Poczekalnia na wyjazd w roku 2016 lub 2017.

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
MagdaWielkopolska
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 01 cze 2016 15:49
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Poczekalnia na wyjazd w roku 2016 lub 2017.

Post autor: MagdaWielkopolska »

robert52 pisze:Właśnie sprawdziłem jak dzisiaj pracują wydali prawie 110 skierowań a to dopiero połowa dnia.
Toż to dobre informacje z Wielopolski :-) :D
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2009 17:53
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękowano: 1 raz

Post autor: syrenka »

alien pisze:
syrenka pisze:Witam! Nieśmiało wskakuję w kolejkę ....po półtora miesiąca po złożeniu wniosku ..dostałam UZDROWISKOWE LECZENIE SANATORYJNE DOROSŁYCH
Profil leczenia: CHOROBY REUMATOLOGICZNE (REUMATOLOGIA) nr....122799... :twisted: .jeszcze takiego numerka nie miałam ....I może mi ktoś podpowie po jakim czasie mogę pytać o zwroty ...Byłam w sanatorium ponad 18 miesięcy temu .....Ale numerek jest extra ,,usiąść i płakać .... :( A nie dopisałam ...teraz z uwagi na adres zamieszkania dostąpiłam zaszczytu i przydzielono mnie do MAZOWIECKIEGO funduszu .....Pozdrawiam z Wawy ...B....
O ewentualny przydział ze zwrotów staraj się po weryfikacji, a to następuje po 18 miesiącach ,plus jeden miesiąc na korespondencję..tak więc życzę cierpliwości,faktem jesr iż przepisach jest iż kolejny wyjazd należy się nie wcześniej niż po 18 miesiącach ,ten warunek masz spełniony zawsze możesz zadzwonić na BOK NFZ i zapytać o taką możliwość.
A jeśli nadal pracujesz i jesteś ubezpieczona w ZUS,to proponuję złożyć wniosek od tego samego lekarza na leczenie sanatoryjne (tzw.profilaktyka przedrentowa) ,przydział po ok 2-5 miesięcy od momentu złożenia wniosku,wyjazd bezkosztowy na zwolnienie lekarskie, minusy to wezwanie na komisję i wyjazd w promieniu ok 200km od miejsca zamieszkania (tak przynajmniej jest w małopolskim ZUS-ie)
Pozdro. :D
Cześć ! Wypłatę płaci mi zus wiec z tej formy nie skorzystam ..Tak jak pisałam mam juz dłuższą przerwę w pobycie w sanatorium niż 18 miesięcy ...Moje pytanie brzmiało jak szybko mogę dzwonić o zwroty llljuż teraz czy muszę odczekać ?.Ale za informację dziękuje ....Pozdrawiam z Wawy ,,,Syrenka ....
robert52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 kwie 2016 12:49
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: robert52 »

Dzisiaj mój NFZ się popisał wydali 225 skierowań czyli przyłożyli się dziś do pracy.Obecny mój numer to 36863 jestem w kolejnym wagonie.
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 maja 2016 09:00
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 11

Post autor: alien »

Syrenka...ja Ci odpisałem jak to wygląda z perspektywy południa kraj- małopolskiego NFz. Autopsja. Dlatego spróbuj zadzwonić i dopytać się,czy tuż po kwalifikacji możesz starać się o przydział zwrotny,czy jednak swoje musisz odpukać w kolejce.Najwięcej zwrotów jest od listopada do lutego,więc jeśli Ci pora odpowiada i nie wadzi jakiekolwiek bądź miejsce to wal do nich śmiało! Nic to :serce: jesteś już w jednej ósmej finału ;)
Mimo wszystko cierpliwości i zdrowia życzę :D
Ostatnio zmieniony 23 cze 2016 16:32 przez alien, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

Kurczę, ale Wy macie samozaparcie tak codziennie sprawdzać numerki :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja , jak zwykle ze stoickim spokojem ;) ;) sprawdzam raz w miesiącu. I wtedy przesiadam się do bliższego wagonu. Dziś zasiadam w ostatnich miejscach wagonu numer 8
Pozdrawiam oczekujących :kwiat:
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

alien pisze:Syrenka...ja Ci odpisałem jak to wygląda z perspektywy południa kraj- małopolskiego NFz. Autopsja. Dlatego spróbuj zadzwonić i dopytać się,czy tuż po kwalifikacji możesz starać się o przydział zwrotny,czy jednak swoje musisz odpukać w kolejce.Najwięcej zwrotów jest od listopada do lutego,więc jeśli Ci pora odpowiada i nie wadzi jakiekolwiek bądź miejsce to wal do nich śmiało! Nic to :serce: jesteś już w jednej ósmej finału ;)
Mimo wszystko cierpliwości i zdrowia życzę :D
Dzięki ...Będę dzwonić ...Nie chce jechać zimą ..Za każdym razem jak jadę z funduszu mam zimę ....tylko raz mi się udało ..miałam przełom lipca i sierpnia ...A jak nic nie będzie poczekam do przyszłego roku ...pozdrawiam i też życzę dużo zdrówka ... :kwiat:
Awatar użytkownika
syrenka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

A mój numer wagonu to na dzisiaj ...122. :evil:...rany takiego numeru wagonu jeszcze nie miałam .... :twisted:
ollalaola
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 lut 2013 13:10
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: ollalaola »

Syrenko, a dowiadywalas sie w NFZ jak to z tymi zwrotami jest?
Mnie wpadlo w oko,ze po 18-tu miesiacach od powrotu z poprzedniego...ale moze cos pokrecilam.
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 maja 2016 09:00
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 11

Post autor: alien »

syrenka pisze:A mój numer wagonu to na dzisiaj ...122. :evil:...rany takiego numeru wagonu jeszcze nie miałam .... :twisted:

Rany! Syrenka! to prawie jak ruski towarowy! :shock:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

U mnie zastój :? :?
Stoję chyba na bocznicy....... może w końcu zmienią tory i coś ruszy
po pierwszym lipca :shock:
Pozdrawiam serdecznie :serce:
ODPOWIEDZ