Czytacie książki?

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Czytacie książki?

Post autor: Lewek »

Z tych pozycji czytałam jedynie - Bezdoma - Michalak, łzy lały mi się strumieniami :( Piękna książka .
Ja dziś w końcu wypożyczyłam " Dziewczynę z pociągu " . Obecnie jestem w trakcie czytania 750 szt książki- " Błędne siostry", czyta się nieźle. zobaczymy ...
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Lewku , mnie przy Bezdomnej dreszcze przeszły i kaczej skóry dostałam :( , pytałam w swojej bibliotece o Dziewczynę z pociagu , niestety ciągle gdzieś w czytaniu .
Ostatnio są problemy z wypożyczaniem , zmieniono program komputerowy, a on na tą chwilę nie pozwala na zamówienie online.
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Basiu, jak przeczytam , podzielę się swoją opinią :roll:
Awatar użytkownika
tanganika
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 lis 2013 10:48
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 1 raz

Post autor: tanganika »

polecam Dziewczynę z pociągu, trzyma w napięciu.
Obecnie szukam Czarodziejki jezior Katarzyny Enerlich. Polecam serię jej autorstwa " Prowincja pełna.... marzeń, gwiazd, słońca, smaków, czarów, szeptów, snów". Urokliwe opowieści w warmii i mazur, z watkami sensacyjnymi, historycznymi, kulturowymi. Czyta się jednym tchem.
mary jo
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2015 22:05
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: mary jo »

Błędne siostry zamówione :) piszą o niej dobrze,Lewek mówi,że niezła :) Poza tym ja nie lubię malutkich,cieniutkich książeczek :lol:
Ja ostatnio "Ruiny przeszłości" Chris Bohjalian,taka sobie.Podobno lepsze są "Zamki na piasku".Sprawdzę kiedyś :)
Skończyłam też "Dygot" Jakuba Małeckiego.Czekałam i warto.Młody autor,podobno obiecujący.Mnie się podoba.
No i czytam "Ścieżki północy" Richarda Flanagana.O książce same achy i ochy słyszę,musiałam sprawdzić :) Nie jest na pewno łatwa,chwilami mnie oczarowuje,chwilami wkurza,Czytam powoli :)
A na deser czytam nową trylogię Ałbeny Grabowskiej "Alicja w krainie czasów" t.1 "Czas zaklęty".Super :!: baaardzo lubię takie opowieści :D
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

tanganika pisze:polecam Dziewczynę z pociągu, trzyma w napięciu.
Obecnie szukam Czarodziejki jezior Katarzyny Enerlich. Polecam serię jej autorstwa " Prowincja pełna.... marzeń, gwiazd, słońca, smaków, czarów, szeptów, snów". Urokliwe opowieści w warmii i mazur, z watkami sensacyjnymi, historycznymi, kulturowymi. Czyta się jednym tchem.
Enerlich polecał Sztani - wyczytałam wszystkie dostępne jej książki w mojej bibliotece - fajnie się czyta. czekam na kolejne :roll: Czarodziejki jezior jeszcze u mnie nie ma :(
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Mary jo - błędne siostry za mną - fajnie się czyta, książka dobra, ale ...czytałam lepsze. Niemniej jednak dobrze, że ją przeczytałam. Zaczynam Dziewczynę z pociągu, a potem sięgnę po pozycje, podane przez Ciebie :kwiat:
Awatar użytkownika
maria123
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lis 2013 21:03
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: maria123 »

TAK. Czytam " Nie licząc kota czyli kolejna historia miłosna" Kasia Bulicz- Kasprzak. :kwiat:
Awatar użytkownika
VVENUS
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 mar 2016 19:56
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: VVENUS »

Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

„Książka to przy­jaciel, który nig­dy nie zdradzi.” - Jacques Vellee des Barreaux
ODPOWIEDZ