Jesenik Sanatorium Priessnitz

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
forumowicz

Re: Jesenik Sanatorium Priessnitz

Post autor: forumowicz »

Witaj Wikuł ,to może warto teraz powtórzyć wyjazd np do Jesenika ;) :) To cudowne tereny jak czytam z opisów powyżej i z opowiadan kogoś do ucha :) .Tym bardziej ,że teraz wyjazd jest dużo łatwiejszy .Mam ochotkę wybrać sie w maju br :)
Awatar użytkownika
graszka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 17 kwie 2012 11:23

Post autor: graszka »

Szkoda wielka, iż mimo tego ,że jesteśmy w UE nie możemy korzystać tak jak inni jej członkowie z pobytów sanatoryjnych w kurortach zagranicznych :(
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witaj Graszka ,tak to prawda ale do Jesenika ,można ;) .Maja tam ortopedię i ktoś mi szepnął ,że jeden z NFZ naszych kieruje :)
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
graszka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 17 kwie 2012 11:23

Post autor: graszka »

Kruszynko droga :) ,a nie wiesz, który? ;)
emi13214
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2012 20:06
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: emi13214 »

Podbijam temat :)

Czy może już wiadomo coś więcej z mozliwości skorzystania z leczenia w sanatorium za granica z dofinansowaniem z NFZ?
Chciałabym usłyszeć opinię osób, które juz były na takich zasadach. Jak to się załatwia?
Awatar użytkownika
gracha
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 21 gru 2011 18:43
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: gracha »

W Przeglądarce skierowań na leczenie uzdrowiskowe wśród Innych możliwości statusu skierowania jest taka opcja "DO DECYZJI skierowanie oczekujące na wydanie uprzedniej zgody przez dyrektora oddziału wojewódzkiego Funduszu na uzyskanie świadczenia leczenia uzdrowiskowego w innym niż Rzeczpospolita Polska państwie członkowskim Unii Europejskiej" czyli można, ale na jakie schorzenia...
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Myślę,że bez prywatnej znajomości z Panem Dyrektorem sprawa trudna do ugryzienia :)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Post autor: darek »

Zosia pisze:Myślę,że bez prywatnej znajomości z Panem Dyrektorem sprawa trudna do ugryzienia :)

..Myślę ,że NAWET Dyrektor może nie POMÓC
Otóż wg dyrektyw unijnych musimy posiadać w ofercie.
Natomiast nikt nie znam dyrektyw w jaki sposób można było by przyznać w/w skierowanie.
Zapis o możliwości wyjazdów pojawił się gdy kończyła kadencje poprzednia ekipa czyli PO-PSL
Natomiast obecni nie doszli do tego jak to ugryść stad prawdopodobnie nie było jeszcze takiego wniosku choć............
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

temat ciekawy, tez jestem zainteresowana i zamierzam podzwonic, popytac po powrocie z sanatorium. Kto pyta nie błądzi.
Bogutka
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

A gdyby tak zwrócić się oficjalnie z zapytaniem na piśmie jakie kryteria należy spełniać czy komu może być takie sanatorium przyznane ? Chyba nie napiszą, że jeszcze nie wiedzą a odpowiedzieć powinni a żeby im pismo ... hm... nie zaginęło wysłać za zwrotnym potwierdzeniem ?
ODPOWIEDZ