Jestem w połowie ,, Dziewczyny z pociągu,, i przyznam szczerze, liczyłam na coś więcej, no ale może końcówka będzie spektakularna. W kolejce czeka moja ulubiona Camilla Lackberg i jej ,, Zamiec snieżna i won migdałów,, Już sie cieszę, że wkrótce ,, wrócę,, na szwedzka prowincję z jej niepowtarzalnym klimatem.mary jo pisze:Do "Dziewczyny z pociągu" też podchodzę z pewną rezerwąi ciągle czeka
![]()
Z nowych kryminałów mam "Dom dla lalek' i 2 część "Niewłaściwa dziewczynka" Davida Hewsona.Rozwija się interesująco.
Bo w moich wspaniałych bibliotekach wysyp nowościOj
będzie się działo
Czytacie książki?
- Celinka52
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 08 maja 2016 14:26
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 2
Re: Czytacie książki?
-
forumowicz
Dzięki Felice
- Adela
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 12 lip 2014 15:10
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 9
- Celinka52
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 08 maja 2016 14:26
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 2
- Lewek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2012 20:17
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 4
-
forumowicz
-
forumowicz
Uwielbiam Marka Nowakowskiego choć jego powieści i opowiadania na pewno do tych lekkich nie należą ,pokazują jednak ten rzeczywisty a często tak ukrywany wstydliwy świat .
Ten tomik opowiadań należy do jednych z moich ulubionych
A oto recenzja zamieszczona na okładce
" Krótkie i zwięzłe szkice ,sceny ,portrety,niczym migawki uchwycone kamerą uważnego obserwatora ,tak jak szkiełka w kalejdoskopie układają się w całość, tworząc obraz naszej rzeczywistości .Autor -wytrawny kronikarz -nie komentuje swoich spostrzeżeń ,są one z pozoru beznamiętne i obiektywne ale tym ostrzej przemawiają do czytelnika ,wywołują jego protest ,gniew ,strach ,a także współczucie i życzliwość dla tych ,którzy znależli się na marginesie ,są słabi i bezbronni "
-
forumowicz
Dziecko Śniegu - Eowyn Ivey
Bezdomna - Katarzyna Michalak
Powiedz, że mnie kochasz, mamo - Grażyna Mączkowska
Przy tej ostatniej pozycji moje kanaliki zapełniły się kroplami wzruszenia
"Tak jak pośród ludzi cierpimy z braku miłości, tak razem z nimi musimy szukać tej miłości. Potrzebujemy siebie nawzajem. Inni ludzie są dla nas lustrami . Odbijamy się w nich. Obrazy są czasem skrzywione, zamazane, nie pokazują dobra, które w sobie mamy. Lecz tylko inna osoba poprzez prawdziwe odzwierciedlenie może nas utwierdzić w przekonaniu o istnieniu piękna , które w sobie przeczuwamy."