Lądek Zdrój 23 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny
- agata-beata
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 26 mar 2014 13:27
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 3
Re: Lądek Zdrój 23 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitac
- Załączniki
-
- piekiełko-m.JPG (18.44 KiB) Przejrzano 757 razy
- agata-beata

Te lokale gastronomiczo -rozrywkowe w Lądku to wszystkie ziejące starością i minioną epoką, czy jest coś bardziej nowoczesnego.
Czytając posty o tej miejscowości to zaczynam mieć coraz więcej wątpliwości, jedyna pociech to w tym że wokół jest wiele ciekawych rzeczy do zobaczenia.
- agata-beata

Spędzaj dużo czasu poza budynkiem na świeżym górskim powietrzu. Jest gdzie chodzić, najważniejsze aby było zgrane chętne do wędrówek towarzystwo. Przybytki "kulturalne" chyba wszystkie jak na wcześniejszych foto (nawet gorsze). Na skierowaniu miałam przydział do Lotnika pawilonu nr 1 ale ma miejscu wybrałam pawilon nr 2. W pawilonie 1 jest więcej zabiegów na miejscu a do tego mniej schodków do pokonania, ale w tamtym czasie trwał tam remont więc zdecydowałam się na pawilon 2 aby mieć trochę spokoju.
Nie bardzo rozumiem dlaczego to sanatorium w nazwie ma Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny. Jak znajoma podłapała przeziębienie to pomocy lekarskiej szukała poza "szpitalem" bo nie było lekarza. Pod tym co pisała wcześniej Bozena321 też się podpisuję. Ważne, że zabiegi były dobre i przyniosły oczekiwane rezultaty. Przecież to jest najważniejsze. Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Pomieszczenia są różne. Moje po otrzymaniu kluczy wyglądało jak na zał. foto
- Załączniki
-
- DSC01343-m.JPG (60.01 KiB) Przejrzano 685 razy
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Z tymi "przybytkami kulturalnymi" to też trochę przesadzasz.Ja w Piekiełku nie bywam,ale nie mów,ze pozostałe lokale są gorsze.Standard jak w większości miejscowości uzdrowiskowych w tzw tancbudach,ale "Zdrojowa"."Kaprys"."Sielanka" nie są wcale najgorsze.Powiem tak,znam dużo gorsze z innych miejscowości.Może twoje oczekiwania są inne...po prostu.Ja kocham Lądek z jego zaletami i niedostatkami.Nie udało im się wrócić do czasów świetności sprzed powodzi,ale nawet jeżeli w żółwim tempie to idzie coś ku lepszemu.Mam okazję obserwować,bo bywam tam często.
- agata-beata

Miasteczko również przypominające świetność z czasów przyjaźni polsko-radzieckiej - mam na myśli nie tylko rynek.
To może na pocieszenie chociaż zabiegi wykonują jak należy, czy tez skracają z 10 min do 7, gimnastyka we własnym zakresie, brak zapewnienia intymności.?
Nadal jednak nikt nie wstawił żadnego zdjęcia z pawilonu nr 1.
Czy te pokoje są tak straszne, czy też tak wypasione że aż strach ich pokazać aby nikt nie dostał przerażenia z nadmiaru luksusu.
Pozdrawiam wszystkich którzy tam byli oraz tych którzy tam się wybierają.
- agata-beata

We wcześniejszym poście Felice napisała: "Standard jak w większości miejscowości uzdrowiskowych w tzw tancbudach,ale "Zdrojowa"."Kaprys"."Sielanka" nie są wcale najgorsze" I tu się zgadzam całkowicie z jej opinią. Ja podałam przykłady lokali obok sanatorium w centrum miasta. Sielanka jest sporo oddalona, a do tego jest na terenie lasu - powrót 21 z minutami aby zdążyć na 22 (i jeszcze pokonać schody) .... hahaha.
Co do zabiegów to obsługa jest OK. i są dobrze wykonywane, nie są skracane - no chyba, że ktoś się spóźni to wtedy zrozumiałe że zabieg jest krótszy. Można sobie dokupić inne zabiegi wg własnego uznania nikt nie robi trudności. Będzie dobrze, wrócisz zadowolony. Kiedy zaczynasz turnus? Pozdrawiam
Powód: usunięto załącznik
Stołówka fajnie że duża i przestronna wiec nie będzie ścisku.
Co do posiłków to dla mnie może być tyle aby z głodu nie umrzeć , to może w połączeniu ze schodami uda mi się w Lądku pozostawić nad bagaż.
Super że zabiegi są robione profesjonalnie a nie na odwal.
Fajne te laski z fotki dla mnie ta w różowych butach.
Pozdrawiam serdecznie i dzięki z informacje.
Życzę udanej kuracji.