Wielka Pieniawa 13.07 -03.08.Polanica Zdroj.

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Wielka Pieniawa 13.07 -03.08.Polanica Zdroj.

Post autor: Betina71 »

Podzielam Twoją opinię a co do samej Wielkiej Pieniawy to nie mogę powiedzieć złego słowa.Byłam tam przez 24 dni w ubiegłym roku i będę jej broniła :) . Może kolega nam odpowie dlaczego tak sądzi? Poczekajmy...zobaczymy jakie ma "ale" :kwiat:
Awatar użytkownika
szczensliwyGosc
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 15 wrz 2013 21:12
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: szczensliwyGosc »

Witam.
Po prostu mam takie ,a nie inne zdanie o Pieniawie.
Nie będę się rozwodził ,bo każdy ma prawo do własnej oceny.
Pozdro :twisted:
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Oczywiście,że każdy ma prawo do własnego zdania ale po to jest to forum by dzielić się opiniami z innymi kuracjuszami anie pisac tylko na zasadzie...nie bo nie... :| :o :shock:
Awatar użytkownika
szczensliwyGosc
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Nooooooooooooo dobrze!!
Po pierwsze ,jak dla mnie : za duży moloch, dużo gości, wolę mniejsze ośrodki a nie takie wielkie hale.
Na powitanie , brak wieczorka zapoznawczo-rozpoznawczego , przez co nie zna się do końca turnusu wszystkich uczestników/brak integracji uczestników/.
Dużo pokoi 3-osobowych ,a w takich trudniej o porozumienie niz w 2-kach.
Ze wzg. na dużą rotację gości ,zabiegi bardzo rozstrzelone w czasie.
Śniadanie o 7.30 a pierwszy zabieg o 10.45. Nie można pospać dłużej??
3 winny często zajęte i wolnobieżne.
Obiad na 13.00 ale drugie danie ,ze wzgl na ilość osób podają ok 13.40. A zabiegi po obiedzie o 13.30. To z czego zrezygnować???
Zabiegów nie można przełożyć /patrz: ilość osób/.I trudno zmienić na inne
Nie dają/w gratisie /ręczników i zmiany pościeli -w innych dawali.

Tyle na gorąco.
Są pewme niedociągnięcia ,ale OKOLICA i POLANICA ma UROK !!
Ale jak by/co by , to chyba bym pojechał drugi raz !!! :D
Usatysfakcjonowani ??

Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 71 razy

Post autor: Dzia_dek »

szczensliwyGosc pisze:Nooooooooooooo dobrze!! (...) Usatysfakcjonowani ??

O!!! łaskawco, wielki "szacun" dla Ciebie, ależ jesteśmy Ci "wdzięczni" za ten opis.
Usatysfakcjonowani? No chyba nie za bardzo. Przede wszystkim stylem i sposobem
Twojej poprzedniej wypowiedzi. Jest delikatnie pisząc nieuprzejma, wręcz niegrzeczna.
Beti poprosiła żebyś napisał dlaczego Tobie akurat nie odpowiadał pobyt w W.P. A Ty?
Prawie arogancko "takie mam zdanie i nie będę się rozwodził". Czy tak powinna wyglądać
wymiana informacji na forum? Dziwnym jesteś człowiekiem "szczensliwyGosciu".
Przed każdym swoim wyjazdem zadajesz tutaj pytania o obiekty do których jedziesz;
otrzymujesz dłuższe lub krótkie odpowiedzi na swoje pytania, ale bardzo grzecznie.
Dlaczego nie chcesz "odpłacić" się tym samym dla innych? Twoja opinia? Dziwna co najmniej.
To nie, tamto nie, jeszcze co innego nie, ale na koniec "pojechałbym drugi raz jakby co".
Czy brak wieczorku zapoznawczego, bo nie można poznać innych osób z turnusu
(ciekaw jestem jakbyś się zapoznał z 300 osobami w parę godzin; a pokoje "trójki" be - bo
trudniej się dogadać) i wymiana jakiejś "szmatki" w gratisie są argumentami żeby nie
jechać do, być może, jednego z najlepszych sanatoriów w naszym kraju? O okolicy juz
nie wspominając. Ale masz oczywiście prawo mieć taką opinię i swoje zdanie na temat W.P.
Można by jeszcze trochę polemizować na temat Twojej wypowiedzi, ale szkoda pięknego,
słonecznego dnia. Pozdrawiam serdecznie.
p.s. to tak Gosciu bez urazy, ale dla zastanowienia się przed napisaniem kolejnego postu.
Awatar użytkownika
szczensliwyGosc
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witam .
Nie wiem co Dziadkowi w moim poście nie odpowiada. ??
Jak widać i słusznie ,nie chciałem się rozpisywać o swoich uwagach ,bo każdy ma inne odczucia i oceny rzeczywistości.
Ja mam takie i je opisałem .
To po co krytykować odpowiedz,jak wcześciej się zadawało pytanie . I jest odpowiedz na to pytanie.
A... początek był z przekąsem ,dla rozrywki.
A Ty forumowiczu tak na poważnie i zasadniczo.
Przesada z Twojej strony.
Na tym forum ludzie piszą dowolnie i różnie.
Widziałem Tu głupsze posty i się nikt jakoś tak nie spinał.
Trzeba czytać z przymrużeniem oka.

