Perła Bałtyku ...Kołobrzeg

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
wikul
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 lut 2012 17:25

Re: Perła Bałtyku ...Kołobrzeg

Post autor: wikul »

Selene pisze:Perła Bałtyku (dawny Kombatant) będzie miała (nareszcie!) basen solankowy zasilany z własnego źródła i rozbudowaną bazę zabiegową. Praca mają się ku końcowi i sądzę, iż goście z turnusu świąteczno-noworocznego już będą mogli zażywać kąpieli. :D
To bardzo interesująca informacja. Ww. prace zostały wymuszone przez likwidację Zakładu Przyrodoleczniczego (obecnie Mewa V). Byłem w Kombatancie w 2001 r. gdzie na żywo obserwowałem atak terrorystów na Nowy Jork. Na zabiegi chodziłem właśnie do Z.P
Załączniki
Na tarasie d.Kombatanta
Na tarasie d.Kombatanta
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Wikul 8-) zakład przyrodoleczniczy w Mewie V nadaj działa i działał będzie. Natomiast rozbudowa Perły Bałtyku to dodatkowe 540 m2 bazy zabiegowej w tym basenu o pow. 120m2 zdecydowanie podniesie komfort Perły i zdecydowanie rozładuje tłok w zakładzie przyrodoleczniczym w Mewie V. :D
wikul
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 lut 2012 17:25

Post autor: wikul »

Formalnie tak ale w praktyce wszystkie sanatoria starają się o własną bazę. Tak więc w przeciwieństwie do Ciebie nie jestem pewny czy tak będzie zawsze. Chodziłem tam z Kombatanta na zabiegi w 2001 a w roku 2012 mieszkałem na I p. W tymże 2012 r. na niektóre zabiegi (inhalacje i masaż klasyczny) chodziłem do Mewy II bo baza zabiegowa w Mewie V skurczyła się do parteru. Ponadto z parteru wygospodarowano recepcję, kawiarenkę i pokój komputerowy. Tak więc w porównaniu do zakładu przyrodoleczniczego z lat ubiegłych stan obecny nie zasługuje na szumną nazwę Zakładu Przyrodoleczniczego.
Pozdrawiam serdecznie W.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Aby nie powielać kolejny ,,8 RAZ tematu Perła Bałtyku Kołobrzeg ( Jest założonych 8 razy temat tego samego ośrodka )
Chciałbym od osób ,które przebywały po Moim ostatnim tam pobycie( 2013 ) potwierdził lub i zaprzeczyły jak obecnie wygląda status dla Gości którzy otrzymują zaproszenia na tzw po Szpitalne.
Otóż interesuje mnie czy piętra II i III już odzyskały blask czy nadal są na etapie ukończenia budowy w roku 1980.
Bo niestety tego nie można się nigdzie dowiedzieć .
Chodzi mi czy owe dwa piętra już są czy zostały Wyremontowane !!
O inwestycji oddania basenu wspomina kilka osób ,ale też pojawia się pytanie czy Stary basen w obecnej Mewie V jest użytkowany
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

..jako ,że pojawili się kolejni Zaproszeni do Perły pozwolę sobie na odświeżenie ,aby Obecni gości coś lub ..cuś wpisali n/t Perły może być i menu niedziele dla Diety 1000 kcal
Awatar użytkownika
adamadi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 13:27
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: adamadi »

Jakieś nowe informacje w temacie ktoś posiada ? w temacie :?: ;)
Awatar użytkownika
adamadi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 13:27
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: adamadi »

Tyle osób było lub jest i żadnych świeżych informacji :shock:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

adamadi pisze:Tyle osób było lub jest i żadnych świeżych informacji :shock:
Mogę Ci podać informacje z przełomu czerwca/lipiec kiedy to miałem przyjemność gościć w Perle.

Otóż faktycznie baza zabiegowa została poszerzona ..metrów nie liczyłem , jest w Perle NIEZALEŻNY Basen czynny pod Kuracjuszy do godz 16 -Kuracjusze po 16 do bodajże 20 wejścia prywatne !
Modernizacja pokoi została zakończona .
Piętra 2 i 3 tzw -Szpitalne odbiegają troszkę standardowi od pozostałych .
Stołówka została całkowicie zmodernizowana Remont Kapitalny był na początku roku 2015.
Cóż więcej ...pokoje niestety nadal w tzw dwójkach sa trójki ..choć zdarzają się przypadki nie maksymalnego obłożenia ośrodka -uzależnione jest to ilością Rezerwacji dla Gości komercyjnych czyli już nie ..Niemców ale raczej ...Rosjan ..z okolicy St.Petersburga dawnego Leningradu.
Generalnie jest poprawa choć zawsze znajdą się mankamenty jest już dużo lepiej do tego ośrodka też wchodzi już XXI wiek ..choć są mocne naleciałości z PRL.

Jednym z atutów jest oczywiście wyremontowana mocno zmodernizowana kawiarnia na ostatnim piętrze choc ceny za podawane tam słodkości sa również na Najwyższym poziomie
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Podczas Mojego czerwcowego pobytu w Perle ..mówiono o INWESTYCJI...
DODATKOWEJ WINDZIE dla Kawiarni
Czy ostatnio będący w Perle coś zauważyli w tym temacie ??
ODPOWIEDZ