Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Ja jeszcze teraz czasem uwielbiam przeczytać niektóre fragmenty,a klasykę pt. "Mały Książę" znam na pamięć,a i tak od czasu do czasu sięgam i czytam
Teraz mam na tapecie Pisarską "Ponoć nie można być szczęśliwym warunkowo,czyli zakładając,że do szczęścia potrzeba tego czy tamtego,bo wtedy takie szczęście nigdy nie nadchodzi.
Należy się nauczyć być szczęśliwym,mając to,co się ma."
Małego Księcia czytałam wiele razy, podobnie jak Anię
Felice , Pisarskiej nie czytałam, ale już sprawdziłam w mojej bibliotece i jest .Ja polecam przeczytaną ostatnio książkę Agnieszki Lingas- Łoniewskiej - "Bez przebaczenia"- taka dla bab Oto cytaty z tej książki :
"Bez przebaczenia trudno żyć. Bez przebaczenia trudno nawet umrzeć".
"Trzeba iść do przodu, a nie patrzeć w przeszłość".
"Chodzi o to, by robić to o czym marzysz. Bo jeżeli umiesz marzyć, to jest już połowa sukcesu. Czy wiesz, że nieszczęśliwi ludzie nie mają marzeń? Żyją z dnia na dzień i biernie przyjmują to, co szykuje dla nich los. Jeżeli nie mają przy swoim boku nikogo, kto ich pokieruje we właściwą stronę, mogą bardzo źle skończyć... Dlatego, jeżeli kiedyś obudzisz się i zobaczysz, że nie masz już marzeń, to sobie szukaj przyjaciela..."
"Fajnie byłoby mieć mapę z zaznaczonym miejscem, gdzie leży szczęście.Człowiek musi się bardzo namęczyć, by je znaleźć na mapie życia. By wybrać właściwą drogę, minąć bagno łez, rozpaczy, przekopać się przez kamienie problemów i znaleźć przydrożną tabliczkę z napisem " Szczęście". W życiu nie ma GPS-a, który w momencie, gdy obierzemy niewłaściwą drogę , powie nam : "Zawróć, gdy to możliwe".
"Kiedy wydaje ci się, że nie masz już niczego, los zostawia ci na progu niespodziewany prezent, aby ci pokazać, że nie wszystko stracone. Czasem czeka się na to całe życie, ale trzeba być cierpliwym i wierzyć, że nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło."
"Niestety, życie nie jest takie proste, a los nie zawsze usłużnie spełnia marzenia ludzi, którzy chcą nim kierować. Los idzie swoją drogą i często wpada w ostry zakręt lecąc długą drogą w dół …".
"Dziś mija rok odkąd zamieszkaliśmy razem...Dobry rok.Spokojny rok.Rok pełen miłości,długich rozmów i wspólnego milczenia.Trzysta sześćdziesiąt pięć zjedzonych wspólnie śniadań,wypitych wspólnie kaw.Rok pełen poranków,kiedy nie mogłam uwierzyć,ze znowu obudziłam się obok niego,i wieczorów przy kominku albo na tarasie z widokiem na łąki,z kieliszkiem wina w ręku,zapachem maciejki albo kwiatami mrozu na szybie... "
Ilona Łepkowska "Pani mnie z kimś pomyliła"
"Nie wiedziałam wtedy, ze z małżeństwem jest jak z nową posadą: ile na początku wynegocjujesz, tyle masz. Potem bardzo trudno zmienić warunki – zarówno pracy, jak i życia. Mechanizm działania jest dokładnie taki sam."
"Naczytasz się tych romansów i żyjesz w wyimaginowanym świecie ! - mówił.
W jakim wyimaginowanym? Czy świat, w którym mąż jest miły dla żony, a żona dla męża, w którym dwoje ludzi z przyjemnością spędza razem czas, znajduje się tylko po tej drugiej stronie lustra? Najwyraźniej tak."
"Błahostki. Ale z czego składa się nasze życie, jeśli nie z drobiazgów? Dla mnie zawsze było ono wielką układanką, złożoną z malutkich, pasujących do siebie kawałków. Czasem jakiejś części brakuje... I mnie właśnie brakowało... Te drobne gesty, małe, pozornie niewiele znaczące słowa były dla mnie tak bardzo istotne."