Ustroń, które sanatorium polecacie?

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Teri5
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 cze 2011 19:18
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10

Ustroń, które sanatorium polecacie?

Post autor: Teri5 »

Mam zamiar wybrać się jesienią do tego uzdrowiska. Czytam opinie i nie mogę podjąć decyzji. Interesuje mnie sanatorium, które ma znośne warunki zakwaterowanie, pokój 1-osobowy, nie jest zbyt wysoko ( stopa po złamaniu ) i bazę zabiegową na przyzwoitym poziomie. Myślałam też o Krynicy Zdrój. I też nic nie wiem.Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Remik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 lip 2016 18:11
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 3

Re: Ustroń, które sanatorium polecacie?

Post autor: Remik »

Jak Ustroń to tylko Równica ,jedni napiszą że to moloch itd. i to będzie tyle w kwestii racji.Uwielbiam to miasteczko i ten obiekt, obiekt jest spory ale wszędzie można dojść łącznikiem i w papciach .Fajnie jak byś trafiła na jakąś promocje to zawsze taniej .Mają trzy opcje cenowe poczytaj na ich stronie będą bardziej aktualne informacje .Byłem tam dwa razy raz NFZ raz prywatnie .Komercyjny wyjazd zgrałem właśnie z promocją dzięki czemu obniżyłem koszty i miałem tzw trzy dni dodatkowe a tym samym i więcej zabiegów im wyżej tym pokoje są droższe ale wind jest kilka jak by co więc nie ma problemu.Wyszukaj przez wyszukiwarkę znajdziesz więcej przydatnych spraw lub jak pisałem na stronie samego ośrodka .Pewnie padną inne propozycje mniejszych i bardziej kameralnych obiektów ja polecam jednak Równicę ,pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Teri5
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Remik, bardzo dziękuję za odpowiedź na mój post. Myślałam o Równicy. Szkoda, że od 4 sierpnia baseny będą nieczynne, remont. Żadnych promocji z tego tytułu nie oferują, niestety. Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę. :)
Awatar użytkownika
Remik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zaraz wejde na ich stronę zobaczę co i jak ,szkoda ten basen to hit ze względu na wyjątkowo gestą solankę nawet x2 niż wszędzie indziej dobre 4% (chyba)Faktycznie remont od 4.08 ale nie napisali do kiedy ,ten remont niby ma być mocny i kompleksowy bo taki na szybko to oni co ro robią i jak ja byłem było tak samo i po remoncie nikt nie wiedział nawet co w sumie zrobili :P,pozostają wanny i moczenie się w nich zawsze to coś :)
Awatar użytkownika
Teri5
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Remik, pytałam, remont ma trwać do końca roku. Ma być taki kompleksowy. Wielkie dzięki :) I tak pomyślę, jak ewentualnie te 30 punktów zabiegowych wykorzystać z korzyścią, jeśli zdecyduję tam pojechać. Daję sobie jeszcze kilka dni. :o
beatarock
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 10 lip 2015 21:18
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: beatarock »

Witaj,Teri5. Po złamaniu stopy to rzeczywiście Równica. Winda,więc niekoniecznie musisz mieć parter,polecam wyższe piętra-piękne widoki. W październiku będzie kolorowo.Byłam teraz w Rosomaku,ale to lipiec. W Równicy na niektórych piętrach jest szpitalowo,ale szybko docenisz że zabiegi masz na miejscu ,wszystkie. Szkoda,że basenu solankowego nie będzie ale ,szczerze,nadawał się tylko do remontu. I jeszcze jeden minus ,masaże ręczne tylko płatne.A poza tym same plusy. Byłam o kuli ale Zapiecek odwiedziłam a pod koniec przebój "oczy zielone- oszalałem". Hej,to bez podtekstów, wszyscy się bawili w miarę możliwości. Wyjechałam bez kuli- nie ukradli-po prostu chodzę,i nie kuleję,polecam rehabilitację w Równicy. Krynica,jeśli stopa po złamaniu i jesień... to raczej polecam Ustroń i sanatorium Równica. Pozdrawiam i życzę zdrówka i dobrego wyboru. :)
Awatar użytkownika
Remik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Teri5 pisze:Remik, pytałam, remont ma trwać do końca roku. Ma być taki kompleksowy. Wielkie dzięki :) I tak pomyślę, jak ewentualnie te 30 punktów zabiegowych wykorzystać z korzyścią, jeśli zdecyduję tam pojechać. Daję sobie jeszcze kilka dni. :o
hehe dokładnie to samo zrobiłem przed wyjazdem rozplanowałem zabiegi jakie chcę zgodnie z ich punktami i to mi się powiodło doskonale tylko jeden zabieg dostałem w sumie taki co nie planowałem a dał doktor ale zgodziłem się bo nigdy wcześniej go nie miałem więc czemu nie.Tak jest zaplanuj sobie przynajmniej zarys takich zabiegów i lecz się ,trzymamy kciuki :)
Awatar użytkownika
Teri5
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witaj Beata. Bardzo mnie podbudowałaś swoją wypowiedzią. Przepraszam, poczytałam na tym forum sporo postów ale ZAPIECEK chyba mi umknął. Proszę oświeć mnie troszkę w tym temacie. Serdeczne dzięki za cenne wskazówki. Spokojnej nocy. :) :kwiat:
Awatar użytkownika
Teri5
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Remik, po raz kolejny serdeczne dzięki za wszystkie wskazówki i rady :) Spokojnej nocy :kwiat:
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: Betina71 »

Teri5 pisze:Witaj Beata. Bardzo mnie podbudowałaś swoją wypowiedzią. Przepraszam, poczytałam na tym forum sporo postów ale ZAPIECEK chyba mi umknął. Proszę oświeć mnie troszkę w tym temacie. Serdeczne dzięki za cenne wskazówki. Spokojnej nocy. :) :kwiat:
Zapiecek to regionalna karczma w Hotelu Wilga,w której organizowane są wieczorki taneczne, można potańczyć przy świetnej muzyce-sama tam chodziłam podczas mojego pobytu w Ustroniu w listopadzie 2015 roku,zjeść coś dobrego,wypić co kto sobie życzy.
Polecam :kwiat: :kwiat: :kwiat:
ODPOWIEDZ