Niebawem wakacje waszym zdaniem gdzie warto pojechać ?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
goośka71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 mar 2012 18:59
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Niebawem wakacje waszym zdaniem gdzie warto pojechać ?

Post autor: goośka71 »

chetny wszystko się zgadza
Dołożę jeszcze tylko , że za wodospadem jest fajna karczma o nazwie Czarda z super pstrągiem i baraniną ,
że na ul Szalaya jest knajpka gdzie samemu można złowić pstrąga i go od razu przyrządzą ( w sezonie oczywiście),
że na przeciwko Halki stoi przemiły p.Andrzej , który wraz z żoną handluje najświeższymi oscypkami na całej kuli ziemskiej :)
że można iśc nie tylko na Sokolicę i 3K a także na Wysoką, Palenicę no i przejść całe pasmo Radziejowej

Zapomniałam wspomnieć , ze tłumy turystów i kuracjuszy też zaczynają męczyć
Czasem mam wrażenie, że tam ciągle jest sezon :D :D
Szczawnica godna polecenia dla tych, którzy tam nie byli i mają duuuużo czasu na dokładne jej poznanie :)
Awatar użytkownika
MaKa1
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 mar 2013 20:06
Oddział NFZ: Opolski

Post autor: MaKa1 »

Chetny, potwierdzam ...byłam w Panoramie Morskiej w Jarosławcu ,ale w 2010 r.....i było super...polecam :kwiat:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Ja w lipcu dwa tygodnie na Pojezierzu Drawskim.Uwielbiam letnie wyjazdy nad jezioro,za morzem nie przepadam.
AgaC
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 mar 2016 22:18
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: AgaC »

Wg mnie nie ma jednoznacznej odpowiedzi .
Gdzie indziej jadę z dziećmi i z mężem, inne miejsca wybieram na wyjazd sama czy z koleżankami.
Ogólnie- warto jechać zawsze i wszędzie. Polska jest cudna :)
Awatar użytkownika
sabe50
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2014 05:07

Post autor: sabe50 »

Witam - ja proponuje Słowacje to tylko 30 km od Zakopanego które zawsze omijam - z Rabki na Czarny Dunajec, póżniej Chochołów i w prawo na Suchą Hore - granica - piekne miejsca i tanio +Habovka, Zuberec, Zverovka a po drodze Oravice - baseny, termy, itd - od Zuberca blisko do Tatralandi ale drogo - lepiej pojechac obok nad jezioro - za darmo i nie ma tłumu
Awatar użytkownika
maria123
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lis 2013 21:03
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: maria123 »

A ja polecam roztocze np. Susiec.
Awatar użytkownika
Celinka52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2016 14:26
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Celinka52 »

Maria123 wie, co pisze. Zaraszamy na Roztocze! Powodów jest wiele, wymienie kilka: 1. Zamosć- perła Renesansu, zwana ,, Małą Padwą,, miasto idealne. 2. Roztocze jest najbardziej NASŁONECZNIONYM miejscem w Polsce. 3. Szumy nad Tanwią- to jeden z 7 cudów polskiej przyrody. 4. Mamy Roztoczański Park Narodowy i ok. 30 rezerwatów. 5.Wszechobecny aromat licznych sosnowych lasów. 6. Ok. 1000 km szlaków pieszych i rowerowych. 7. Spływy kajakowe. 8. Warto zobaczyć Chrząszcza, który brzmi w Szczebrzeszynie. .......... cisza, spokój, oddech. Zapraszamy :kwiat:
Awatar użytkownika
sabe50
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2014 05:07

Post autor: sabe50 »

chetny pisze:Witam kolejna moja propozycja dla tych co raczej wolą ciszę i spokój to Krzyże mała wioska niedaleko Rucianego Nidy na jeziorem Nidzkim wieś w Mazurskim lesie ale urokliwa . Fakt byłem tam już dosyć dawno , parę razy , zawsze jednak wspominam ciepło te wakacje . Można tam pod namiot pojechać albo do ośrodka ( OŚRODEK WYPOCZYNKOWY "MAZURY" ) dany ośrodek KWK Ziemowit . Gdy tam byłem były 2 mola jedno z ośrodka z mleczarni i 2 właśnie z Ziemowita ładniejsze . Może ktoś był tam niedawno i troszku zweryfikuje , poleci , albo odradzi .
Byłem tam rok temu - namiot 25,0 - jedna osoba 20,0, auto 35,0 -na dwie osoby , w sumie-80,0 zł. za dzien + dodatkowo jedzenie itp to ok. 150,0 zł. - moze nie jest to drogo ale są tansze
Awatar użytkownika
Marysia65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 kwie 2016 20:28

Post autor: Marysia65 »

chetny pisze:Witam jak ktoś lubi mniejsze mieścinki nad morzem i lubi odrobinkę luksusu to polecam Jarosławiec zwłaszcza Panoramę Morską . Super obiekt choć do tanich nie należy, kilku mych znajomych poznanych na sanatoryjnych wyjazdach skorzystało i nie żałują . Jest tam tak jak fotki pokazują gdy się sprawdzi u wuja googla , nie było mi jednie dane przetestować nowego obiektu przy aquaparku . Nie miej jednak polecam miejscowość jak i ten obiekt . :D
Witam :kwiat: Byłam w Panoramie 2 lata temu i za 9 dni też się wybieram.
Chetny o jakim obiekcie piszesz :?:
A ośrodek również polecam, zwłaszcza te wieczorki tematyczne ach....
Awatar użytkownika
MaKa1
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 mar 2013 20:06
Oddział NFZ: Opolski

Post autor: MaKa1 »

Marysiu65,pozdrów klimaty Panoramy Morskiej i Jarosławiec :kwiat: ....och jak Ci zazdroszczę pobytu :roll:
Baw się dobrze i wypoczywaj.....pozdrawiam :kwiat:
ODPOWIEDZ