MUSZYNA 27 sierpień

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
M...a
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 10 sie 2011 12:38

MUSZYNA 27 sierpień

Post autor: M...a »

Wyjeżdżam do sanatorium "MUSZYNA" w Muszynie 27 sierpnia z ZUS-u.Jest to mój pierwszy pobyt w sanatorium, zatem wiadomo, że mam lekkiego "stracha". Poczytałam już co należy z sobą zabrać itd., ale chciałabym dowiedzieć się co nieco więcej na temat tego ośrodka (czy jest tam biblioteka?, możliwość zagotowania wody na kawusię?, i podobne). Przeraziłam się, kiedy gdzieś tam na forum wyczytałam, że przebywają tam tylko osoby w wieku "zusowskim", a takie po 50-ce to już rzadko. Zatem co ja tam będę robić , skoro mam aż 57? Aha, lubię grać w karty. Jest taka opcja?
sewa
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 lip 2011 19:38

Re: MUSZYNA 27 sierpień

Post autor: sewa »

Nie martw się,Muszyna jest bardzo dobrym sanatorium,[naprawdę można trafić dużo gorzej].Jeśli lubisz chodzić to zapisz się na naukę'' kijków''-to i poznasz ludzi i parę popołudniowych wyjść masz zapewnione. oprócz ludzi z ZUZu są jeszcze z NFZetu.a z ZUSu tez jest dużo osób w Twoim wieku.W końcu ośrodek jest na 130 osób to kogoś do pogadania zawsze idzie sobie dobrać'.
Życzę miłego pobytu
M...a
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Oj, dziękuję; już mi lżej na sercu. Tym bardziej, że przed chwilą wyczytałam wpis niejakiej Anji dot.Krynicy, że boi się "schorowanych staruszek", które przygnębią ją jeszcze bardziej... no i oczywiście znowu aluzja do wieku "sanatoryjnego", tzn.nie umiejących korzystać z internetu.No i znów pytanie; a kiedyż to zaczyna się ten wiek sanatoryjny?
Anja
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 06 lip 2011 09:43

Post autor: Anja »

Witam, a ja właśnie tu jestem i też jestem po 50-tce.
Napisałam "staruszki" w cudzysłowiu, bo staruszkiem się każdy czuje wtedy kiedy zrzędzi i narzeka, niezależnie od wieku.
Jadę za kilka dni i mam nadzieję, że spotkam wesołych ludzi, bo samej mi nie jest ostatnio wesoło, a ludzie uśmiechnięci potrafią oderwać od kłopotów.
Życzę miłego pobytu w Muszynie... :)
A swoją drogą to całkiem niedaleko Krynicy, a ja tam będę do 4 września.....
Anja
M...a
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Anju, dziękuję za reakcję i życzenia. Szkoda, że nie jesteś w Muszynie, bo byłoby mi już lżej; wiadomo bowiem, że dwoje to już "kupa". Mam nadzieję, że odezwą się jeszcze bywalcy "Muszyny".
Pozdrawiam, Maria.
Anja
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 06 lip 2011 09:43

Post autor: Anja »

Mario, znalazłam Ci towarzystwo do sanatorium Muszyna. Na stronach "naszego sanatorium" była taka wypowiedź:
witam.wybiera sie ktos do sanatorium muszyna 27-08-2011?jesli ktos tam był to prosze sie podzielic relacjami i czy nie jest tam jak w przysłowiowym więzieniu.moja poczta bartex_[email].pl
gg 7604739

Spróbuj się skontaktować, może będzi Ci raźniej.
Pozdrawiam
Ania
Dave**
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 27 lip 2011 09:51

Post autor: Dave** »

Witam ja mam turnus w pózniejszym terminie , co trzeba zabrać ze sobą, z takich najpotrzebniejszych rzeczy?
sewa
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 22 lip 2011 19:38

Post autor: sewa »

Do "Muszyny"to kąpielówki bo prawie każdy ma gimnastykę w basenie.A do miejscowości Muszyna to pełne buty,bo w tym czasie są grzyby[prawdziwki na gorze lipowej],no i jest gdzie pochodzić.Do sanatorium to wystarczy dobry humor,i jakieś kieszonkowe bo jest trochę wycieczek[ale to już zależy od upodobań].Miłego wypoczynku.
M...a
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Wyjazd tuż, tuż... Czyż naprawdę nikt nie wybiera się w tym terminie do Muszyny?
M...a
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Hej; czy nie ma nikogo kto jechałby do Muszyny 27 sierpnia? Odezwijcie się, bo to już ostatnie minuty!
ODPOWIEDZ