Korab w Polanicy czy Agat w Cieplicach?

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Re: Korab w Polanicy czy Agat w Cieplicach?

Post autor: Zosia »

W pokojach jest wszystko co potrzeba. Ręczniki wymieniane bez problemu (przynajmniej tak było). Rezerwacje można było zrobić wcześniej jednak nie było problemu z 1os. już po przyjeździe we wcześniejszych godzinach. Samochody parkowane pod samym budynkiem jednak po wyjechaniu często nie można było wcisnąć się z powrotem i zostawiano auto trochę dalej lub na sąsiednich uliczkach. Nie byłam zmotoryzowana więc nie wiem o jakimś miejskim parkingu , znajomi tylko z Jeleniej Góry kiedy mnie odwiedzali to mieli problem no i współkuracjusze. Byłam już 3 lata temu więc radzę najlepiej zadzwonić do ośrodka i dopytać o szczegóły. Brakuje bardzo kawiarni to co jest to ani kiosk ani kafejka ale na to już nic nie poradzimy :)
Pozdrawiam Ja od 21 maja jadę do Dusznik ale informacje też mam skromne . Zosia
ninak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 lis 2012 16:21
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: ninak »

Parking jest płatny koło 100zł. za turnus.Wyjeżdżając stawia się pachołek ,na parkingu jest budka z ochroniarzem .Na uliczkach koło sanatorium wszędzie są znaki zakazu postoju.Pokoje na drugim piętrze odnowione,takie jak na zdjęciach .Jedynka była wcześniej rezerwowana mejlowo.Na basen odpłatnie można chodzić do hotelu Cieplice,bardzo bliziutko.Ciekawostką Cieplic jest giełda różności :roll: ,w każdą niedziele rano.Za dworcem kolejowym.W Kowarach do zwiedzenia jest Park Miniatur,w okolicy dużo pięknie odnowionych pałaców i oczywiście do zdobycia Chojnik.Tańce na miejscu.Życze udanego pobytu :)
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Tańce na miejscu ? Czyzby otwarto jakąś kawiarnię bo wcześniej to na dworze najczęściej Niemcy przygrywali tylko sobie do piwa :lol:
tofiko2
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 21 mar 2012 10:48

Post autor: tofiko2 »

Wielkie dzięki za otrzymane informacje i jeśli coś się jeszcze przypomni to proszę dopiszcie.Mam pytanie czy w tym hotelu Cieplice jest basen ze SPA,czy wykupić lepiej basen w Domu Zdrojowym?
ODPOWIEDZ