Poczekalnia na wyjazd w roku 2016 lub 2017.

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
forumowicz

Re: Poczekalnia na wyjazd w roku 2016 lub 2017.

Post autor: forumowicz »

Betina71 pisze:
Betina71 pisze:Wytłumaczcie mi jakim cudem i dlaczego numerków przybywa czasami przed naszym? :lol:
Powtarzam moje pytanie :kwiat: i proszę o wyjaśnienie
Żadna tajemnica zwroty ludzie zwracają z jakiś przyczyn swoje skierowania z powodów losowych lub coś im tam nie pasuje co powoduje zamiast spadania kolejki jej wzrost
Awatar użytkownika
sabe50
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2014 05:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: sabe50 »

Witam - dacie wiare ze dzisiaj spadło u mnie 706 numerków - wczoraj 259 a w poniedziałek 288
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

A dacie wiarę, że u mnie dzisiaj spadło 49 numerków :? :?
Awatar użytkownika
tadi1
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 lis 2014 19:10

Post autor: tadi1 »

Sloneczko pisze:A dacie wiarę, że u mnie dzisiaj spadło 49 numerków :? :?
Słoneczko dziwne a u mnie spadło dziś 95 numerków :roll: :)
robert52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 kwie 2016 12:49
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: robert52 »

Witam oczekujących w NFZ praca wre zeszły już 3 skierowania zobaczymy jaki będzie efekt ich pracy po 16-stej.
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

Witam! Nieśmiało wskakuję w kolejkę ....po półtora miesiąca po złożeniu wniosku ..dostałam UZDROWISKOWE LECZENIE SANATORYJNE DOROSŁYCH
Profil leczenia: CHOROBY REUMATOLOGICZNE (REUMATOLOGIA) nr....122799... :twisted: .jeszcze takiego numerka nie miałam ....I może mi ktoś podpowie po jakim czasie mogę pytać o zwroty ...Byłam w sanatorium ponad 18 miesięcy temu .....Ale numerek jest extra ,,usiąść i płakać .... :( A nie dopisałam ...teraz z uwagi na adres zamieszkania dostąpiłam zaszczytu i przydzielono mnie do MAZOWIECKIEGO funduszu .....Pozdrawiam z Wawy ...B....
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Bogutka5 »

Syrenko ... a ja myślałam że ze względu na nick przydzielono Cię do wawy ... hihi ... według mnie o zwroty możesz juz dzwonić ale każdy fundusz ma tam jakies swoje uregulowania tej kwestii, więc bezpośrednio w NFZ lub na forum Mazowieckiego NFZ
Pozdrawiam
Bogutka
Awatar użytkownika
VVENUS
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 mar 2016 19:56
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: VVENUS »

Witam. :kwiat: ja zeszłam dziś w kolejce poniżej 50 tys :-)
Jak Wy to liczycie? W którym wagonie jestem? Bo nie chciałabym się zgubić w podróży...:-)
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 maja 2016 09:00
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 11

Post autor: alien »

syrenka pisze:Witam! Nieśmiało wskakuję w kolejkę ....po półtora miesiąca po złożeniu wniosku ..dostałam UZDROWISKOWE LECZENIE SANATORYJNE DOROSŁYCH
Profil leczenia: CHOROBY REUMATOLOGICZNE (REUMATOLOGIA) nr....122799... :twisted: .jeszcze takiego numerka nie miałam ....I może mi ktoś podpowie po jakim czasie mogę pytać o zwroty ...Byłam w sanatorium ponad 18 miesięcy temu .....Ale numerek jest extra ,,usiąść i płakać .... :( A nie dopisałam ...teraz z uwagi na adres zamieszkania dostąpiłam zaszczytu i przydzielono mnie do MAZOWIECKIEGO funduszu .....Pozdrawiam z Wawy ...B....
O ewentualny przydział ze zwrotów staraj się po weryfikacji, a to następuje po 18 miesiącach ,plus jeden miesiąc na korespondencję..tak więc życzę cierpliwości,faktem jesr iż przepisach jest iż kolejny wyjazd należy się nie wcześniej niż po 18 miesiącach ,ten warunek masz spełniony zawsze możesz zadzwonić na BOK NFZ i zapytać o taką możliwość.
A jeśli nadal pracujesz i jesteś ubezpieczona w ZUS,to proponuję złożyć wniosek od tego samego lekarza na leczenie sanatoryjne (tzw.profilaktyka przedrentowa) ,przydział po ok 2-5 miesięcy od momentu złożenia wniosku,wyjazd bezkosztowy na zwolnienie lekarskie, minusy to wezwanie na komisję i wyjazd w promieniu ok 200km od miejsca zamieszkania (tak przynajmniej jest w małopolskim ZUS-ie)
Pozdro. :D
Ostatnio zmieniony 23 cze 2016 12:18 przez alien, łącznie zmieniany 1 raz.
robert52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 kwie 2016 12:49
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: robert52 »

Właśnie sprawdziłem jak dzisiaj pracują wydali prawie 110 skierowań a to dopiero połowa dnia.
ODPOWIEDZ