Jedlina Zdrój
-
Niusia
- Kuracjusz

- Na forum od: 09 sie 2011 12:53
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 4
Jedlina Zdrój
Czy ktoś jedzie do JEDLINY ZDRÓJ od 13.09.2011 sanatorium- ja akurat Teresa
Jadę z okolic Wa-wy, jeszcze nie wiem jak.Podróż daleka, a zawsze razem raźniej
Bardzo proszę także o jakieś opinie jak tam jest
Czy w Teresie był już ktoś z Was?!
Pozdrawiam Ania
Re: Jedlina Zdrój
Byłam w marcu tego roku w Jedlinie Zd. w "Teresie", ale niestety bardzo krótko. Ze względu na stan zdrowia musiałam zrezygnować z pobytu. Mogę opisać to co przez ten czas widziałam. Budynek jest po remoncie, przystosowany dla osób niepełnosprawnych. Pokoje są ładnie i wygodnie urządzone. Jest telewizor ( na kartę ), o ile pamiętam to karta kosztuje 3 zł dziennie, czajnik bezprzewodowy i szklanki. Ja byłam w pokoju 2-osobowym. Miałam dużą, widną łazienkę. Czyściutką i pachnącą. W budynku jest mała stołówka, dla osób które nie mogą chodzić na stołówkę ogólną. Część zabiegów jest również na miejscu, ale ja nie zdążyłam skorzystać z zabiegów, więc w tej materii nie mogę się wypowiadać. Jest bardzo dobrze rozwinięta opieka kardiologiczna. Ja spotkałam się z wielką życzliwością całego personelu, na czele z panią ordynator Ewą Szadok. Posiłki były smaczne i dla mnie wystarczające. Jeśli chodzi o program kulturalny i wycieczki to z plakatów wyglądał na ciekawy, ale osobiście tego nie sprawdzałam. Mankamentem jest to, że "Teresa" stoi przy samej drodze, a w pobliżu nie ma żadnego parku. Na dodatek pijalnia wód jest krótko otwarta. Osoby niepełnosprawne nie mają gdzie wyjść. Co prawda są ławki koło pijalni, ale nie ma tam drzew i cienia. Mam nadzieję, że będziesz zadowolona z pobytu. Bardzo ważne jest także to z kim będziesz w pokoju. Ja miałam szczęście i trafiłam na wspaniałą Panią. Napisz po powrocie jak Ty odebrałaś "Teresę" i Jedlinę. Powodzenia. Malena
-
Niusia
- Kuracjusz

- Na forum od: 09 sie 2011 12:53
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 4
Bardzo dziękuję za te info,
turnus mam od 13.09 i zastanawiam się czy jechać
oczywiście jeśli (jw) to odezwę się po powrocie
Jestem po operacji kręgosłupa sprawna, ale mam wątpliwości czy to właściwe miejsce na rehabilitacje właśnie tej części i trochę się obawiam, że 28 dni to baardzo długo w takiej miejscowości, no chyba że zabiegi byłyby rewelacyjne
Pozdrawiam i czekam na info od tych co na ten sam turnus się wybierają
Ania
chciała bym zabrać kogoś na drogę ale brak chetnych
pozdrawiam