Wyjezdzam do Zacisze Szczawno-Zdrój 06.09.2016

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Re: Wyjezdzam do Zacisze Szczawno-Zdrój 06.09.2016

Post autor: Narewka »

Elu, najmocniej przepraszam bijąc się w piersi..Pomyliłam Zacisze z Pionierem, dopiero teraz to sobie uświadomiłam.To w Pionierze jest nieciekawie, a w Zaciszu moze być zupełnie inaczej. To sanatorium rzeczywiście leży w parku, , oddalone od innych.Ale za to na spacer wychodzisz z budynku i masz park przed sobą. A tak w ogóle to ile osób, tyle opinii, dlatego najlepiej osobiscie się przekonać.Pozdrawiam i życzę udanego pobytu.
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Elu ze Szczawna wróciłam 01 czerwca a byłam tam po raz 7 niestety a może całe szczęście nigdy w Zaciszu. Nie umiem powiedzieć ile dobrych zmian tam zaszło (od kiedy zmienił się właściciel) ale opini od kuracjuszy -pozytywnych nie słyszałam wiele. Koleżanki bardzo asekyracyjnie odpowiadały na Twoje zapytanie. Myślę, iż najwięcej szczegółów mogłabyś dowiedzieć sie od Bożeny i to na jej opinii najpewniej możesz się oprzeć. Na pewno jest wszędzie spory kawałek drogi i nogi trzeba mieć zdrowe a i z tańcami to chyba problem :( . Ja na Twoim miejscu przynajmniej spróbowałabym jakoś to miejsce zamienić albo przynajmniej odpowiednio się nastawić zawsze później lepiej miło się rozczarować. Całe szczęście, że termin dobry . Pozdrawiam :kwiat:
bozena-wl
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2016 09:24

Post autor: bozena-wl »

Witaj Zosiu....masz rację , że lepiej jest zamienić na coś innego, ja tego nie zrobiłam i żałuję....Twoje spostrzeżenia są trafne...może mnie nie odpowiadało , a innym tak...pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
++++++++++
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 cze 2016 11:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: ++++++++++ »

Bożenko już się boję.Niestety dzwoniłam do NFZ do Łodzi ale panie są nieugięte.Nie wiem co mogę zrobić.Chyba tylko mieć nadzieję że może trafię na jakąś miłą osobę.Na tańce może gdzieś pójdę.Ela
bozena-wl
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Witaj Elu... :) może uda Ci się zmienić " Zacisze " na coś innego , jest jeszcze dużo czasu....jak pisałam wcześniej , na miejscu są zabiegi , sala gimnastyczna w piwnicy ...tam są małe grupy kuracjuszy 20-30 ....może rezygnują i dlatego ....jeśli masz zdrowe nogi , to będziesz chodzić na tańce na dół :D , tylko zalecam w grupie , bo wieczorem nie radzę samej ....różni ludzie kręcą się po parku....a to niebezpieczne.....Jeśli chcesz coś więcej dowiedzieć się to napisz...odpowiem....pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
++++++++++
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Słonko będę jutro dzwoniła ale czarno to widzę i nie wiem jak z nimi rozmawiać.Gdzie na te tańce proponujesz?
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Bożenko napisz proszę jak tam jest z bazą zabiegową? Mają na miejscu ale czy tylko zabiegi suche typu prądy, laser i sala gimnastyczna no często są jeszcze wirówki czy i jakieś kąpiele ? Czy komorę pneumatyczną lekarz przepisuje a kriokomorę? W Szczawnie generalnie zabiegi są dobre ale czy Zacisze korzysta z tych ogólnie dostępnych czy tylko bazuje na tych swoich ? Mówisz, że jest tam 20-30 osób więc się wszyscy znaliście. Ty nie bardzo byłaś zadowolona a czy byli takowi. Wiem, że nie chcesz wystraszyć Eli ale napisz proszę tak obiektywnie. Szczawno dla mnie jest wyjątkowe a NFZ szczodrze mnie nim obdarowuje może i ja trafię kiedyś do Zacisza dobrze wiedzieć na co się człowiek decyduje. Wszak jakieś koszty musi ponieść i urlop na który się czeka też . Elu jak Ci się nie uda to trudno jedź i tam miejscowość ok . jeśli i ludzi spotkasz fajnych będzie dobrze najwyżej jakiś zabieg gdzieś sobie dokupisz. Pozdrawiam :kwiat:
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Elu napisałam Ci słówko :) na PW a tańce w Astorze i Młynie (Dom Zdrojowy) niestety od Zacisza trochę daleko i Legenda bliżej ale najlepiej w parach 25 zł wejście z tego 15 do wykorzystania przy złożonym zamówieniu :( .
bozena-wl
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Witaj Zosiu....niestety w " Zaciszu " tylko zabiegi w ich bazie zabiegowej ...masaże lecznicze, kąpiele, hydromasaż , krioterapia miejscowa ,okłady lecznicze, inhalacje , laser, prądy , sala gimnastyczna ....Byłam tam w czerwcu ubiegłego roku....może coś się zmieniło...Bardzo miłe są panie rehabilitantki...P.Ola i P.Judyta... :) Pokoje wyposażone są w TV , w każdym jest łazienka z kabiną ,jest również internet i komputer stacjonarny na dole przy recepcji....na piętrze nie ma zasięgu ViFi :( tylko na parterze....stołówka na miejscu .....posiłki dobre....jest również winda .....są również na każdej kondygnacji toalety przystosowane dla osób niepełnosprawnych....na zewnątrz jest troszkę sprzętu do ćwiczeń .....Mieliśmy też wieczorek zapoznawczy.... :D ale pożegnalny sami sobie zorganizowaliśmy.....Wszystko ok....ale wszędzie daleko....Elu...Zosia udzieliła Ci już odpowiedzi na temat tańców :) nie będę powielać tematu....pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
++++++++++
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Bożenko daleko tzn ile czasu może zająć dojście np do Domu Zdrojowego lub bliżej cywilizacji. Czy miałaś fajnych ludzi z którymi mogłaś gdzieś wyjść?
ODPOWIEDZ