leczenie sanatoryjne poszpitalne

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Uska7
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 06 wrz 2013 17:37
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

leczenie sanatoryjne poszpitalne

Post autor: Uska7 »

witam. Mój tata jest po wycięciu guza jelita grubego. Mam pytanie -czy należy mu się leczenie sanatoryjne poszpitalne?
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Re: leczenie sanatoryjne poszpitalne

Post autor: Betina71 »

Witam.
Musisz zapytać lekarza prowadzącego lub rodzinnego o ewentualne przeciwwskazania przy tej chorobie.Z tego co wiem i są oczywiście rozporządzenia Ministra Zdrowia,które o tym mówią szczegółowo więc musisz sprawdzić.
Moja koleżanka była po wycięciu guza także i niestety odmówili i dopiero po 3 latach od zakończenia leczenia może się starać o wyjazd.
Zapytaj jednak u siebie u żródła ;) bo to jest najlepsza opcja a nie słuchać rad i doświadczeń innych osób.Każdy przypadek jest przecież inny,inny symbol choroby,inna wymagana rehabilitacja i leczenie.
Pozdrawiam.
Uska7
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 06 wrz 2013 17:37
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Uska7 »

Cześć Betina,
dziękuję Ci za wyczerpującą odpowiedź. :kwiat: Myślę ,że w tej sprawie skontaktujemy się u źródła.
Do usłyszenia na forum. Uska :D
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Betina71 »

http://www2.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=m8 ... &ma=019106

Tutaj możesz sobie najpierw zerknąć. Może coś będzie pomocne i pozwoli rozwiać wątpliwości. Zauważ,że są w tekście 2 załączniki ;) .

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