Polanica-Zdrój, Szpital Uzdrowiskowy Zdrowie, od 21.06.2016

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
adek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 19 paź 2014 12:01
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 9

Polanica-Zdrój, Szpital Uzdrowiskowy Zdrowie, od 21.06.2016

Post autor: adek »

Dostałem skierowanie na ten termin, szukam info. o Polanicy i o tym SU. Nigdy tu jeszcze nie byłem, ale w tamtych stronach już bywałem, ostatnio w grudniu 2015 w Świeradowie. Znalazłem w sieci trochę informacji, w zasadzie pozytywne, ale nie wszystko co mnie interesuje. Czy jest tam Wi-Fi i czy w pokojach są czajniki? Mam zamiar pobiegać przed śniadaniem, ale bieganie po mieście to raczej nie dla mnie, tu u siebie mam blisko do Lasu Miejskiego lub nad jeziora, a tam Park Zdrojowy jest podobno tylko 13 ha i w związku z tym też pytanie: czy są tam jakieś trasy do biegania?
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Polanica-Zdrój, Szpital Uzdrowiskowy Zdrowie, od 21.06.2

Post autor: Betina71 »

Witam i gratuluję przydziału. Piękny kameralny ośrodek w bezpośrednim sąsiedztwie Parku Zdrojowego,w którym znajdziesz sporo ścieżek do biegania. Zresztą poza nim także możesz biegać do woli ;) w górę wśród zieleni,drzew i kwiatów z dala od miasta.Przepiękne miejsce jak i cała Polanica,która mnie zauroczyła. W 2015 r. było Wi-Fi i czajniki w pokojach...przypuszczam,że nic się nie zmieniło a na pewno nie na gorsze. :kwiat:
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Felice »

Adek o Polanicy jest bardzo dużo informacji.W Zdrowiu w pokojach są czajniki,jak jest z wi-fi nie wiem bo korzystam ze swojego internetu.
Rozbawiłeś mnie trochę tekstem o bieganiu po mieście. Polanica jest małym miasteczkiem i bardzo przestrzennym.Park kończy się i zaczyna las.
Awatar użytkownika
adek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Betina71 pisze:...przypuszczam,że nic się nie zmieniło a na pewno nie na gorsze.
Dzięki za info.
Na zdjęciach wygląda dobrze, a ten SU jest po remoncie jak piszą w internecie.
Awatar użytkownika
adek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Felice pisze:...jak jest z wi-fi nie wiem bo korzystam ze swojego internetu.
Rozbawiłeś mnie trochę tekstem o bieganiu po mieście. Polanica jest małym miasteczkiem i bardzo przestrzennym.Park kończy się i zaczyna las.
Oglądałem na mapach Google, za Parkiem Zdrojowym najbliższa zieleń to cmentarz, ale tam się nie wybieram, nie te lata jeszcze.
Swój internet mobilny mam, ale "mój" niestety w małych miejscowościach raczej słabo działa.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Polanicę odwiedziłam w ostatnią środę,jest przepięknie zielono i nie widać żadnego pogorszenia ;) :D
Na mapach ? To mile zaskoczony będziesz w realu.Cmentarz jest i owszem,ale nie w części zdrojowej.
Awatar użytkownika
adek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Felice pisze:Polanicę odwiedziłam w ostatnią środę,jest przepięknie zielono i nie widać żadnego pogorszenia.
To mile zaskoczony będziesz w realu.
Chyba mieszkasz blisko Polanicy? Z Mazur na jeden dzień to bym się raczej nie wybrał na Dolny Śląsk.
Wg Google do najbliższego lasu jest prawie 1,5 godziny spacerkiem (w jedną stronę), a nie sądzę, żeby w tygodniu było aż tyle wolnego czasu.
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

adek pisze:
Felice pisze:Polanicę odwiedziłam w ostatnią środę,jest przepięknie zielono i nie widać żadnego pogorszenia.
To mile zaskoczony będziesz w realu.
Chyba mieszkasz blisko Polanicy? Z Mazur na jeden dzień to bym się raczej nie wybrał na Dolny Śląsk.
Wg Google do najbliższego lasu jest prawie 1,5 godziny spacerkiem (w jedną stronę), a nie sądzę, żeby w tygodniu było aż tyle wolnego czasu.
Oj chyba jakieś przekłamanie bo do lasu jest bardzo blisko ;)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Mieszkam w Warszawie.
Adek niedowiarek z Ciebie. Polanica jest CAŁA zadrzewiona.Spójrz na mapę google earth i zobaczysz jak to wygląda.Całe zbocza gór są zielone.Park praktycznie łączy się z lasem.Za parkiem szachowym jest piękna trasa na Piekielną Górę - nawet kawałka nie idziesz przez miasto.Zresztą miasto to taka bardziej umowna nazwa.
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Niedowiarek z niego więc jak zobaczy osobiście to się przekona :kwiat: :kwiat: :kwiat: ile tam zieleni
ODPOWIEDZ