Przy Tężni w Inowrocławiu

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
peterstr
Na forum od: 09 kwie 2013 17:05

Przy Tężni w Inowrocławiu

Post autor: peterstr »

Jestem ponownie po 3 latach. Piszę jestem bo jeszcze jestem :)
Jestem zaskoczona zmianami jakie tutaj zaszły, oczywiście pozytywnie.
Ostatni pobyt wspominam dobrze i choć ten jescze się nie skończył :) myślę że będzie jescze lepiej.
Pierwsze zaskoczenie to nowa pijalnia wód, w której wieczorami gra zespół i można się pobawić i zjeść puszne ciasto, wypić drinka.
W starej części pokoje po remoncie pachnące nowością, czyste, tym razem mam widok na tężnie.
Internet w pokoju więc nie muszę już korzystać z kawiarenki na dole.
Obsługa bardzo miła zwłaszcza na zabiegach, jedyny minus że trzeba naprawdę pilnować czasu zabiegów bo wszystko w komputerach ;)
Baza zabiegowa nowoczesna polecam basen.
Dla przyjeżdżających z dofinasowania polecam wcześniejszy przyjazd np. w niedzielę (opłata za nocleg 50zł) można załatwić lepszy pokój.
Rano (najlepiej o 7.00) szybko rejestracja wizyta u lekarza i odebranie karty z zabiegami (kto pierwszy ten ma lepsze godziny zabiegów) ważne teraz jak można będzie wyjść na spacer.
Jedzenie dobre, chociaż trochę osób narzeka, są 2 tury posiłkowe.
Organizowane są wycieczki Licheń, Toruń, Gniezno oraz spotkania i jak to w sanatoriach naciągacze od pościeli i innych garnków :P .
Jeszcze 2 tygodnie zobaczymy co się wydarzy. :)
Ola
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Re: Przy Tężni w Inowrocławiu

Post autor: Narewka »

W zeszłym roku byłam dwa razy w tym sanatorium,tak po 2 tygodnie i znów jadę już 6 maja.Mam takie same dobre odczucia po pobycie zeszłorocznym.Ostatnio byłam we wrześniu,gdy pijalnię dopiero szykowano,nie wiem więc,jak ona działą.Przede wszystkim,jakie wody czy woda są oferowane
i czy to w ramach kuracji ?.Mam jeszcze dodatkowe pytanie,które wysyłam na prywatną pocztę.
pogodny
Na forum od: 21 kwie 2013 12:35

Re: Przy Tężni w Inowrocławiu

Post autor: pogodny »

Wody w pijalni to Franciszek, Józef i Henryk z Wysowej można kupić i też są też w ramach kuracji 3 razy dziennie.
ODPOWIEDZ