Iwonicz Zdroj Sanvit

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
SzymonH
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 sie 2014 09:37
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Re: Iwonicz Zdroj Sanvit

Post autor: SzymonH »

marek-passat pisze:Szymon a jak z wycieczkami czy są jakies organizowane i gdzie ewentualnie
Witaj
Ja osobiście korzystałem z wycieczki do Lwowa i Budapesztu, były też organizowane do Miszkolca na baseny i do Bardejova w których nie uczestniczyłem.
Pozdrawiam
Szymon
Gosica33
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2014 19:49
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Gosica33 »

Nie dostali ludzi z ZUS bo chyba nie brali udziału w przetargu czy coś takiego. W tamtym roku byłam z ZUS a w tym już do Sanvitu wyboru nie było :-).
marek-passat
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 03 lip 2011 21:06

Post autor: marek-passat »

Witajcie dziekuje wszystkim za informacje jednak gdyby ktos z was miał cos nowego to bardzo prosze o informacje
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 08 gru 2013 08:04
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: anusia153 »

Sanvit ma kuracjuszy z ZUS , właśnie dostałam skierowanie do tego sanatorium.
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 71 razy

Post autor: Dzia_dek »

anusia153 pisze:Sanvit ma kuracjuszy z ZUS , właśnie dostałam skierowanie do tego sanatorium.
Anusiu jeszcze nie ma. ;) :lol: A tak w ogóle to gratulacje za przydział. :)
Dopiero od jutra rozpoczynają się turnusy ZUS-u w "Sanvicie" w Iwoniczu Zdroju.
Dobrze się stało, że wracają bo jest to obiekt, który można, z czystym sumieniem, polecić.
Pierwszy turnus zaczyna się od jutra, kolejny od 2 sierpnia, a następne już co 24 dni.
(Po pierwszym turnusie, wyjątkowo, jest osiem dni przerwy, aby coś tam wyrównać z terminami.)
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dzięki Zbyszku :)
Zaczynam od 2 sierpnia . Byłam zaskoczona , że dostałam ten ośrodek , w wykazie ośrodków współpracujących z ZUS w 2016 Sanvitu nie ma.
Znam ośrodek byłam w nim w roku ubiegłym . Obiekt może być . Mam tylko nadzieję , że zabiegi będą się kończyć o przyzwoitej godzinie :lol:
Lubię Iwonicz cieszę się, że tam jadę :D
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 29 razy

Post autor: Sloneczko »

Anuśka :serce: :kwiat:
Też bym się cieszyła ;) :D
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 71 razy

Post autor: Dzia_dek »

anusia153 pisze:(...) w wykazie ośrodków współpracujących z ZUS w 2016 Sanvitu nie ma.
Bo to jest bardzo świeża sprawa, że "Sanvit" przywrócono do łask. Po skargach kuracjuszy na ośrodki ZUS-u
(nie wiem tylko czy chodzi o Iwonicz) brakuje miejsc na prewencję i podpisano z nimi umowę na drugie półrocze.
anusia153 pisze:(...)Lubię Iwonicz cieszę się, że tam jadę :D
Wiem ... ;) dlatego gratulowałem Tobie przydziału. :)
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witam :kwiat:
Aktualnie przebywam w Sanvicie . W porównaniu do roku ubiegłego trochę się poprawiło .
Wyżywienie jest znośnie ,porcje wystarczające , jak dla mnie za mało jest surówek. Można wybrać sobie dietę : lekkostrawną , redukcyjną , niskocholesterolową

Kuracjusze z ZUS zajmują pierwsze i drugie piętro . Pokoje przyzwoite wszystkie z balkonami , przeważnie studio : 1+1 lub 1+2 . Sprzątanie 2 razy w tygodniu , wymiana ręcznika (1 szt) raz w tygodniu , zmiana pościeli 1 raz w połowie turnusu. Na wyposażeniu : stolik, 2 krzesła , komoda z szufladami , telewizor ( za dodatkową opłatą) radio, szafa wnękowa bez półek , lampka nocna przy łóżku, czajnik, szklanka ,za dodatkową opłatą można wypożyczyć lodówkę , wi-fi jest ale słabe .
Kuracjusze z Zus mają bardzo dużo zabiegów, rozłożone są praktycznie od rana do wieczora . Zabiegi rozpoczynają się o 8,30 a kończą się nawet o 21 . Basen 2 lub 3 razy dziennie . Rehabilitanci mili uczynni ale …….. z przełożeniem godziny zabiegów jest ciężko . W tym roku Zus nie zakontraktował kąpieli siarkowych ani borowinowych :shock: .
Praktycznie nie mamy szansy skorzystać z atrakcyjnych wycieczek oferowanych przez lokalne biura podróży , no chyba że w sobotę po zabiegach lub w niedziele.
Powrót do ośrodka obowiązkowo do godz . 22 . Kilka minut po 22 drzwi są zamykane i jak ktoś ma pecha wrócić po tej godzinie może się być sprawdzany na trzeźwość :shock: . Wieczorki taneczne 2 razy w tygodniu .
Kuracjusze z funduszu zaczynają zabiegi od 7 rano i kończą do południa .
To tyle z informacji z polowy turnusu . Pozdrawiam :kwiat:
marek-passat
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 03 lip 2011 21:06

Post autor: marek-passat »

Witam czy morze ktoś napisać na temat Sanvitu chodzi mi o jak najbardziej aktualne informacje na temat zabiegów wyzywienia zakwaterowania wycieczek gdzie warto pojechac bede od 12 wrzesnia w Sanwicie z NFZ
ODPOWIEDZ