TANIE TURNUSY REHABILITACYJNE W GÓRACH

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Zbigniew50
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 24 sty 2013 21:46
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 16

Re: TANIE TURNUSY REHABILITACYJNE W GÓRACH

Post autor: Zbigniew50 »

Zbigniew50 pisze:Podłączyłem się pod ten temat bo z kolei mi chodzi o turnus 14 dniowy w górach pełnopłatny w cenie do 2000 zł. w ładnym jednoosobowym pokoju z dobrą bazą zabiegową na miejscu. Chodzi mi również o dobry program kulturalno - rozrywkowy w ramach takiego turnusu. Kto był niech się podzieli swoimi spostrzeżeniami, wrażeniami i uwagami :oops: pozdrawiam
Zapomniałem dodać że chodzi mi o termin pobytu wrzesień - październik 2016. :)
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

Remik pisze:wyszukaj temat "sanatorium za około tysiąc zł " jest podane sporo a nawet bardzo tanio kilka ofert
link do tematu http://www.forum.nasze-sanatorium.pl/vi ... =2&t=13845
Remik dziękuję za próbę pomocy,ale nie wiem po co odsyłałeś mnie do tego tematu.Nie znalazłam tam nic dla siebie interesującego.
Napisałam wyraźnie Lądek/Ustroń,wrzesień/październik.
Awatar użytkownika
Remik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 lip 2016 18:11
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Remik »

NIE MA sprawy ale jak zauważysz nie tylko Ty pytałaś o ten wątek(góry) jeszcze Zbigniew itd. dlatego podałem ogólny temat gdzie są opcje góry ale i cały nasz piękny kraj :)
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

Po trzech tygodniach ponownie „odgrzewam” ten temat. Od końca lipca liczba czytających nasze posty osiągnęła 1000 wejść i tylko kolega Remik umieścił ciekawy link do podobnego tematu na Forum. Nikt jednak nie podzielił się własnymi doświadczeniami. Czyżby nie było ciekawych propozycji na turnus lub sam pobyt w miejscowościach uzdrowiskowych?
Z moich doświadczeń wynika, że bez żadnego problemu znajdziemy 2 tygodniowy turnus za 2 tys zł dla 1 osoby, nawet w sezonie. Oczywiście trzeba szukać co najmniej z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem. Niewielkim problemem może być znalezienie w tej cenie turnusu dla dwóch osób, ale tez da się coś znaleźć, zwłaszcza gdy mamy mniejsze wymagania np. co do ilości zabiegów i samej miejscowości.
Tym razem nie podam konkretnych namiarów na ośrodek, lecz szukających okazji zachęcam do wpisania w wyszukiwarkę: „travelgodealla” . Wśród wielu propozycji turystycznych znajdziemy tam mnóstwo ciekawych propozycji, w tym również oferty sanatoryjne w rozsądnych cenach. Niektóre mogą być limitowane i trzeba działać szybko, lecz warto szukać gdyż nie zawsze można liczyć na dofinansowanie z PFRON-u na turnus rehabilitacyjny.
claudias
Na forum od: 31 sty 2016 22:01
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: claudias »

Polecam Sanatorium Tulipan w Ustroniu. Ceny bardzo atrakcyjne - w zależności od sezonu. Pomimo,że za pokój jednoosobowy trzeba dopłacić 20 zł za dobę, to i tak w sumie ceny atrakcyjne. Pozostałe sprawy: jedzenie - smaczne i wystarczające, zabiegi - OK., pokoje - OK. Jutro właśnie jadę tam kolejny raz (za 3 pobyt dostaje się rabat 5%). No i sam Ustroń i okolice są piękne. Mamy różne gusty,ale za niewielkie pieniądze nie można oczekiwać standardu kilku gwiazdek. Szczegóły na stronie Tulipana.
[link] Pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony 24 sie 2016 12:37 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link
Awatar użytkownika
asia13
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2013 00:15
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: asia13 »

Pisałam już gdzieś ? Byłam w połowie maja na turnusie w hyrnym w Zakopanem.Położenie super.jakies 300 m od Krupówek i ok 500 m od skoczni.Pokoj jedynka 1620 zł.dwójka 1420 zł.Turnus organizuje biuro POLTUR w Krośnie.W cenie nie było opłaty klimatycznej.Pani Bogna super babka od organizacji,W ramach turnusu był wieczorek przy góralskiej muzyce,był również wyjazd bryczkami na ognisko wszystko w ramach turnusu,Rano gimnastyka z kijkami dla ch,etnych.Mnóstwo wycieczek do chocolowskiej doliny i wiele innych, Basen nie duzy ,ale na miejscu jakuzzi również.Masaże super .Hyrny prawie w samym centrum tak ,ze i wieczorami wszędzie blisko.Polecam pokoje z balkonami z widokiem na giewont.Na przyszly rok jak zdrówko dopisze na peweno tam pojadę. Jedynka to dwójka tylko dla jednej osoby.Serdecznie polecam. :)zapomniałam dodać ,że tam na pewno nie schudniesz.Codziennie ciasto na deser.Rano szwedzki stól.Kawka ,herbatka,soki do wyboru.
Awatar użytkownika
asia13
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2013 00:15
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: asia13 »

Jeszcze nie dodałam ,ze rano, budzac się pierwsze spojrzenie z łóżka na giewont ,super sprawa polecam :D
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2014 21:19
Staż sanatoryjny: 28

Post autor: sinobrody »

Poczytałem co nieco opinii o Hyrnym i... tyle opinii ilu gości w Hyrnym.
Generalnie niezbyt zachęcające więc chyba się nie skuszę. Mimo atrakcyjnej ceny.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Może Krynica Zdr oj i Continental lub Wojsowy :) ;)
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Mam nadzieję a właściwie wierzę, iż będę mogła potwierdzić opinię Asi o Hyrnem. Wyjazd już za tydzień :) a opinie te gorsze, które czytałam są raczej wcześniejsze . Szczególnie turnusy są chwalone (oprócz parkingu). Pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