Rymanów Zdrój Stomil
-
Bietka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 14
Re: Rymanów Zdrój Stomil
Pozdrawiam i dziękuje za dobre rady.
- gorkaa
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 lip 2010 10:57
- Oddział NFZ: Podkarpacki
- Staż sanatoryjny: 5
Miedzy jednym a drugim budynkiem zrobiony został łącznik. Nie trzeba biegać po dworze. Buduje się nowy budynek, nie wiem co tam będzie.
w maju br oddane zostały małe tężnie a obok siłownia pod chmurką. Rymanów rozkwita.
-
hala5102
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 kwie 2014 15:59
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 4
O! To są super wiadomości, a siłownia pod chmurką, to wspaniała rzecz. Przebywając w ub. roku w Muszynie w "Koronie" latałam na taką siłownię dzień w dzień na 1 godz.treningu, mimo,iż trzeba było tam iść ok. 20 minut. Opłacało się, gdyż rezultaty były widoczne. Owszem, tuż przy Koronie w "Ogrodach 5 zmysłów" są przyrządy do ćwiczeń, ale chyba ze cztery, tak tylko symbolicznie i raczej dla tych, którym dalej nie chce się latać. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów, którzy już czekają na wyjazd ze skierowaniem w garści i tych oczekujących na przydział w kolejcegorkaa pisze:info z dzisiaj
Miedzy jednym a drugim budynkiem zrobiony został łącznik. Nie trzeba biegać po dworze. Buduje się nowy budynek, nie wiem co tam będzie.
w maju br oddane zostały małe tężnie a obok siłownia pod chmurką. Rymanów rozkwita.
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 54 razy
- Podziękowano: 91 razy
W tym nowym budynku będzie basen, goreczko. Może będzie oddany do użytkowania końcem br.gorkaa pisze:(...) Buduje się nowy budynek, nie wiem co tam będzie.(...)
Siłownia pod chmurką działa już około 1,5 roku. Natomiast ogromnie ciekaw jestem tej tężni.gorkaa pisze:(...)w maju br oddane zostały małe tężnie a obok siłownia pod chmurką.
Bardzo szybko się z nią uwięli. Miesiąc temu wylane były tylko same fundamenty.
Zainteresowanym ćwiczeniami na wolnym powietrzu podpowiem, że w Rymanowie Zdroju funkcjonuje
Trasa Fitness połączona z autorską Trasą Zdrowia. Trasa ścieżki (ok. 5 km) rozpoczyna się powyżej sanatorium "Anna",
kieruje się na Krokusową Polanę, mija mostek na Czarnym Potoku i skręca w lewo w kierunku Wołtuszowej.
Z Wołtuszowej trasa biegnie na północ w kierunku Domu Wczasów Dziecięcych,* gdzie się kończy.
Na trasie zamontowano kilkanaście urządzeń, na których można spokojnie i bez tłoku poćwiczyć.
[* Dom Wczasów Dziecięcych to budynek położony na zach. i powyżej szpitala "Polonia", około 300 m za nieczynnym szpitalem "Krystyna"]
-
hala5102
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 kwie 2014 15:59
- Staż sanatoryjny: 4
Bietko, niech se recepcjonistki twierdzą, co chcą, a Ty wiedz swoje. Wcale nie jest prawdą do końca, że przyjechać do 12-tej wystarczy. One tak tylko gadają, bo jednak rzeczywistość rozmija się z ich zapewnieniami. Wystarczy być nawet po południu. W końcu miejsce masz zapewnione, tylko pytanie: gdzie, z kim i jakie. Bardzo dużo ludzi przyjeżdża w dzień wcześniej (zwykle ci, co polują na pokoje jednoosobowe lub ci, co chcą mieć prawo wyboru lepszego pokoju) i rano. Pozdrawiam i życzę Ci wszystkiego najlepszego...zwłaszcza bardzo dobrych i trafionych zbiegówBietka pisze:Dzięki Hala , pojadę nocnym.Chociaż panie w recepcji twierdzą że wystarczy ok.12 ale praktyka pokazuje często co innego.
Pozdrawiam i dziękuje za dobre rady.
-
Bietka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
- Oddział NFZ: Mazowiecki
I marzę jeszcze by nie być trzeci raz w pokoju z alkoholiczką. Niestety miałam taką wątpliwa przyjemność w Continentalu (Krynica) i to 2 razy .Nie poluję też na jedynki bo wolę nie być sama, oby tylko był balkon.
pozdrawiam
Bietka
Bietka to miałaś pecha...może kolejny raz będzie bardziej udany pod tym względem.Bietka pisze: I marzę jeszcze by nie być trzeci raz w pokoju z alkoholiczką. Niestety miałam taką wątpliwa przyjemność w Continentalu (Krynica) i to 2 razy .Nie poluję też na jedynki bo wolę nie być sama, oby tylko był balkon.
pozdrawiam
Bietka
A w towarzystwie zawsze raźniej i weselej spędza się sanatoryjny czas.
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 54 razy
- Podziękowano: 91 razy
Bietko jest w tym stwierdzeniu trochę racji. Na niektórych szlakach, znaki już długi czasBietka pisze:W Rymanowie jest dużo szlaków ale kiepsko oznakowanych, (...)
nie były odnawiane, a spora ich część została zniszczona przez wycinkę drzew. Mam
wrażenie, że nadleśnictwa nie są zobowiązane do odnawiania usuniętych znaków, a ich
właściciele np. PTTK czy Urzędy Gminne nie są w stanie na bieżąco wszystkiego monitorować.
Nie należy zawsze dawać wiary innym. Trzeba sprawdzić to samemu. Dla osoby, która częstoBietka pisze:Koleżanka była w Rymanowie i nie poleca zapuszczać się daleko. (...) Pozdrawiam.
porusza się po szlakach, zna sposoby ich oznakowania i rozmieszczania na nich znaków, brak
nawet kilku kolejnych znaków nie powinno stanowić problemu dla wędrującego.
Jeszcze zasada, która powinna obowiązywać każdego, kto zapuszcza się na nieznane
szlaki do wędrowania, szczególnie te gdzie większa jego część prowadzi przez tereny zalesione.
Mapa, najlepiej topograficzna o dużej skali np 1:10 000, (1 cm na mapie to 100 m w terenie)
i oczywiście umiejętność jej "czytania". Samo jej posiadanie niewiele daje, jeśli nawet nie
potrafimy jej "zorientować" w terenie z kierunkami świata. Wędrując po nieznanych szlakach
nie rozstaję się z mapą i urządzeniem ze zdjęcia poniżej. To busola, która oprócz wyznaczania
kierunków geograficznych świata pozwala nam na wyznaczanie kierunków marszu (azymutu).
- sergio_1 2 3 4
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 19 sty 2014 19:04