola66
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 05 wrz 2015 10:47
Oddział NFZ: Pomorski

Post autor: ola66 »

Witam
Zgadzam się że Połczyn jest lepszy od Stegny ..A co do tych 200 km to tak nie do końca jest prawdą !!! po prostu to są wewnętrzne ustalenia ZUS bo jak widać potem w danym ośrodku to są kuracjusze z całej Polski nawet do 750 km a przecież generalny ZUS jest jeden !!!
Uważam że najlepiej kierować się do ośrodka takiego gdzie mają dużą bazę zabiegową na miejscu .....
Powodzenia
ghjkl
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 mar 2015 16:43
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 39

Post autor: ghjkl »

Oponianka.Wedlug mojego rozeznania jest taka mozliwosc przesuniecia leczenia sanat.i mowi o tym rozprzadzenie wew.NFZdzial senat.(sam ztego korzystalem i to z powodzeniem)w naglych wypadkach mozna przesunac termin .Co do miejsca leczenia to juz dobra wola kierujacych ale nie zaszkodzi napisac mala tresciwa prosbe ze prosisz o te uzdrowisko. ( warto w notatke dodac ze odpowiada ci tam klimat i masz blisko do krewnych)Wracajac do terminu zmiany wyjazdu musi byc zaswiadczenie potwierdzone przez dr.ze w planowanym terminie twojego wyjazdu masz zaplanowane badania lekarskie.Pod zadnym pozorem nie przekladaj im skierowania do szpitala bo ci wywala z kolejki.Pamietaj zadne sluby .komunie itp.nie wchodza w gre(chba ze dramaty rodziny najblizszej .odpukac).Oto link co dhttp://wyborcza.pl/TylkoZdrowie/1,137474,17548048,Jak_przelozyc_wyjazd_do_sanatorium.htmlo przesuniecia wyjazdu
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Olu te dwieście km. to zasada . Jak wyczerpią to siegają dalej ale najpierw te magiczne 200 lub nieco dalej . Zgadzam się ,że i ludzie jadą te 700 km. ja jechałem z Trójmiasta do Lądka . W Stegnie bylem i mam dobre zdanie ale o innej porze roku. (zimy tam nie znam) natomiast Polczyn już nie długo będę miał okazje sprawdzić. Wiem ,że będzie dobrze bo zawsze ustawiam się na tak . :)
Potrafię sobie zorganizować czas :) Drogi kolego ghjkl Oponianka jedzie z ZUS a nie NFZ i tu jest duża różnica. Powiedział bym zasadnicza
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ghjkl pisze:Oponianka.Wedlug mojego rozeznania jest taka mozliwosc przesuniecia leczenia sanat.i mowi o tym rozprzadzenie wew.NFZdzial senat.(sam ztego korzystalem i to z powodzeniem)w naglych wypadkach mozna przesunac termin .Co do miejsca leczenia to juz dobra wola kierujacych ale nie zaszkodzi napisac mala tresciwa prosbe ze prosisz o te uzdrowisko. ( warto w notatke dodac ze odpowiada ci tam klimat i masz blisko do krewnych)Wracajac do terminu zmiany wyjazdu musi byc zaswiadczenie potwierdzone przez dr.ze w planowanym terminie twojego wyjazdu masz zaplanowane badania lekarskie.Pod zadnym pozorem nie przekladaj im skierowania do szpitala bo ci wywala z kolejki.Pamietaj zadne sluby .komunie itp.nie wchodza w gre(chba ze dramaty rodziny najblizszej .odpukac).Oto link co dhttp://wyborcza.pl/TylkoZdrowie/1,137474,17548048,Jak_przelozyc_wyjazd_do_sanatorium.htmlo przesuniecia wyjazdu
Jak uważnie poczytasz to dowiesz się ,że Oponianka jedzie z ZUS a to zasadnicza różnica. Na nic przepisy NFZ
ghjkl
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Sztani zapewne masz racje ale tylko poczesci .Staram sie zawsze czytac starannie i z uwaga.Co dotyczy sie przepisow o zmianie czasu turnusow to zapewniam cie kolego ze sa to roznice znikome .jak prawie nie rozniace sie wcale(pisze caly czas o zmianie terminu wyjazdu)Pozdrawiam
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ghjkl pisze:Sztani zapewne masz racje ale tylko poczesci .Staram sie zawsze czytac starannie i z uwaga.Co dotyczy sie przepisow o zmianie czasu turnusow to zapewniam cie kolego ze sa to roznice znikome .jak prawie nie rozniace sie wcale(pisze caly czas o zmianie terminu wyjazdu)Pozdrawiam
Nie będę polemizował bo nie w tym rzecz ale całe Twoje pisanie jest o NFZ i tam o zmianie miejsca i czasu . ale to drobnostka . :)
Poza tym staram się pisać czysto po polsku no chyba ,że klawiaturę masz obcojęzyczną .Ja też pozdrawiam i myślę ,że nie ma co kopi kruszyć . :)
ghjkl
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Daj spokoj nie pisze by zaistniec.Uwagi przyjelem z pokorom.Duzo zdrowia zycze.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Mam takie zdanie ,że pisząc poprawnie dajemy szacunek tym którzy nas czytają. :) Pozdrawiam
ghjkl
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Mylisz sie kolego.Pisac nawet ladnie dla samego pisania to jest przerost formy nad trescia.Koniec
ODPOWIEDZ