Pozdrawiam.

PS. Byłem tylko w trzech sanatoriach i sporo rozmawiałem. A Ty Dziadku tylko teoretyzujesz?? Czy masz jakieś porównanie ?? Bo ja mam!!!
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 25 razy
Podziękowano: 106 razy

Post autor: Felice »

Gościu
Wieczorek zapoznawczy nawet jeżeli byłby (na moim turnusie był) wcale nie gwarantuje że przyjdą na niego wszyscy i tam ich poznasz.
W kwestii śniadania to chyba przesadziłeś...jak chce się pospać to jego wybór.
Ręczniki? Musiałeś chyba pokojowym podpaść,jak miałeś z tym problem.
Obiad? Podadzą zawsze jak koliduje z zabiegiem.Nikt z tego problemu nigdy nie robił.Można było przyjść później lub jak z uśmiechem poprosiło się to podali szybciej.
Zabiegi są podstawą naszego pobytu więc możemy sobie tylko trochę ponarzekać,że ktoś idealnie nie wstrzelił się w nasze potrzeby,ale miałeś je zagwarantowane.
Zmiana pościeli na turnusach 21 dniowych nie przysługuje.
Masz prawo jak każdy do swojej opinii,ale argumenty na złą są jak dla mnie mało przekonujące.
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 71 razy

Post autor: Dzia_dek »

Teraz ja zapytam: czego Ty się spinasz i nie czytasz z przymrużeniem oka?
To bardzo źle, że nie wiesz o co chodzi w moim poprzednim poście.
Albo czytasz bardzo nieuważnie, albo po prostu nie rozumiesz co napisałem.
No, ale nic spróbuję raz jeszcze.
Ten fragment mojego poprzedniego postu:
Dzia_dek pisze:O!!! łaskawco, wielki "szacun" dla Ciebie, ależ jesteśmy Ci "wdzięczni" za ten opis.
Usatysfakcjonowani? No chyba nie za bardzo. Przede wszystkim stylem i sposobem
Twojej poprzedniej wypowiedzi. Jest delikatnie pisząc nieuprzejma, wręcz niegrzeczna.
Beti poprosiła żebyś napisał dlaczego Tobie akurat nie odpowiadał pobyt w W.P. A Ty?
Prawie arogancko "takie mam zdanie i nie będę się rozwodził". Czy tak powinna wyglądać
wymiana informacji na forum? Dziwnym jesteś człowiekiem "szczensliwyGosciu".
Przed każdym swoim wyjazdem zadajesz tutaj pytania o obiekty do których jedziesz;
otrzymujesz dłuższe lub krótkie odpowiedzi na swoje pytania, ale bardzo grzecznie.
Dlaczego nie chcesz "odpłacić" się tym samym dla innych?
Dotyczy Tych Twoich wypowiedzi:
szczensliwyGosc pisze:Nooooooooooooo dobrze!! (...) Usatysfakcjonowani ??
szczensliwyGosc pisze: Po prostu mam takie ,a nie inne zdanie o Pieniawie.
Nie będę się rozwodził ,bo każdy ma prawo do własnej oceny.
Czy tak powinna wyglądać odpowiedź na pytanie; dlaczego nie polecasz tego sanatorium?
Zastanów się, czy Ciebie satysfakcjonowała by taka odpowiedź gdybyś to Ty zadał to pytanie?
Pozostała część mojej wypowiedzi to nie jest żadna krytyka. Ja napisałem tylko swoje zdanie
w kwestii wieczorku i wymiany ręczników. Do pozostałej części Twojej wypowiedzi nie mam
żadnych uwag i ani myślę jej krytykować. (tak w nawiasie doskonale zrobiła to Felice)
To jest twoja ocena rzeczywistości i Twoje odczucia. Tylko skoro Ty otrzymujesz grzeczne
odpowiedzi na swoje pytania to też zrób to grzecznie, bez łaski i "haseł" w stylu:
"nie będę się rozwodził" czy "usatysfakcjonowani?" To jest mało grzeczne i nieuprzejme.
Stwierdzasz, "że poważnie i zasadniczo", Tak, bo taki jest dział/temat w którym teraz piszemy;
że ludzie piszą dowolnie i różnie; Różnie można pisać w dziale "na każdy temat", a tutaj ludzie
oczekują konkretnych informacji. Piszesz: "widziałem tu głupsze posty"; to co? to oznacza,
że swoim pisaniem mamy równać do poziomu "tej głupoty"? Wydaje mi się, że jednak nie.
Uwaga do Twojego p.s.
szczensliwyGosc pisze: Byłem tylko w trzech sanatoriach i sporo rozmawiałem. A Ty Dziadku tylko teoretyzujesz?? Czy masz jakieś porównanie ?? Bo ja mam!!!
Rozmowy z innymi osobami wiele wnoszą w nasze życie, ale co to ma wspólnego z wyjazdami sanatoryjnymi to nie wiem?
Piszesz, że byłeś w trzech sanatoriach i masz!!! porównanie. Nie będziemy się tutaj licytować, ale jak pojedziesz jeszcze
z dziesięć razy to będziesz miał porównanie zbliżone do mojego.
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

