30 latka w sanatorium- są tam młodzi wiekiem
- Hana51
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 sty 2015 22:17
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 6
Re: 30 latka w sanatorium- są tam młodzi wiekiem
-
MagdaWielkopolska
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 01 cze 2016 15:49
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 2
Moje wyobrażenie było takie, że wstaję i idę na zbiegi do końca dnia. Jakie to nie wiem ale jakieś. A jak czytam to sanatoria to dancingi i szykanie żon/mężów.
Co w sanatorium się robi, mógłby ktoś napisać przykładowy dzień?[/quote
Kochana moja, zobaczysz że żal będzie Ci odjeżdżać po turnusie. Pierwszy mój wyjazd do sanatorium był w wieku 26 lat, potem miałam 2 lata przerwy. I teraz z utęsknieniem czekam na wrześniowy wyjazd. Ludzie są w różnym wieku. Na pierwszym wyjeździe byłam raczej najmłodsza, w pokoju miałam koleżankę 10 lat starszą ale super się dogadywałam z nią i z innymi osobami. Na drugim turnusie miałam wielu równolatków i też było super.
Może być tak, że jak przyjedziesz na turnus to pierwsze 2-3 dni będziesz sobie mówić: Boże co ja tu robię
Udanej kuracji życzę i super towarzystwa
Tańce to miłe przerywniki pomiędzy codzienną rehabilitacją.efe pisze:Dancingi to jest gimnastyka we dwoje .
Mogą być we dwoje ,grupowe,a przynoszą wiele radości.
- teśka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 paź 2011 19:58
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
W czasie moich sanatoryjnych wyjazdów (gdy nie udało mi się otrzymać jedynki) zawsze miałam współlokatorki młodsze ode mnie. W tamtym roku w Kołobrzegu różnica między nami wynosiła nawet naście latek
Za 10 dni wyjeżdżam po kolejny przypływ energii. Tym razem jadę z NFZ i też jestem pełna obaw z kim będę dzielić pokój przez 21 dni ponieważ na jedynkę nie mam szans. Mam nadzieję, że nawet jeśli okaże się, iż tym razem to ja będę młodsza, świetnie się dogadamy i zachowamy kontakt na długo
Pozdrawiam
-
anetadorota 182007
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 01 sty 2016 18:03
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 3
-
anetadorota 182007
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 01 sty 2016 18:03
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 3
W moim pierwszym sanatorium siedziałam przeważnie w pokoju i czytałam książki i to był mój odpoczynek i relaks bo pojechałam tam się leczyć i odpoczywać. Mój drugi wyjazd był zupełnie inny niż pierwszy nie było czasu na książki , myślę że dużo się ma od towarzystwa które się poznaje. Życzę udanych kuracjiHana51 pisze:Tak. Wiek nie ma tu nic do rzeczy. Zawsze znajdzie się towarzystwo odpowiadające nam. Jeśli ktoś nie lubi tańczyć nikt go nie zmusi. A jak tak, to codziennie można się bawić. Ja jadąc pierwszy raz, też miałam obawy. Wzięłam ze sobą trzy książki i z ledwością jedną doczytałam do końca.Na siłę. Nie było na to czasu! Są organizowane różne wycieczki gdzie nie kosztują Bóg wie ile, spacery nad brzegiem morza albo na szlakach górskich w zależności gdzie dostaniesz przydział. A ludzie? Tak jak wszędzie. Są i młodzi i starsi. Naprawdę nie ma czego się obawiać. Wystarczy potraktować troszkę sanatorium jako fajne wakacje i jest super. Pozdrawim
- teśka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 paź 2011 19:58
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Babeczka po sześćdziesiątce, niewysoka, na brak ciałka też nie narzekała
Takiego towarzystwa życzę każdej z nas... bo dziś... jeszcze nieskromnie mogę zaliczyć się do tych młodszych kuracjuszek... ale za kilkanaście lat chciałabym, by trzydziesto- , czy czterdziestolatka miała ochotę przebywania w moim towarzystwie
- malgonia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2012 09:15
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 13 razy
Jan Sztaudynger
Dlatego są starzy młodzi i młodzi starzy
-
forumowicz