Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9

Re: Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?

Post autor: Adela »

Wszystko sobie pozałatwiaj, ciuchy przygotuj i spokojna zacznij dzwonić :)
Powodzenia :kwiat:
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Właśnie sprawdziłam :? i odnoszę wrażenie,że im mniejszy numerek tym wolniej się przesuwa :o
Siedzę sobie w 9 wagonie i nerwowo wyglądam przez okno :roll: jakie okolice przyjdzie mi oglądać ? :?
Awatar użytkownika
andr58
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sie 2013 11:53
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: andr58 »

Bietka pisze:Dostałam papiery czyli skierowanie z przydziałem do Rymanowa. Okazało sie że wpisałam Rymanów jako jedno z moich życzeń więc marzenia sie spełniają.Ale był też Iwonicz, Ciechocinek i Horyniec.
Witaj czyli z tych miejscowości które opisałaś to trafiłaś do najlepszej.Byłem w Iwoniczu i nie podobało mi się ,Ciechocinek to już przeżytek, a Rymanów mnie się osobiście podoba choć byłem tam parę dni prywatnie kilka lat temu.Życzę udanego pobytu.Krzysiek
Awatar użytkownika
Maria777
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 lip 2014 17:38
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Maria777 »

Adela pisze:Chyba w większości przypadków w naszym NFZ dotrzymywany jest termin 24 miesięcy :) więc w zasadzie wiemy kiedy pojedziemy ;)
Od złożenia wniosku czy od ustawienia w kolejce? Wniosek złożony w styczniu 2016 i cisza. Czy to normalne?
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

W Mazowieckim obowiązuje już skierowanie elektroniczne,więc wniosek w systemie jest już jak lekarz wypełni i od tego czasu liczy się czas oczekiwania.Balneolog nawet do 8 miesięcy - w końcu po co się spieszyć jak i tak wyjazd za dwa lata ;) :)
"Wyłapywane " jest leczenie szpitalne i to szybciej trafia na biurko lekarza.
Awatar użytkownika
andr58
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Skierowanie elektroniczne w łódzkim NFZ obowiązuje od 2014.Bo akurat w październiku taki wniosek załatwiałem stąd wiem i teraz jestem już po odbytym turnusie na przełomie kwietnia i maj który spędziłem w Ustce.Także nie piszcie że wszędzie czeka się 24 miesiące.Jeżeli ktoś ma już nadany numer to zawsze może starać się o wyjazd ze zwrotów i może pojechać nawet z wysokim numerem w kolejce.Ja teraz idę do lekarza i będę miał wystawiane następne skierowanie.Jestem ciekawy jaki będę miał numer w kolejce.Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.Krzysiek ;)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Krzysiek,w Warszawie też od tego czasu obowiązuje.Jesteś w temacie oddziału mazowieckiego i przedmówczynie piszą o 24 miesiącach u nas,a o zwrotach oczywiście wiemy,jest cały temat im poświęcony.
Awatar użytkownika
andr58
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Myślę że Was niczym nie uraziłem pisząc o tych zwrotach.W łódzkim też z czasem oczekiwania bywa różnie w zależności czego ma dotyczyć rehabilitacja,widzę że u Was te numery zaraz po ich nadaniu są 6 cyfrowe a u nas wahają się ok 50 000.Najszybciej chyba można wyjechać z NFZ kujawsko pomorskiego bo kuracjusz z którym byłem w Ustce mówił że na narząd ruchu wyjeżdża co 12 miesięcy
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Adela pisze:odnoszę wrażenie,że im mniejszy numerek tym wolniej się przesuwa
Adelciu, bo tak dokładnie jest. Ja również oczy przecierałam ze zdumienia, kiedy inni kolejkowicze z większymi numerami pisali że ubyło im 400 a w moim przypadku spadło tylko.....100 numerków. Tak to już jest, im bliżej CELU, tym mniej numerków nam ubywa. Ale CIERPLIWOŚĆ w końcu zostanie wynagrodzona :lol: . Serdecznie wszystkich pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ewiko :kwiat: tylko tej cierpliwości coraz mniej :lol: :lol: :lol:
ODPOWIEDZ