Na walizkach ... czyli poczekalnia ze skierowaniem w dłoni

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
asiulek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 cze 2014 17:02
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 6

Re: Na walizkach ... czyli poczekalnia ze skierowaniem w dło

Post autor: asiulek »

Felice pisze:Ja za chwilę przemieszczam się na lotnisko.
Feli Kochana szczęśliwego lotu, buziole :serce:
Awatar użytkownika
asiulek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 cze 2014 17:02
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: asiulek »

Celinka52 pisze:Betina, nie smutaj sie proszę,wiem, te snitariaty na korytarzu moze nie napawają optymizmem, ale pomyśl sobie ,, będzie tak fajnie, że.... nie będę miała czasu nawet się myć,, :lol: :kwiat:
Celinko, trafiłaś w sedno :) może Beti będziesz miała basen..........to wykorzystasz to ;)
Awatar użytkownika
Celinka52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2016 14:26
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Celinka52 »

Beti nasza może pozna fajne towarzystwo, ktore mieszka w 5-cio gwiazdkowcach i tam sie będzie puskac do woli, zawsze jest jakies wyjście, grunt to na dobra kompanię trafić i będzie wszystko cacy. nie dadza jej z brudu zginąc :lol:
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Betina71 »

Asiu tam jest basen solankowy a ja nie mogę przy moim schorzeniu z niego korzystać wiec lipa totalna
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nawiasem mówiąc to jest horror by na 50 głów/4 liter były tylko 2 toalety :o :shock: i 2 natryski .Gdzie my żyjemy,jakim cudem tam w ogóle ludzi wysyłają?....przecież są normy które musi mieć zapewnione kuracjusz :oops: .
Pojadę,sprawdzę,zobaczę,zdam Wam relację a jak będzie trzeba poruszę temat w NFZ pisząc skargę :o
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 159 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Betina71 pisze:Nawiasem mówiąc to jest horror by na 50 głów/4 liter były tylko 2 toalety :o :shock: i 2 natryski .Gdzie my żyjemy,jakim cudem tam w ogóle ludzi wysyłają?....przecież są normy które musi mieć zapewnione kuracjusz :oops: .
Pojadę,sprawdzę,zobaczę,zdam Wam relację a jak będzie trzeba poruszę temat w NFZ pisząc skargę :o
Betina to fakt pokoje bez łazienek to już na dziś mało do przyjęcia. Spartańskie warunki sprzyjają kontaktom towarzyskim :roll: :) :roll: trzeba się z ludzmi często spotykać chcesz czy nie :roll:
Będzie dobrze zobaczysz :)
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie wyobrażam sobie spacerów nocnych po korytarzu do toalety :shock: i kolejek pod natrysk :o . A wszystko dostanę w prezencie po 640 km podróży z przesiadką :kwiat:
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wiem,że chcecie mnie pocieszyć,dodać otuchy :) :kwiat: i za to bardzo Wam dziękuję....ale postawcie się na moim miejscu choć przez chwilę i czy było by do śmiechu? :twisted: :roll:
Awatar użytkownika
Celinka52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2016 14:26
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Celinka52 »

Betina71 pisze:Wiem,że chcecie mnie pocieszyć,dodać otuchy :) :kwiat: i za to bardzo Wam dziękuję....ale postawcie się na moim miejscu choć przez chwilę i czy było by do śmiechu? :twisted: :roll:
Oczwiście, że chcemy pocieszyć i dodac otuchy. I szczerze- ja też nie byłabym zadowolona i nikt inny, ale..... i tak pojechałabym, mając na uwadze, że to 3 tyg. nie na zawsze i że wszystko vinne może mi to zrekompensować. Poszukaj tam fajnych ludzi Betinko i wspólnie będziecie potem smiać się z tych niedogodności, bo na pewno dacie radę. Zobaczysz, tak będzie.
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

Betina71 pisze:Opinie byłych kuracjuszy MIESZKA oraz informacje od pań przez telefon jakie otrzymałam naprawdę nie napawają optymizmem. Warunki przedpotopowe :o :kwiat: . 50 osób jest na pietrze i dla nich do dyspozycji 2 toalety ( damska i męska ) oraz 2 natryski i 1 wanna...o reszcie nie wspomnę eh... :oops:
Chyba gospodarze wzięli za bardzo sobie do serca patrona przybytku :roll: od jego czasów minęło ponad 1000 lat i warunki bytowe powinny być zgodne z XXI a nie X wiekiem.
Od kilku lat słyszymy takie paskudne opowieści o tym sanatorium, a zmian nie widać. Brak dobrego zarządzania :evil:
Ale dziewczyny mają rację, to nie dożywocie, może sama rehabilitacja, piękne otoczenie i mili ludzie Ci to wynagrodzą :)
A i oczywiście wspaniała pogoda :!:
ODPOWIEDZ