Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9

Re: Mazowiecki NFZ - z jakim numerkiem przydział?

Post autor: Adela »

Tyle czekania :( szkoda,że zrezygnowałaś, ale rozumiem. Odezwij się do nas po powrocie z Solca :) kiedy wyjeżdżasz?
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 sie 2013 12:53
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: Zbigniew- I »

baj-dorka :kwiat: nie musisz być całkowicie na pełnopłatnym. Jeśli opłacisz noclegi i wyżywienie to możesz pójść do swego oddziału NFZ i poprosić o opłacenie zabiegów. Idą na to, a to będzie zawsze lżej dla kieszeni. Siarka w Solcu jest ponoć najlepsza w kraju, ale osobiście wybrał bym sąsiednie Busko i pomyślał bym o suplementacji siarką, która to u nas dopiero raczkuje, na zachodzie to jeden z najpopularniejszych suplementów, daje dobre efekty.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witajcie, bardzo dziękujęWam za miłe słowa i Zbyszku za rady. :serce: Jadę do Solca 5 września na 10 dni. Co do Buska to byłam tam w Maconim kilka razy ale chcę spróbować jak działa siarka na mnie w Solcu. Zbyszku czy mam w Solcu poprosić o fakturę wyodrębniającą opłaty za zabiegi? I zaciekawiłeś mnie suplementacją prośba jeśli możesz to napisz na ten temat więcej - myślę, że zainteresuje to wiele osób z forum. pozdrawiam Was i przesyłam serdeczności. :) :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

baj-dorka :kwiat: jeżeli znasz już termin i miejsce wyjazdu to idziesz już teraz do NFZ i mówisz, że załatwiłaś już sobie noclegi i wyżywienie w tym i tym czasie w takim ośrodku i prosisz o opłacenie zabiegów. A jeśli chodzi o suplementację siarką to wygugluj: MSM i DMSO – Organiczna siarka jako wszechstronny uzdrawiacz .
forumowicz

Zbigniew-I :) dziękuję za informacje.Do NFZ nie mogę jechać a czy nie można wysłać kurierem podania -prośby w tej sprawie? :kwiat:
Awatar użytkownika
Remik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 lip 2016 18:11
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Remik »

Nie na temat ale zaciekawił mnie temat siarki dlatego ja wam coś innego ciekawego polecę zabiegi w Świeradowie w basenie z wodą "radonową" czyli inaczej po ludzku tak napromieniowaną .Zabiegi są dozowane czasem bo mocno człowieka osłabiają ale po odpoczynku wzmacniają .Miła pani w czasie kąpieli chodzi z licznikiem Geigera i sprawdza czy jesteśmy bezpieczni ,super zabiegi :)
Awatar użytkownika
Zbigniew- I
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

baj-dorka :kwiat: na to pytanie nie odpowiem, z tymi co rozmawiałem, byli osobiście. Spróbuj zadzwonić i spytać o inne możliwości.
forumowicz

Zbigniew-I we wtorek zadzwonię do NFZ i napiszę czego się dowiedziałam-dzięki za posty :) :kwiat:
Remik- oj ciekawe ciekawe informacje wyczytałam po odczytaniu Twojego postu - troszkę jednak się ich obawiam ale nie wiem właściwie dlaczego - interesująca sprawa.
Mam pytanko do wszystkich- czy ktoś był w Solcu Zdroju w Wilii "PRUS" i jaka ocena.
pozdrawiam i przesyłam serdeczności dla wszystkich :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Staż sanatoryjny: 33
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 16 razy

Post autor: Narewka »

Wreszcie!!!! Po 24 miesiacach i 18 dniach oczekiwania, przy numerku 405 dostałam skierowanie . Kołobrzeg , Mewa, od 14 października.
Przechodzę do "walizkowych".Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Wanda Maz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 maja 2014 08:39
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Wanda Maz »

Moje gratulacje Narewka. Ja dziś sprawdziłam mam numerek 6384 kardiologia . Oj żeby tak chcieli mi przyznać w kwietniu 2017r wtedy byłoby super z wielu powodów :)
ODPOWIEDZ