Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Remik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 lip 2016 18:11
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: Remik »

Wszystko to może tylko kwestia słownictwa.Dzwonie raz o zwroty nie ma ale pytam przy okazji
-Panie a da się kolejkę skrócić jako uprawniony
-nie na ma takiej opcji nie da się
Rozmowa z innym człowiekiem
-Da się jasne proszę dosłać ksero dokumentów i będzie od razu skierowanie
Nie wiem co i jak tak u Ciebie zaszło ale na bank jak się trafi to się trafi oni nie przetrzymują "dla kogoś" kilku konsultantów odbiera telefony i jak skierowanie jest dają to ten drugi już go nie widzi choćby się 5 sekund po kimś dzwoniło lub np weszło w gadke z jakimś pytaniem a tu bach skierowanka nie ma .Jak pytałem o zwroty nawet nie pytał w sumie jaki profil niby sprawdzają a i tak na koniec- nic nie ma .Trzeba męczyć ile się da ,jeden trafi za pierwszym telefonem innemu nigdy się nie uda tak to już jest :)
malopolanka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 01 lip 2016 09:21
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: malopolanka »

Tak, tylko jak się ma b. niski numer i czeka na skierowanie jak na zbawienie z powodu już wyznaczonego urlopu,- to można się zdenerwować

Ale niech żywi nie tracą nadziei- termin mam "szacunkowo" jeszcze w miarę wakacyjny :lol:
Ostatnio zmieniony 12 lip 2016 20:08 przez malopolanka, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 1 raz

Post autor: Wienia »

Małopolnko nie irytuj się.Ja też dzwoniłam chyba ponad miesiąc zaczęłam w końcówce maja- musisz poczytać wcześniejsze poty w tym temacie.Tęż już zrezygnowałam i jakiś czas dałam sobie spokój bo nic nie było albo tak jak piszesz tylko Krynica .Zadzwoniłam z ciekawości i pani mówi ,ze właśnie wróciło ale termin wyjazdu za 3 dni.
Po prostu zadzwoniłam w dobrym momencie i tak mi się udało myślę,że miałam po prostu szczęście.I tego szczęścia Tobie życzę z człego :serce: Próbuj nadal na pewno się uda cierpliwości.Pozdrawiam :kwiat:
Dodam tylko,że właśnie czekam 23 miesiące a planowany był czas oczekiwania 22.Przykro mi ,że tak bardzo mi źle życzysz żadna moja wina ,mimo wszystko ja życzę Ci jak najlepiej.
malopolanka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Wieniu- nie życzę źle Tobie- tylko wkurzają mnie panie, które zwyczajnie kłamią i mówią "na odczepnego" , że zwrotów w ogóle nie było, jeśli były i to w moim profilu. Tylko raz zostałam sprawdzona z numerem skierowania i profilem- nie nadawało się - nie mam pretensji. Poza tym- na wejściu było "cały tydzień nie ma zwrotów" i tak do znudzenia.

I tak, lepiej mi patrzeć na zimną mapę pogody, bo dzięki temu nie żałuję tak kiszenia się w mieście, bo muszę "trzymać" urlop. Termin mogę jakoś modyfikować, ale ilość dni- nie :cry: To nie ma nic wspólnego z Tobą.

Byłam w Kołobrzegu kilka razy, kocham go.
Najlepsze tańce są w "Bałtyku" , najlepsza ryba w "Piranii" lub "Piranii 2"- Pirania 2 jest tuż przy deptaku, niedaleko molo. Odwiedź też kawiarnię obrotową w Arce- najlepsze drinki, albo fantastyczny taras widokowy w tzw. "Panoramie" w "Kombatancie". Miłego pobytu.
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Staż sanatoryjny: 6
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Nic dodać. ..nic ująć. ..wszystko się zgadza..tylko teraz fajfy są pod gołym niebem...super grają w muszli niebieskiej na deptaku...wis a wis Ikara....pozdrawiam. ...Gosia
malopolanka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Hmm, to może się poprawiło, bo jak ja byłam- to leciało ostre disco polo i siedziało w większości towarzystwo takich lekkich meneli (chyba tubylców) i kiwało się nad piwem :lol:

Polecam też koncerty na plaży:)
Awatar użytkownika
Remik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 lip 2016 18:11
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Remik »

malopolanka pisze:Tak, tylko jak się ma b. niski numer i czeka na skierowanie jak na zbawienie z powodu już wyznaczonego urlopu,- to można się zdenerwować

Ale niech żywi nie tracą nadziei- termin mam "szacunkowo" jeszcze w miarę wakacyjny :lol:
Miałem podobnie dzwoniłem co dnia nic musiałem przestać bo jak wspominałem szybciej ukazało się skierowanie a to mi też nie było na rękę bo dostałem na październik a też chciałem teraz nie że kocham lato ale u mnie żona też ma teraz wolne i chciałem ,że jak ja wyjadę ona opanuje zwierzyniec zwany domem :D
ps dodaje ,że bardzo bym chciał z żona wyjechać ale ona nawet o tym jak mówi nie pomyśli jak to z domu wyjechać no co ty mówi do mnie nigdy hehe
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Wienia »

Małopolanko cieszę sie ,że się wszystko wyjasniło :) będę zaglądać do polecanych obiektów tylko czy ja to wszystko spamietam :lol:
Tylko odwołaj tą pogodę paskudną!!!!!
malopolanka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Remik, może ją kiedyś skusisz... jak Wam się wyświetli Arka :lol: lub Bałtyk w Kołobrzegu :lol:
malopolanka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Wienia pisze:Małopolanko cieszę sie ,że się wszystko wyjasniło :) będę zaglądać do polecanych obiektów tylko czy ja to wszystko spamietam :lol:
Tylko odwołaj tą pogodę paskudną!!!!!
Na pewno spamietasz:)

No dobra, niech będzie słonko u Ciebie :serce: ( ale do końca tygodnia i tak masz przechlapane- była już prognoza:() i u mnie niech bedzie- ale u mnie nie za gorąco- bo na tarasie mam wtedy gorące kamienie i saunę
A jak w sierpniu dostanę (trzymajcie kciuki) skierowanie, to tez niech będzie super. A tak przy okazji- w Kołobrzegu gorąca tak nie odczujesz, bo dość konkretnie wieje. Jak byłam, to cały pobyt miałam ok 30 stopni i było świetnie z wiaterkiem :mrgreen:
ODPOWIEDZ