SzczesliwyGosciu pamiętasz jak przed wyjazdem do Polanicy pytałeś o szczegóły,porady? Wtedy byłeś taki uprzejmy i grzeczny bo prosiłeś o pomoc :twisted: . Kilka osób a w tym ja doradzaliśmy Tobie,opisaliśmy.Wszystko było w dobrym tonie i z uśmiechem pospieszyliśmy z pomocą i radami. My mieliśmy swoje zdanie o które nas prosiłeś.
Ty po powrocie rzucasz się wręcz z pretensjami oraz w niegrzecznym tonie z łaską odpowiadasz na moje pytanie co takiego się Tobie nie podobało,jakie masz zarzuty.Masz oczywiście do tego pełne prawo ale kulturalny człowiek odpowiada w inny sposób...ma swoje zdanie,opinię i potrafi ją przedstawić rzeczowo,spokojnie,kulturalnie a tego w Twojej wypowiedzi zupełnie brakuje. ;). Co do tych niedogodności Twoich...na wieczorku nie poznałbyś wszystkich osób z turnusu a jest wiele innych możliwości by to zrobić jeśli się chce...ręczniki w WP są wymieniane bez problemu na pro)śbę kuracjuszy...na posiłek można przyjść pózniej zgłaszając to na jadalni jeśli to koliduje z zabiegami...zabiegi mają niestety sztywne godziny bo jest to duże sanatorium i nie jesteś" pępkiem świata" w nim :o .Wydaje mi się,że to Ty własnie miałeś mały problem z komunikacją międzyludzką na miejscu ( jadalnia,pokojowe,recepcja ) lub po prostu robiłeś to w sposób niegrzeczny i z pretensjami...jeśli w WP o coś się prosiło,zgłaszało problem zaraz odpowiednia osoba służyła pomocą i z uśmiechem. :).
Jeśli do tego obiektu i miejsca masz pretensje to życzę Ci następnego wyjazdu o ile go dostaniesz w miejsce gdzie faktycznie będziesz miał niedogodności :lol: ( a takie ośrodki i miejsca istnieją ) i ciekawa jestem jak wtedy będziesz się zachowywał....ale to już nie mój problem. :lol:
Pozdrawiam malkontenta :roll: ;)
krzysztof100
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2013 11:38
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: krzysztof100 »

Witam, może ktoś dostał długo oczekiwane skierowanie do cudownej Polanicy Zdroj,księga gości otwarta. Pozdrawiam kuracjuszy obecnych i czekających w kolejce.
ODPOWIEDZ