Kołobrzeg 15.05. rower

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Andrzej J
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 sie 2014 15:45

Re: Kołobrzeg 15.05. rower

Post autor: Andrzej J »

Potwierdzam... 16.00 przed LECHEM
Andrzej
:)
Andrzej J
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

aktualna prognoza pogody dla Kołobrzegu
https://www.google.pl/webhp?sourceid=ch ... g%20pogoda

będzie jazda :D
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

pogodę to my znamy w Kołobrzegu . ale jakie wrażenia z pobytu to cicho szaaaa ;)
Andrzej J
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Piękna trasa na wschód wzdłuż brzegu morza. Czy są chętni na jazdy????
staf
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 17 maja 2016 12:42
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: staf »

witam Andrzeju !
Ja byłbym chętny, ale.. będę tam planowo dopiero z końcem lipca. Kapitalnie przeczytać jednak o mocnym zawzięciu na duużo ruchu, coś kapitalnego! gratuluję pomysłu ! Wszystko to dla zdrowia przecież.

Taka drobna podpowiedź: gdyby była potrzebna wiarygodna prognoza pogody na dziś i najbliższe dni np. dla Kołobrzegu: ja polegam na sprawdzonej od kilku lat stronce, którą polecam:

[link]

W zasadzie to na stronie 'www.mojapogoda.com' wpisuje się dowolną nazwę miejscowości ("Wpisz nazwę miasta") -i pogoda robi się mocno przewidywalna dla każdego miejsca. Inne strony o pogodzie zawierają mocne błędy w przepowiedniach.

Jeszcze jedno Andrzeju, takie małe pytanie-prośba: sam wystartowałem wczoraj z tematem: "Kołobrzeg Mewa, koniec lipca`2016". Chodzi mi o info o Mewie właśnie, np.w którym budynku kwaterujesz? Czy mogę liczyć że coś skrobniesz w tym temacie, jako bezpośredni 'uczestnik' ? jeśli nie tu, to może na privie...

Życzę "pomyślnych wiatrów" !
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 18 maja 2016 21:49 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link
Andrzej J
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witam
Mieszkam w Mewie 2- najgorszy obiekt z epoki Edwarda G....
Pałac to Mewa 1.Zabiegi są w Mewie 5,4 ,1.....brakuje tu kriokomory ale bez laski za 30 pln 1 wejscie masz super 3- częściową, nowoczesną w sąsiedniej NIWIE.Tam to dopiero wypas w części ze sprzętem.... rowery, atlAS jak dla kadry narodowej..Jeśli interesuje Ciebie kriokomora to weź 0d rodzinnego lekarza kwit ,że nie masz przeciwwskazan.Inaczej wydasz na medyka na miejscu w Niwie 40 pln....
Jedzenie w Mewie da się przeżyć. Do morza masz oko 125 m z buta.....
Sama Mewa zlokalizowana jest przy deptaku
Weź swój rower - POLSKA PACZKA 24 h to koszt 54 pln. Tu z godzine wypozyczenia " roweru " płacisz 5 pln.......................ja mam swój.
Odpowiem na każde kolejne pytanie

Pozdrawiam

Andrzej :D
staf
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

witam ponownie.
Olbrzymi szacun Andrzeju za konkrety z 1-szej ręki o Mewie!

Sorki że nie o rowerze zagaduję, ale jeśli tu mogę zapytać -skorzystam:
-czy w momencie meldowania się po przyjeździe - można wybrać w którym budynku Mewa będę mieszkał ?
-czy przyjazd dzień wcześniej i zameldowanie się + opłata noclegu - gwarantuje możliwość otrzymania "jedynki" ?
- czy rzeczywiście jest obchód wieczorem po pokojach, że trzeba być już w pokojach, jest pilnowany zakaz wychodzenia lub późnego przychodzenia?

Tyle narazie, nie chcę przedobrzyć.
Jeszcze raz mocno DZIĘKUJĘ za przychylne nastawienie..

Pozdrawiam !
Andrzej J
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Przyjechałem dzień wcześniej - dodatkowo 80 PLN.Traktują wtedy jak komercyjnego. Teoretycznie masz szanse na jedynkę. Jakby nie to pytaj o tzw. studio o wspólna łazienka ale osobny pokój.Ja tak mam.... i jestem zadowolony. Nie wykupiłem za 70 PLN tv.... szkoda czasu.Mam laptopa a w nim radio ZET.Wystarczy. Ne ma terroru co do powrotu do obiektu... to nie ZUS.
Pogoda robi się coraz bardziej słoneczna.
Będzie dobrze... nastaw się pozytywnie.
Pozdrawiam
Andrzej
staf
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Moja mocna "piątka" za konkrety !

Teraz - jak w temacie: Kołobrzeg - rower:
Jakim szusujesz? treakingowym, "górskim", stuningowanym ? Ja będę musiał wypożyczyć na miejscu. Gdybyś miał konkretną-świeżą podpowiedź: gdzie pożyczyć(porządny, ale nieprzepłacając) byłbym wdzięczny.

W 2013r będąc w Verano, bieganiem -najdalej na wschód- wysunąłem się poza Arkę; w przerwie trochę mnie właśnie w Arce poobracało, klimat i mega-widoki w pamięci pozostały.
Jeszcze: gdy gorąco -też można na rowerze? chyba lepiej jednak do wody. Aaa właśnie, jeszcze pytanko o Mewa:
Wiem, że jest basen solankowy (jak w Verano) -masz go w swojej terapii? Wymiary "dla dzieci" czy można machnąć parę razy rękami ?

Super pogoda Wam się zapowiada w wolną od zabiegów niedzielę. Przypuszczam, że masz-macie konkretniejszy plan.
Pozdrawiam

p.s -Trochę się zastanawiam: jak skapnąłeś, że NFZ a nie ZUS...
Andrzej J
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witam
przy tzw deptaku są aktualnie dwie wypożyczalnie rowerów. Ich stan i jakość nadaje sie do wycieczek w tempie wolniejszym.
Ja mama własny CUBE.
Co do basenu solankowego to ma on 15 m długości..... wyczynu tu nie zrobisz.
Poczytaj o basenie w sąsiedniej NIWIE. Sama kriokomora to rekord świata - trójdzielna kabina i wypasiony sprzęt do rozgrzania po wyjściu. Cena za 3 minuty tylko 30 PLN. Polecam
Najbardziej bezpieczna trasa w kierunku wschodnim. Do tych w kierunku Rewala musisz przebić się przez miasto.
Pozdrawiam
Andrzej
ODPOWIEDZ