Byłam w Arce! Kołobrzeg! Szkoda, że tak krótko!!!!

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Kaori
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 20 kwie 2011 07:22

Byłam w Arce! Kołobrzeg! Szkoda, że tak krótko!!!!

Post autor: Kaori »

Mam zupełnie inne zdanie niż poprzednicy na forum!

Pozdrawiam kuracjuszy .. i nie tylko!!!!
anka1
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 09 cze 2011 22:10

Re: Byłam w Arce! Kołobrzeg! Szkoda, że tak krótko!!!!

Post autor: anka1 »

Miałam wielką przyjemność być w Arce od 22 czerwca do 13 lipca. I w pełni się zgadzam-za krótko! Bardzo ładne i dobrze wyposażone pokoje (większość dwupokojowe dla 3 osób) z telewizorem, lodówką, kilkoma ręcznikami (wymieniane 2 razy w turnusie), suszarką balkonową, pojemnymi szafami, w niektórych radio i suszarka do włosów. Wszystkie z balkonami. Ogromny wybór zabiegów (przemiła i życzliwa pani doktor), rehabilitanci pogodni i uprzejmi ( pozdrowienia i podziękowania dla pana Zbyszka za fajne wycieczki rowerowe), traktujący tak samo zarówno nas, jak i obcokrajowców (przynajmniej tak było podczas moich zabiegów). Wiem, że najwięcej krytycznych do tej pory opinii było o wyżywieniu. Słyszałam od jednej z pracownic, że wiosną była "rewolucja" w kuchni. Cokolwiek to znaczy, to przyniosło spektakularne efekty! Jedzenie bardzo dobre (zwłaszcza zupy-pyszne, a podczas 3 tygodni tylko dwukrotnie powtórzyła się ta sama), porcje dla mężczyzn pewnie za małe, ale to raczej wina stawki żywieniowej NFZ-u. Zupy podane w wazach, dania na półmiskach. Pięknie nakryte stoły, wielokrotnie zmieniane obrusy, wszędzie czyściutko, obsługa bardzo sprawna. Dużo imprez dla gości, z których mogli korzystać oczywiście wszyscy: nauka tańca, karaoke, prezentowanie kuchni różnych regionów świata (łącznie z degustacją), zabawy przy basenie zewnętrznym, imprezy w sali kinowej i teatralnej itp. Przy Arce duży teren ładnie zagospodarowany i pięknie utrzymany, prywatna plaża, bezpłatne leżaki, wypożyczalnia dobrej jakości rowerów (5 zł/godz.), obok wygodna 13 km ścieżka rowerowa do Ustronia Morskiego, 4 km deptak do centrum, przy hotelu przystanek autobusu miejskiego, bezpłatny bankomat. Na terenie Arki sklepik, butiki, bar, restauracje, oczywiście słynna kawiarnia obrotowa, bezpłatna kawiarenka internetowa, sala fitness (15 zł/godz.), basen z niespotykaną raczej nigdzie indziej wysoką temperaturą wody (20zł/godz.), kryte korty tenisowe, tenis stołowy, codziennie na holu 1. piętra od godz. 16 do 18 muzyka na żywo: utwory grane na fortepianie, saksofonie, skrzypcach i flecie. Słowem naprawdę wszystko na wysokim poziomie! I tylko jedno zastrzeżenie: panie w recepcji ( panowie wręcz przeciwnie) oschłe, niemiłe, całkowicie pozbawione uśmiechu. Wielkie podziękowania dla właścicieli i osób zarządzających, że zdecydowali się podpisać kontrakt z NFZ-em i dzięki temu możemy korzystać z tak "wypasionego" sanatorium. Szkoda tylko, że ja już tam nie wrócę...
ODPOWIEDZ