Lądek Zdrój 23 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
agata-beata
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 mar 2014 13:27
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Re: Lądek Zdrój 23 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitac

Post autor: agata-beata »

A oto i słynne Piekiełko. Potrzeba sporo kasy aby ta cała "kultura" funkcjonowała jak należy.
Załączniki
piekiełko-m.JPG
piekiełko-m.JPG (18.44 KiB) Przejrzano 757 razy
Awatar użytkownika
agata-beata
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

kawiarnia wojskowa Lądek-Zdrój położona najbliżej pawilonu 2. Wilgoć i zapach stęchlizny
Załączniki
kawiarnia-1.JPG
OrtO 1234
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 cze 2016 08:48
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: OrtO 1234 »

Witaj agata - beata , czy ty byłaś w ,,Lotniku"", jeśli tak to podziel się swoimi spostrzeżeniami.
Te lokale gastronomiczo -rozrywkowe w Lądku to wszystkie ziejące starością i minioną epoką, czy jest coś bardziej nowoczesnego.
Czytając posty o tej miejscowości to zaczynam mieć coraz więcej wątpliwości, jedyna pociech to w tym że wokół jest wiele ciekawych rzeczy do zobaczenia.
Awatar użytkownika
agata-beata
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

:) Orto 1234 - "jedyna pociech to w tym że wokół jest wiele ciekawych rzeczy do zobaczenia" ..... tego się trzymaj. Okolica jest super.

Spędzaj dużo czasu poza budynkiem na świeżym górskim powietrzu. Jest gdzie chodzić, najważniejsze aby było zgrane chętne do wędrówek towarzystwo. Przybytki "kulturalne" chyba wszystkie jak na wcześniejszych foto (nawet gorsze). Na skierowaniu miałam przydział do Lotnika pawilonu nr 1 ale ma miejscu wybrałam pawilon nr 2. W pawilonie 1 jest więcej zabiegów na miejscu a do tego mniej schodków do pokonania, ale w tamtym czasie trwał tam remont więc zdecydowałam się na pawilon 2 aby mieć trochę spokoju. :)
Nie bardzo rozumiem dlaczego to sanatorium w nazwie ma Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny. Jak znajoma podłapała przeziębienie to pomocy lekarskiej szukała poza "szpitalem" bo nie było lekarza. Pod tym co pisała wcześniej Bozena321 też się podpisuję. Ważne, że zabiegi były dobre i przyniosły oczekiwane rezultaty. Przecież to jest najważniejsze. Pozdrawiam wszystkich serdecznie :) :) :)
Pomieszczenia są różne. Moje po otrzymaniu kluczy wyglądało jak na zał. foto
Załączniki
DSC01343-m.JPG
DSC01343-m.JPG (60.01 KiB) Przejrzano 685 razy
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

W nazwie jest Szpital,bo jest oddział szpitalny w Pawilonie III ze stałymi dyżurami lekarskimi.
Z tymi "przybytkami kulturalnymi" to też trochę przesadzasz.Ja w Piekiełku nie bywam,ale nie mów,ze pozostałe lokale są gorsze.Standard jak w większości miejscowości uzdrowiskowych w tzw tancbudach,ale "Zdrojowa"."Kaprys"."Sielanka" nie są wcale najgorsze.Powiem tak,znam dużo gorsze z innych miejscowości.Może twoje oczekiwania są inne...po prostu.Ja kocham Lądek z jego zaletami i niedostatkami.Nie udało im się wrócić do czasów świetności sprzed powodzi,ale nawet jeżeli w żółwim tempie to idzie coś ku lepszemu.Mam okazję obserwować,bo bywam tam często.
Awatar użytkownika
agata-beata
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Być może w Lądku idzie na lepsze. Ja opisałam co zastałam i co widziałam za mojego pobytu, a foto przecież nie kłamie. Brak dobrego gospodarza widać na każdym kroku. Wystarczy popatrzeć na budynki, sklepy, amfiteatr itp. w centrum miasta. Być może miałam inne oczekiwania .... Pojechałam podleczyć zdrowie i to był mój główny cel, z którego jestem zadowolona.
OrtO 1234
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Jednym słowem z lokalami rozrywkowymi szału niema.
Miasteczko również przypominające świetność z czasów przyjaźni polsko-radzieckiej - mam na myśli nie tylko rynek.
To może na pocieszenie chociaż zabiegi wykonują jak należy, czy tez skracają z 10 min do 7, gimnastyka we własnym zakresie, brak zapewnienia intymności.?
OrtO 1234
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Agata-beata dzięki za odpowiedź i za foto pokoju.
Nadal jednak nikt nie wstawił żadnego zdjęcia z pawilonu nr 1.
Czy te pokoje są tak straszne, czy też tak wypasione że aż strach ich pokazać aby nikt nie dostał przerażenia z nadmiaru luksusu.
Pozdrawiam wszystkich którzy tam byli oraz tych którzy tam się wybierają.
Awatar użytkownika
agata-beata
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witaj OrtO 1234. W pokojach pawilonu 1 nie byłam, ale dużo miałam tam zabiegów i codziennie chodziłam na posiłki więc sporo czasu tam spędziłam. Z prowadzonych rozmów wywnioskowałam, że w 1 są jednak lepsze warunki bytowe. Ponadto jest bliżej na basen, na gimnastykę, do kriokomory (o ile lekarz takowe zabiegi przepisze). Spora część zabiegów jest na miejscu oraz duża stołówka gdzie dość smaczne serwują posiłki, a do tego wszystkiego codziennie dużo mniej do pokonania stromych schodów (kilka razy dziennie) kiedyś miałam je nawet policzone. Co do lokali rozrywkowych to być może mi one nie odpowiadały ale innym tak, bo skoro godz. 19 robił się ruch na korytarzach a godz. 22 towarzystwo szumnie wracało to gdzieś jednak chodzili.
We wcześniejszym poście Felice napisała: "Standard jak w większości miejscowości uzdrowiskowych w tzw tancbudach,ale "Zdrojowa"."Kaprys"."Sielanka" nie są wcale najgorsze" I tu się zgadzam całkowicie z jej opinią. Ja podałam przykłady lokali obok sanatorium w centrum miasta. Sielanka jest sporo oddalona, a do tego jest na terenie lasu - powrót 21 z minutami aby zdążyć na 22 (i jeszcze pokonać schody) .... hahaha. :lol: :lol: :lol: :lol: Więc ile czasu jest na balety? Przecież my jesteśmy schorowani ludzie a nie nastolatki ;) ;) :lol: .
Co do zabiegów to obsługa jest OK. i są dobrze wykonywane, nie są skracane - no chyba, że ktoś się spóźni to wtedy zrozumiałe że zabieg jest krótszy. Można sobie dokupić inne zabiegi wg własnego uznania nikt nie robi trudności. Będzie dobrze, wrócisz zadowolony. Kiedy zaczynasz turnus? Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 15 lip 2016 21:24 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto załącznik
OrtO 1234
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Schody mnie nie przerażają, są dla mnie wskazane - nogi mam bardzo sprawne.
Stołówka fajnie że duża i przestronna wiec nie będzie ścisku.
Co do posiłków to dla mnie może być tyle aby z głodu nie umrzeć , to może w połączeniu ze schodami uda mi się w Lądku pozostawić nad bagaż.
Super że zabiegi są robione profesjonalnie a nie na odwal.
Fajne te laski z fotki dla mnie ta w różowych butach.

Pozdrawiam serdecznie i dzięki z informacje.
Życzę udanej kuracji.
ODPOWIEDZ