Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Witam dzi i blondi oraz pozostali
Dzi cóż znów doszło do małego zatoru,była potrzebna koronografia,ale myśle że już nie będzie tak źle,a jak się pojawi problem to tylko operacja i bajpasy.
Wolałbym mieć już za sobą operacje i nie być częstym gościem szpitali ale jak narazie nie mogą się zdecydować ponieważ mam słabą krzepliwość krwi.
Blondi dziś jestem wszędzie to tu i tam,ale wszędzie dobrze ale w domu najlepiej
Alku dzięki . Technika pozwala, że nie opuszczając domu możesz być ....i z nami .
Dobrze, że poznałeś swój organizm, jego bolączki i przy pomocy medycyny znajdujesz sposób
na wyeliminowanie niesprawności .
Wiesz, że jesteśmy z Tobą . Wpadaj tutaj często choć na kilka słów. Pozdrawiam.
Krew naszego ustroju musi mieć odpowiedni skład i prawidłowe stężenie wszystkich substancji, aby mogła swobodnie krążyć w organizmie. Bez niej tlen i składniki odżywcze nie miałyby możliwości bycia dostarczanymi do wszystkich części naszego ciała. Dlatego też, tak istotne jest, aby w naszej krwi znajdowało się tylko i wyłącznie to, co powinno. Niestety, często zdarza się, że są w niej substancje, które decydują o jej nieprawidłowym składzie. Równie groźne są niedobory we krwi, szczególnie niektórych pierwiastków. Jeżeli zauważyliśmy, że w ostatnim czasie ciężko goją nam się rany i krew leje się z nich, jak gdyby wcale nie miała zamiaru przestać- oznacza to słabą krzepliwość krwi. Może być ona spowodowana niedoborem niektórych witamin, a zwłaszcza witaminy K. {loadposition user9} Jest to bardzo potrzebna każdemu z nas substancja, która odpowiada za zlepianie się krwinek czerwonych. Jej działanie najlepiej widoczne jest podczas zranienia się. Lejąca się krew stopniowo zostaje tamowana i przekształcana w strupek, czyli skrzep. Witamina K jest wytwarzana przez organizm, lecz są to niewystarczające ilości. Dlatego też powinniśmy dostarczać ją poprzez spożywanie bogatych w nią pokarmów. Należą do nich: ciemnozielone warzywa( brokuły, rzepa, szpinak, sałata, kapusta), orzechy, jajka oraz jogurty. Jeżeli więc zauważyliśmy, że w ostatnim czasie nasze rany goją się dłużej niż zwykle, powinniśmy umieścić w naszym menu więcej wyżej wymienionych produktów. Kiedy nawet to nie pomoże, powinniśmy bez zastanowienia udać się do lekarza, ponieważ obniżona krzepliwość krwi to dolegliwość, które nie można bagatelizować.
P.s Alku szczególnie orzechy arachidowe ,w łupinkach.
Dzi na pewno nie omieszkam na tyle ile będe mógł być to będe nie mogę obiecać,zwłaszcza mając tyle serdecznych i miłych przyjaciół,ze wszystkim z Tobą się zgadzam-Pozdrawiam Kruszynka owszem wszystko ma swoje plusy i minusy,musze tylko uważać na siebie zwłaszcza,że kardiolog postawił diagnoze: PRZEWLEKŁA CHOROBA NIEDOKRWIENNA SERCA-Pozdrawiam
Alku pozwoliłam sobie przedrukowć Ci info dot problemu jakim jest słaba krzepliwość krwi.A lekarzy bezwzględnie trzeba słuchać .
Pozdrawiam ciepło miłego ,spokojnego wieczoru.
Kruszynka nic nie mówie dotyczącego o informacji o problemie słabej krzepliwości krwi ponieważ jest mi znany,choć nie do końca.
Dziękuje i nawzajem życze.