Na walizkach ... czyli poczekalnia ze skierowaniem w dłoni

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Na walizkach ... czyli poczekalnia ze skierowaniem w dło

Post autor: Betina71 »

W tym roku podobno dostali fundusze by gruntownie go przebudować tylko nie rozumiem po co w takim razie jeszcze do samego końca przyjmują kuracjuszy.
Mam nadzieję,że spotkam fajne towarzystwo na miejscu i zabiegi,opieka będą trafne więc jakoś przetrwam ;) :kwiat:
Awatar użytkownika
Celinka52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2016 14:26
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Celinka52 »

Betina71 pisze:W tym roku podobno dostali fundusze by gruntownie go przebudować tylko nie rozumiem po co w takim razie jeszcze do samego końca przyjmują kuracjuszy.
Mam nadzieję,że spotkam fajne towarzystwo na miejscu i zabiegi,opieka będą trafne więc jakoś przetrwam ;) :kwiat:
Oczywiście, wrócisz zadowolona i wtedy bardziej docenisz własne kąty :kwiat:
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zawsze jest jakiś plus :lol: no i po 15 latach polskie morze zobaczę :serce:
Awatar użytkownika
asiulek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 cze 2014 17:02
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: asiulek »

Betina71 pisze:Zawsze jest jakiś plus :lol: no i po 15 latach polskie morze zobaczę :serce:
Beti :serce: i tego się trzymaj :) , ja wiem, że te warunki są nie za dobre .....ale inne rzeczy też są ważne, istotne...i zobacz tych pozytywnych jest na pewno więcej, niż tych niezbyt dobrych, buziole, dziś już odpuść sobie analizę wyjazdu :D
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2015 22:17
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Hana51 »

Betina71 pisze:Opinie byłych kuracjuszy MIESZKA oraz informacje od pań przez telefon jakie otrzymałam naprawdę nie napawają optymizmem. Warunki przedpotopowe :o :kwiat: . 50 osób jest na pietrze i dla nich do dyspozycji 2 toalety ( damska i męska ) oraz 2 natryski i 1 wanna...o reszcie nie wspomnę eh... :oops:
Betina :kwiat: Byłam w takich warunkach w Dusznikach 2 lata temu. Do tego 3 os.pokój. Było naprawdę super! Często w trójkę tak się wieczorami potrafiłyśmy bawić, że rano pytali nas ile ludzi było w naszym pokoju. Nikt nie chciał wierzyć że my 3 same. I nie straszne było nam, że do toalety musiałyśmy ganiać po korytarzu. Jednak sprawdza się to co tu na forum piszą ATMOSFERA którą sami tworzymy. I to wszystko. Także bądż dobrej myśli a napewno wyjazd się uda. Czego Ci bardzo życzę :D :D :kwiat:
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

Beti zastanawialismy sie z meżem czy brak łazienek by nas bardzo zmartwił gdyby tak nam się trafiło... wyszło nam że nie.
A moja koleżanka dodała, że toaleta na korytarzu jest ok bo ta w pokoju ją krępuje. Moja mama informacje o braku łazienek w pokoju przyjęła ze spokojem.
To tylko drobne uwagi bo oczywiście jest to minus dla MIESZKA.
Ale wierzę, że wrocisz zadowolona.
Czego Ci życzę.
Bogutka
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

Betina, dowiedziałaś się już wszystkiego :? gorzej już nie będzie ;) ciesz się wyjazdem,rehabilitacją, możliwością zwiedzania, wypoczynkiem :)
Kiedy sprawdzałam na mapie jak daleko będziesz miała do morza, poczułam wręcz jego zapach :) ja baaaardzo lubię polskie morze :) wierzę,że wrócisz "odnowiona" ,wypoczęta i zadowolona, nawet jeśli warunki zakwaterowania są nienajlepsze.
Udanego pobytu wśród życzliwych ludzi :kwiat:
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 159 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Dziewczyny z tego co przeczytałam ja na moje sanatorium nie mam na co ponarzekać :lol: :roll: :lol:
Przy Tężni :)
Betina a może ja się zdziwię :roll: na miejscu :lol:
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

:lol: już przestałam analizować minusy i plusy wyjazdu bo popadnę w depresję :lol: i zbyt wielką zadumę. Nie będę już słuchała opisów i narzekań,po prostu jadę i sama naocznie sprawdzę,doświadczę tego co mi ofiarowano :roll: .
Powoli szykuję walizkę i potrzebne rzeczy a czego zapomnę to kupię na miejscu wszak to nie koniec świata :kwiat:
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

A potem pojedzie do Mieszka moja mama. I dzięki Tobie będziemy mieć wszelkue potrzebne informacje .... o ile podzielisz nimi.
Bogutka
ODPOWIEDZ